Månedsmagasinet på Costa del Sol
To dansker leverer strøm til Costa del Sol
 
”Det skal være enkelt å lese din strømregning. På den fakturaen som du får fra oss, fremgår det tydelig hvor mye av pengene som går til strøm-distributøren, og hvor mye som går til oss, din strøm-leverandør. Det er så transparent som det kan bli, og så er det på norsk.”
 
Mennene bak disse ordene er Christian Larsen og Jesper Wagner – to menn som ikke kan sitte stille veldig lenge om gangen, hvis du spør dem selv. Sammen har de skapt Energy Nordic, som er et energiselskap basert på skandinaviske verdier. ’Alt bør gjøres så enkelt som mulig, men ikke simplere’ er mantraet, inspirert av selveste Albert Einstein.

Slår igjennom på det spanske markedet

”Vi selger verdens kjedeligste produkt,” ler Jesper Wagner, og tilfører at det eneste tidspunktet man interesserer seg for sin strøm-leverandør er når strømmen går, eller når man mottar sin strømregning.
 
Det er tre års studier av det spanske strøm-markedet som nå skal til bære frukter. Skal man være et registrert energiselskap, som Energy Nordic er, skal man stille store garantier over for staten. Da beslutningen først ble truffet om å gå aktivt inn på det spanske markedet tok det eierkretsen 10 dager å reise et tosifret millionbeløp. ”Vi er et fullverdig energiselskap, akkurat som Endesa er det, bortsett fra størrelsen naturligvis,” tilføyer Jesper Wagner, som sammen med partneren Christian Larsen nylig har slått opp dørene til Energy Nordic, hvis kontor ligger et steinkast fra kirkeplassen i Fuengirola.

Har gjort det hele før

Jesper Wagner var med på å bygge opp et av de hurtigst voksende danske energiselskapene i 2009. ”På kort tid fikk vi 150.000 kunder. Det er mye for et lite land som Danmark. Faktisk opplevde vi en stor tilslutning ene og alene fordi vi ikke var Dong,” forteller Jesper, som ble kjent med Christian under oppbyggingen av selskapet.
 
Christian Larsen jobbet i reklamebransjen og var ansvarlig for den strategiske markedsføringen: ”Det var ofte vi klødde oss i hodet og sa ’hvorfor gjør man ikke sånn og slik’, og det var der ideen om å selv starte et energiselskap oppsto. Hvor vi kunne håndtere f.eks. kundeservice på nøyaktig den måten som vi mener er den letteste for kunden.”
 
”Det er altså våre erfaringer fra det danske el-markedet vi bruker direkte på det spanske el-markedet, som faktisk ser ut som det danske el-markedet gjorde for 6-7 år siden,” forteller Christian Larsen. ”Vi vet hva som er viktig for våre kunder: En enkel oversikt, en god pris og en følelse av trygghet gjennom åpen og positiv dialog på ditt eget språk,” tilføyer Jesper Wagner.
 
Energy Nordic har av samme årsak innen åpningen fått oversatt alle sine dokumenter til seks språk. ”Det viser seg at de fleste utlendinger på solkysten helst vil kommunisere med f.eks. strømleverandører på sitt eget språk. Derfor snakker og skriver vi bl.a. på norsk, slik at du som kunde alltid har oversikt over hva du betaler for, og lett kan forstå dine strømregninger og årsrapporter. Og det er ikke kun nordmennene som har det sånn. Derfor snakker og skriver vi i tillegg til flytende norsk også fem andre språk, og om kort tid er vi oppe i 10 språk”, forteller Christian Larsen, som fremhever at et høyt servicenivå også handler om at kunden blir møtt av en dyktig medarbeider som kan kommunisere på bakkenivå.
 
”Som nytt energiselskap ligger det i vårt DNA å tenke brukervennlighet, tilgjengelighet og super service for våre løsninger, og derfor har vi også fått laget et system, slik at alle fakturaer og informasjon sendes til kunden på mail. Så unngår man at strømmen stenges mens man sitter i Norge, fordi man ikke har betalt en regning som ligger i postkassen til ens feriebolig i Spania”, forklarer Christian Larsen.
 
”I tillegg sender vi ikke bare én purring før vi stenger for strømmen,” tilføyer Jesper Wagner, som under sin research på det spanske markedet har fått innsikt i en del saker hvor utlendinger har brukt flere uker på å få åpnet for strømmen i deres bolig. ”Vi kontakter kunden på mail, sms og telefon, før vi overhodet overveier, å stenge av strømmen.”
 
Et annet eksempel på Energy Nordics høye servicenivå og brukervennlige løsninger er at du som kunde kan betale dine strømregninger helt enkelt ved å oppgi detaljene for ditt foretrukne betalingskort til Energy Nordic. Deretter foregår alt automatisk, og du slipper å skulle opprette eller bruke en spansk bankkonto.

Produktene

Det mest populære produktet er det som heter Flex Pris, hvor kunden kun betaler innkjøpsprisen for sin strøm. Det fungerer slik at Energy Nordic hver dag kjøper inn strøm på strøm-børsen, og så videreselger de den til kunden til innkjøpspris. Faller prisen på strøm, faller kundens utgifter også. Kunden betaler et fast administrasjonsgebyr på 5 € per måned til Energy Nordic for å ivareta den daglige strøm-handelen.
 
Er du ”fastboende turist” eller reiser du ofte bort fra din bolig, kan du velge et produkt som heter Flat Rate, hvor du betaler en fast pris hver måned hele året, basert på ditt tidligere forbruk. Det er særlig en fordel om du har en feriebolig som står tom i deler av året og ellers er fylt opp med feriegjester.

Hvor vanskelig er det å bytte strømleverandør?

Mange holder igjen på å bytte, fordi de er usikre på om de kommer til å stå uten strøm, eller om strømmen nå står og blinker når de bytter. Det er slettes ikke slik det foregår. Det er enklere å bytte enn de fleste tror. Når du bytter strømleverandør, overtar det nye selskapet i det sekundet det gamle selskapet ”sjekker ut”, og kunden merker det først når de mottar strømregningen fra det nye selskapet. Det er faktisk akkurat som å bytte telefonabonnement. Når du har skrevet under, tar operatøren seg av alt det praktiske, uten at du skal foreta deg noe som helst.

Intet er gjemt bort – heller ikke kontoret

Beliggenheten midt i sentrum av Fuengirola er ikke noen tilfeldighet: ”Vi vil at kundene skal kunne gå direkte inn fra gaten og snakke med oss på deres eget språk. Vi har ingen interesse av å gjemme oss bort bak brede betongmurer, høye skranker og ugunstige åpningstider,” forteller Jesper Wagner og tilføyer at Energy Nordic tilbyr å betale parkeringen for alle som besøker kontoret, som ligger på Calle San Pancracio 18 (40 meter fra Hotel el Cid). Åpningstidene er mandag – fredag: 9.00-17.00. Det snakkes norsk på kontoret og likeledes hos kundeservice, som kan kontaktes på +34 916 358 626

8 av 10 strømregninger kan gjøres billigere ved å bytte til Energy Nordic. Ofte dreier det seg bare om å sette seg inn i kundens hverdag – og ut fra det velge det rette produktet og den rette spenningen (potencia).

 
Av Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.