Månedsmagasinet på Costa del Sol
Fakta: 
Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på deg som en helhet og anerkjenner at din livsstil, ditt sinn, din psyke og din kropp henger sammen. Tilsammen har de mer enn 25 års erfaring i behandling av hormonelle ubalanser og kroniske sykdommer. De er stiftere av currame-metoden, Health Mentor Utdannelsen og Skap naturlig (hormon)balanse.
 
 
Friederich er ofte å finne på tennisbanene her på Costa Del Sol, og ser at de fleste før eller siden starter en kamp med smertestillende legemidler, da de opplever så mye problemer med ryggen og knærne – gjelder det også deg?
 
Dagbladet skriver i en artikkel at over 1 million nordmenn har vondt i ryggen, er du kanskje en av dem?
 
Det er veldig vanlig at vi begynner å oppleve stivhet i ledd, smerter og evt. gikt når vi passerer 50 år, men kan det virkelig være riktig? Det må være noe vi kan gjøre!
 
La oss gi deg noen gode råd som du allerede i dag kan starte med, enten du er over eller under 50 år.
 
Det er enormt viktig at du støtter din kropp og reduserer betennelser i kroppen så mye som mulig. Opplever du ødemer rundt ledd, for eksempel knær og ankler, og ømhet i dine ledd, så kan det skyldes betennelse.
 
Betennelse kan du ha i din kropp av mange grunner. Det første du skal gjøre er å slutte med å tilføre matvarer som lurer immunforsvaret ditt og gir betennelse. Problematikken oppstår når du ikke klarer å lede betennelsen din ut av kroppen og egentlig tilfører mer og mer næring til betennelsen…
 
En av de tingene du kan begynne med her og nå er å unngå korn og melkeprodukter så langt som mulig. Dessverre er det slik at nettopp de to matvarene belaster systemet ditt og kan være med på å gi deg gikt og betennelse i dine ledd over lengre tid.
 
Få i deg masse grønnsaker som inneholder viktige mineraler, vitaminer og antioksidanter, som hjelper deg med å rense ut betennelse i kroppen.
 
Ta utfordringen og prøv det i 14 dager. Se hva som skjer og kjenn etter! Skriv gjerne til oss på info@currame.com og fortell om din situasjon.
 

Din kropp er genial!

Jo mer du bruker din kropp, jo bedre knokkelstruktur får du. Det er nemlig slik at du kan bryte deg selv ned ved å være inaktiv og bygge deg opp ved å være aktiv.
 
Kroppen er så smart, at den selv kan opprettholde en sterk knokkelstruktur.
 

Hvordan kan det ha seg?

Ved bevegelse danner kroppen din viktige byggematerialer, som bygger opp ditt skjelett, leddvæsker og brusk. Det er produkter som er enormt viktige for å holde betennelsen og dermed også smertene unna.
 

Mineraler er også viktige

En sterk knokkelstruktur krever en viss fordeling mellom magnesium, kalsium og D-vitamin, og det at din tarm fungerer optimalt, så den kan ta opp de rette næringsstoffene fra ditt kosthold.
 

Gode råd til deg:

– Ideell fordeling er: 2:1 mellom kalsium og magnesium i kroppen. 
Få gjerne 800 mg kalsium, 500 mg magnesium og omkring 5000 i.u. D-vitamin om dagen.
– Boost din tarm med en god tarmflorabakterie som inneholder minimum 30 milliarder bakterier, og 3-4 gram med omega-3 for dagen.
– Du finner det i den lokale helsekostforretningen eller på www.currame.nordicvms.com
 
En av de beste formene for tilskudd av kalsium er kalsium-citrat, som er lett for kroppen å absorbere. Tilskudd av kalsium skal fordeles til dagens hovedmåltider, og skal alltid gis sammen med magnesium, B5-, B6-, B9-, C- og D-vitamin.
 
Magnesium er fantastisk for ditt skjelett og nervesystem, og hjelper mot smerte og kramper. Stivelse nedsetter mengden av magnesium i kroppen, og det gjør stress også. De to tingene sammen kan være grunn nok til magnesiummangel. Det anbefales et daglig inntak av magnesium på minst 500 mg, men heldigvis er det en rekke matvarer som har et høyt innhold av magnesium, slik at man kan spise seg til det. Det er for eksempel høyt magnesium-innhold i spinat, broccoli, avocado, reker, tunfisk, flyndre, nøtter, kjerner og havsalt. P-piller, kaffe, alkohol og vanndrivende medisin fører til økt utskillelse av magnesium og derfor til et økt behov for magnesium. Får du for mye magnesium reagerer din kropp med diare, som er ikke farlig, bare en reaksjon.
 
Tas magnesium om morgenen hjelper det med å klarne hjernen, og tas det om kvelden, hjelper det med å gi en god nattesøvn.
 
Ta alltid magnesium sammen med B6, da det fungerer som en transportfaktor.
 

Gjør en forskjell – bygg deg selv opp!

Bygg opp din brusk og leddvæske ved å tilføre Glucosamine, MSM og Chondroitin, samt ved å bevege din kropp til daglig.
 
Glucosamine er en aminosyre som stimulerer bruskcellene, som gjør leddbrusken mer elastisk og støtabsorberende. Glucosamine er også med på å reparere dårlig brusk og til å få den til å vokse igjen. Utover dette støtter det også dine slimhinner og immunsystemet, samt hukommelsen.
 
MSM (methylsulfonylmethane) er et svovelholdig mineral, som stammer fra plankton i havet, og som også finnes naturlig i kroppen i mindre mengder. MSM virker smertestillende ved rygg- ledd- og muskelsmerter, og det er nyttig for din tarmslimhinne, da den tetter den ved lekk tarm og motvirker derfor allergi. Det er også godt mot arrdannelse etter operasjoner og til leging av skader. MSM og glucosamin styrker hverandres virkning.
 
Chondroitin er et biologisk makromolekyl som produseres og fordøyes av de leddbruskcellene som kalles chondrocytter. Chondroitin er en viktig komponent i brusk, som bidrar til trykkmotstanden og er virksomt mot slitasjegikt.
 
Det er viktig at du tar alle 3 kosttilskuddene samlet, da de støtter hverandres virkning, og du får derfor det beste utbyttet!
 

Din saltbalanse er også viktig å kikke på!


Stabiliser natrium og kalium balansen i kroppen for å eliminere smerter og problematikker rundt dine ledd, gikt og smerter. Mange mennesker får for mye (feil) salt (natriumklorid), og dette kan heve blodtrykket og utskillelsen av for mye kalsium med urinen. Kalium derimot medvirker til å senke blodtrykket og er til nytte for muskler og nerver.
 
Bruk derfor KUN himalayasalt eller Læsø salt.
 
Vil du høre mer om hvordan vi kan hjelpe deg tilbake på tennisbanen (eller hva du nå enn ønsker å bruke din tid på), så skriv til oss på: info@currame.com
 
Ønsker du å gjøre det lille ekstra for din kropp, så book Friederich til en helsekonsultasjon, som kan holdes i Centro Sanum eller hjemme hos deg selv. friederich@currame.com eller på tlf. +4527207723
 
På gjensyn!
Chloe N. Bjoerk & Friederich Damore Bruun
Av Friederich Damore Bruun & Chloe N. Bjoerk – Holistic Nature Doctors, Forfattere, Utdannelsesledere og Master Health Mentorer www.currame.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.