Månedsmagasinet på Costa del Sol
Når vi snakker om naturens krefter er det jordskjelv, tsunamier og slikt vi tenker på. Men ofte er det helt andre naturlige krefter kroppen vår reagerer på, eller til og med overreagerer på. Raw Food på tallerkenen, ingefærshots i glasset og sitron i håret er bare noen av nåtidens moter, som spres fra innovatørene til allmennheten med stormskritt via sosiale media.

Det er for så vidt ikke noe galt med hverken rå matvarer, ingefær eller sitroner, men det kan være meget hard kost for kroppen. – Og fordi om noen av dine facebook-venner tåler det, er det slettes ikke sikkert at din kropp har godt av det.
 
Ikke så sjeldent kommer det frem i BodyTalk-sessioner, at våre kropper reagerer på mange av de kurene, diettene, kosttilskuddene og helseteoriene som vi følger slavisk i beste mening og i håp om å leve et langt, sunt liv. For kunne vi ikke tenke oss det? Jo, selvsagt!
 
På det mentale planet har helseteoriene bare den bivirkningen at de stresser oss, og gjør oss misfornøyd med oss selv.
 
Vi er utstyrt med en enormt sterk kropp, og vi kan tåle en masse, så lenge det bare er balanse og god kommunikasjon mellom oss selv og vår kropp – og ikke minst, internt i kroppen.
Derfor er det avgjørende at du finner ut av hvilken natur du egentlig er. Hva er den optimale måten å leve på for nettopp deg? Hva får det beste frem i deg både fysisk, intellektuelt og åndelig? Har du det best med en viss porsjon alene-tid hver dag? Et par sigaretter? Veganermat? Store biffer? En times hard trening hver morgen? Og en stor kopp sort kaffe før sengetid? Ja, da er det slik du skal leve akkurat nå.
Det er i bunn og grunn nettopp dette BodyTalk kan gjøre for deg! Å gjenskape kontakten mellom deg og din medfødte evne til å forstå og forbinde deg med din helt egen, unike natur.
 
Mens du jobber deg frem mot gjenskapt tillit til din kropps signaler og behov er mitt beste råd: Alt med måte!
Hvis rå matvarer er rene og fri for giftstoffer og kjemikalier, er de for mange mennesker gode å supplere den vanlige kosten med. Men det er også hard kost for fordøyelsesapparatet, så venn kroppen til det gradvis.
 
‘Drikk massevis av ingefærshots med gurkemeie’, oppfordres det kjekt fra diverse helseguruer, men også her er det en god idé med litt måtehold. Ingefær er ikke bare sterk på smak, og gurkemeie ikke bare på farge. Viser din kropp at den har bruk for ingefærshots, så venn den til det langsomt – et par dråper i litt vann til å begynne med. Deretter fire, seks, åtte dråper, osv.
Det er ikke alltid mengden det kommer an på – tvert imot.
 
Dette gjelder også super-bær, fancy frø og vitaminpiller. Bruker du super-bær i din smoothie, så velg én type om gangen, så din kropp ikke stresser over alt det nye som den skal ta stilling til. Respekter hvor din kropp kommer fra: Er du europeisk, så ikke forvent at din kropp vet hvordan den skal ta opp næring fra f.eks. chiafrø, som kommer fra Mellom- og Sør-Amerika. Bruk frøene med måte, akkurat som vitaminpiller og andre kosttilskudd. At man bare ’tisser ut’ de vitaminene og mineralene som kroppen ikke har bruk for, er en myte og en bløff. Selv noe så umiddelbart harmløst som store c-vitamintilskudd kan ha en sjenerende effekt på en kropp som ikke har bruk for det.
Aller viktigst er det å finne ut hva kroppen mangler – hvis den overhodet mangler noe.
 
Etter alt å dømme stresser enhver form for fanatisme både vår mentale helse og vår fysiske kropp, og i min BodyTalk-klinikk er det ikke uvanlig at klienter som oppsøker meg med symptomer som depresjon, fertilitetsproblemer, allergi, livstretthet eller hyperaktivitet, kommer disse til livs når kroppen blir hørt og klienten gir slipp på sitt fastlåste tankemønster om at en bestemt helseteori på død og pine må følges.
 
Det er imidlertid ikke alltid så lett å gi slipp på dette, da vi elsker vaner og manualer (her: helseteorier, dietter, etc.), og derfor tar vi med BodyTalk fatt helt nede på det svært tilgjengelige underbevisste planet, for å få endringen til å skje.
Det er uhyre viktig at vi får åpnet lokket på vår intuisjon, og igjen lærer å lytte til og forstå kroppen vår. Gjør vi det vil vår indre visdom nemlig alltid fortelle oss hva kroppen har behov for. – Og så har vi vår helt egen helseguru tilgjengelig, med en veiledning som passer til hvert av våre helt unike behov. Lytter du riktig etter, vil du aldri være i tvil!

WorkShoppen Forbind deg med Naturen

– og vær den Naturen som du er
i mai er nå fullbooket, men gjentas 14. til 16. september 2018 på fincaen ved Álora.
 
Du vil lære å praktisere ikke-verbal kommunikasjon, og dermed hvordan du skal fange opp signaler og forstå budskap fra din egen kropp, dyr, trær, planter, Moder Jord, Universet… Vi tilbringer dagene i den skjønne sør-spanske naturen, er sammen med flotte mennesker og dyr, spiser fargerik mat, kjøler oss ned i poolen, går lange turer i fjellene i det andalusiske innlandet, ler, mediterer, kikker på stjerner, fordyper oss – og forbinder oss med oss selv og hverandre.
WorkShoppen er også en introduksjon til BodyTalk for mennesker og dyr, og vi kikker på de grunnleggende idéene bak denne spennende, enkle og kraftfulle behandlingsformen, som kan endre livet ditt ved å åpne opp for et bredere perspektiv og et større potensiale. Deltagerne vil lære effektive teknikker for å styrke immunforsvaret, balansere fordøyelsen, søvnmønster, stressutløsere osv., samt til å gi mental klarhet og ro.
 
Å forbinde seg med bevisstheten, å være bevisst i livet, fremfor å eksistere ‘bevisstløst’ (i hamsterhjulet), er en magisk opplevelse. Og alle kan gjøre det!
Det koster 750 euro inkl. 4 overnattinger på Fincaen (torsdag – søndag) inkludert alle måltider og undervisning med massevis av spennende og praktiske øvelser med dyr, planter og mennesker.
Vil du bestille en BodyTalk-session eller vite mer om workshoppen, send en melding eller en e-mail til Helle Espensen, Aut. BodyTalker – www.bodytalk-torreblanca.com
helle.torreblanca@gmail.com – tlf. +34 607 62 91 06
 
Av Helle Espensen, autorisert BodyTalker – både mennesker og dyr er velkommen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.