Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Maca er en rotfrukt fra Peru, hvor den også er kjent som Perus svar på Ginseng.
Denne supermat-roten har man spist i Andesfjellene i hundrevis av år. Den gror høyt oppe i fjellene, og har vist seg å ha fantastiske helsemessige egenskaper.
Mirakelroten Maca har positiv innvirkning på energien, hukommelsen, oksygenopptagelsen og hormonbalansen. Den er rik på omega 3, kalium (potassium), selen, B- og C-vitaminer, den er fylt med kostfibre, og den inneholder meget få kalorier.
Mange mennesker har forstyrrelser i hormonbalansen på grunn av stor østrogenpåvirkning fra forurensning av miljøet. Maca-roten er en adaptogen plante. Det vil si at den regulerer seg selv i kroppen på den måten at om du har for mye av et hormon så demper den det, og om du har for lite, booster den det. Den stimulerer de to overordnede hormonkjertlene i hjernen; konglekjertelen (pinealkjertelen) og hypothalamus. Disse kjertlene er ansvarlige for bl.a. brisselen (thymus), bukspyttkjertelen og kjønnsorganenes kjertler. Den adaptogene effekten gjør at Maca tilpasser seg til den enkelte kropps behov.
 
Maca blir også kalt for naturens viagra, og den kan fremme sexlysten hos både menn og kvinner, i likhet med at den fremmer fertiliteten og sædkvaliteten. Den er også særdeles bra for PMS, hetetokter og plager i forbindelse med overgangsalderen.
 
Maca Rot kan kjøpes hos Vitamina i Centro Idea.
Av Vitamina

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet