Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Desember måned kjennetegnes av masse mat og drikke – vi hygger oss, men leveren jobber på overtid. Når man tenker på viktigheten av leverens oppgaver, kan en undres over at mange av oss overbelaster den med alkohol, fet mat og sukker, men det er hjelp å få til din lever.

Her er 6 tegn på at din lever trenger hjelp:

  • Hvit/gulaktig tunge og dårlig ånde
  • Væskeopphopning og/eller tette bihuler
  • Søvnløshet (du våkner typisk mellom kl. 01 og 04 om natten)
  • Oppblåst mage
  • Tømmermenns-symptomer (skyldes at kroppen dehydreres, mineraler og B-vitaminer mistes, og pH verdien senkes)
  • Halsbrann
lever1Boldocynara fra Vogel inneholder friske, økologiske urter med mange bitterstoffer. Hovedingrediensen er dog artisjokk – en urt, som fremmer galleproduksjonen. Gallen medvirker i leverens utrensningsprosess, og er nødvendig for nedbrytning av fettstoffer. Artisjokk senker også kolesterolnivået og regenerer cellene i din lever. En annen ingrediens er løvetann, som er naturlig vanndrivende, og som hjelper til med å fjerne giftstoffer fra tarmsystemet. Innholdet av peppermynte og boldo gir god effekt på tarmkramper og luft. Fås i dråper.
 
Mariatistel (Silymarin) er kanskje den best kjente av alle leverurter. Mange forsøk har vist at mariatistelen er i stand til å beskytte leveren, og nettopp frøene fra denne planten kan føre leveraktiviteten tilbake til normale tilstander etter belastning. Den er for øvrig en meget sterk antioksidant. Fås i kapsler.
 
Friskpressede safter er en stor hjelp for leveren. Ta 2 gulrøtter, 2 selleri-staver, 1 rødbet og et eple, helst økologisk, og kjør det gjennom saftpresseren.
 
Drikk dette på fastende mage. Hvis du ikke har en saftpresser, kan du i stedet drikke Biotta Breuss saft.
 
Det er også av stor betydning at man drikker nok vann for å hjelpe leveren med dens mange arbeidsoppgaver.
 
God jul!
Av Vitamina

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet