Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ny myggpest plager det vestlige Málaga

Ny myggpest plager det vestlige Málaga

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

shutterstock 259065611

Kommunen har nå intensivert kontrollen og samtidig bedt regionen om tillatelse til å få en slutt på problemet som man mener stammer fra Guadalhorce-elven.

Det er andre gang på ett år at beboerne i det vestlige Málaga opplever en mygg-boom, og nå vil man én gang for alle få slutt på problemet. Det er firmaet Athisa Medio Ambiente som har oppgaven å bekjempe diverse plager i byen. Områdene Sacaba Beach, Litoral og Guadalmar står nå for tur, fastslår man, og med den rette tillatelse vil man også gå løs på i vannområdene disse stedene.

– Man antar at plagen er provosert fram av østavinden som har blåst inn fra havet en stund nå og som har ført til at det er skapt sandbanker på den høyre bredden av elven. Det har så resultert i at vannstanden i lagunene har steget fordi vannet ikke har kunnet strømme ut i havet. Konsekvensen av det er at det har fuktet myggeggene som har ligget i området og som dermed er klekket ut, sier direktøren for miljøavdelingen i Málaga, Luis-Medina Montoya, til avisen Málaga Hoy.

Det man trenger for å bekjempe myggen med i byen, er vannoppløselige tabletter som også er litt giftige. Middelet angriper larvene så fort det oppløses i vannet. Det har vist seg å være den mest effektive måten å bekjempe den typen mygg på som man vanligvis finner i Málaga.

Myggene har hatt de beste vilkårene for å formere seg i år etter noen regnfulle dager i mai, og det er klager fra beboerne som har fått kommunen til å reagere. Det samme scenariet oppstod også i fjor høst da det også regnet intensivt i flere dager både i september og oktober. Den økte fuktigheten og de høye temperaturene gjorde at man sist år måtte forlenge bekjempelsesperioden helt fram til desember – to måneder lengre enn normalt.

Selv om man trodde at man måtte bekjempe tigermyggen denne sommeren, viste undersøkelser at det ikke er snakk om denne invasive arten. Det slo man fast etter få dager etter at tilkalte eksperter fra Huelva kom til byen. De artene som er funnet, er brune med noen lyse striper, og stikkene kan framprovosere sterkere reaksjoner enn de myggene man normalt ser i området.

Kommunen har også bedt regionen om å hjelpe til med å få fjernet sandbankene som blokkerer for at vannet fra Guadalhorce-elven kan renne ut i havet. På den måten vil man være et stort skritt nærmere bekjempelsen av myggplagen i Málaga.

Også tigermygg (små og lydløse) plager Costa del Sol i år, og i supermarkeder og byggemarkeder bugner det med forskjellige forebyggende midler som spray, armbånd, roll-on, våtservietter og citronella-gelé. Sistnevnte er nokså effektiv for å holde myggene vekke fra bare ben under middagsbordet på terrassen.

Av Nanna Lunnemann

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet