Månedsmagasinet på Costa del Sol
Los Vikingos søker ”ungdommen”, de mellom 60 og 70 år

Los Vikingos søker ”ungdommen”, de mellom 60 og 70 år

N20 0070RuneFalstad

– golfklubben for nordmenn på Costa del Sol

Etter at et nytt styre ble utnevnt i mars, er det også en nyvalgt og entusiastisk president som vil sette Los Vikingos tydeligere på kartet for nye spillere her på Solkysten. Jeg møter den nye presidenten Rune Falstad på en Chiringuito-restaurant på stranden (naturligvis) for en prat.

Da jeg ikke spiller golf og heller ikke er i målgruppen, må jeg spørre direkte hvem Los Vikingos er for. Svaret er kontant. – Los Vikingos er golfklubben for nordmenn som bor på Costa del Sol i vinterhalvåret.
Klubben ble startet allerede i 1988, og om to år har Los Vikingos 30 års jubileum. Klubben har i dag 70 medlemmer som spiller turneringer på mange forskjellige baner. De spiller annenhver søndag fra slutten av september til slutten av november og fra slutten av januar og ut april. Fordi det sosiale er en viktig del av det å spille, arrangeres det ved siden av turneringene også klubbmesterskap. Golfåret avsluttes alltid med et julebord hos den talentfulle nordmannen Øystein Wiik Rambøl i Elviria. Da han er kjent for sine flotte arrangementer blir det alltid vellykkede fester hos Øystein. Det knyttes alltid gode vennskapsbånd i løpet av et golfår, og da er det ekstra hyggelig å avslutte det med stor julefest.

Av klubbens medlemmer er det 75% som er over 70 år og resten er mellom 60 og 70 år.
– Vi har utrolig mange spreke over 70 år som koser seg med golfen, og det er ingen tvil om at det gode livet her på Solkysten gjør at mange holder seg så godt, sier den nyvalgte presidenten Rune Falstad.
– Men vi må ha litt påfyll av den yngre garde, legger han til. Klubben har vokst sammen med de som kom hit for 20 år siden, og det hadde vært hyggelig med flere yngre som fortsetter tradisjonene og holder liv i klubben mange år fremover.

Selv har presidenten fått nyte det gode livet på Solkystens golfbaner i litt over ett år. Som førtidspensjonist storkoser 63-åringen seg med sin kone og alt spennende som tilbys av fin natur og kultur i Andalucia. – Los Vikingos skal være golf krydret med latter og mye hygge, sier Rune Falstad.
Han ønsker deg velkommen til å prøvespille med Los Vikingos for å se om klubben er noe for deg.

Faste aktiviteter:

  • Turneringene er annenhver søndag
  • 1 gang i året arrangerer Los Vikingos klubbmesterskap som går over to dager
  • Julebordet er i slutten av november

Meld deg på her: losvikingos2016@gmail.com
Los Vikingos har en egen hjemmeside www.losvikingos.net om du vil lese mer. Der finner du turneringsoversikt for 2016, kontakter, spilleregler, arrangementer, forskjellige tilbud og mye mer.

Av Helene Miller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.