Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
praksisstudenter
Hyggelig evaluering
 
Den Norske Skolen, Malaga er en praksisskole. Det vil si at skolen har et samarbeid med en høyskole i Norge som tilbyr lærerutdanning, om at studenter kan komme og ta den praktiske delen av utdanningsløpet sitt der. Det er høyskolene selv som plukker ut samarbeidspartnere, og det er Lærerhøyskolen i Volda som tilbyr elevene sine 15 dagers praksis i Malaga.
Hanne Stokke (22) fra Ørsta er tredjeårsstudent på Volda. Sammen med medstudent Jeanette Tangen (23) fra Vestnes, valgte de Malaga for den første av to praksisperioder inneværende skoleår. Begge studerer samfunnsfag og spesialiserer seg med ekstra studiepoeng innen faget religion.
 
Mye jobb og mye shopping
I praksisperioden har Hanne fulgt 5. trinn og lærer Nina Dyregrov, og Jeanette har jobbet med 7. trinn og har hatt Vigdis Aure Modal som sin veileder. Studentene hadde med seg både praktiske og teoretiske oppgaver. På praksisprogrammet for tredjeårs-studenter står det at studentene blant annet skal sette seg inn i lærernes rettigheter og plikter, lærerarbeidet på organisasjonsnivå og skolens samarbeid med de foresatte, samt samarbeid med PPT og andre aktører.
– Vi har ofte vært de første som kommer om morgenen og de siste som går om kvelden, sier Hanne, som mener hun har lært masse under oppholdet. – Det har blitt mest jobbing, men vi har fått shoppet endel også, sier Hanne, som er bekymret for hvor mye kofferten kommer til å veie på flyturen hjem. – Også fikk vi med oss «Feria i Fuengirola» den første helgen vi var her, og det var gøy, sier hun.
 
Gode skussmål – begge veier
Hanne og Jeanette skryter av Den Norske Skolen i Malaga: – Vi har aldri opplevd å bli så godt mottatt av en praksisskole før, sier Hanne. Alle har vært veldig hyggelige og hjelpsomme, og det har vært fint å sitte og jobbe på lærerrommet blant lærerne. Samarbeidet med veilederlærerne har også vært kjempefint, sier jentene.
Veilederlærerne Nina og Vigdis er i gang med å skrive studentvurdering. Nina har også bare godt å si om «sin» elev Hanne. – Hun er veldig selvstendig og reflektert, og er på god vei til å finne sin egen lærerstil. -Elevene i klassen likte henne godt og hun utviklet en god relasjon til dem, roser Nina.
 
praksisstudent-2
– Jeanette er også veldig selvstendig og har vist god utvikling, forteller Vigdis. – Hun har jobbet med konkretisering i matematikken, og i tråd med årsplanen har hun undervist om arkitektur og elevene har bygd bygninger etter målestokk og egne arbeidstegninger. Jeanette fikk også være med på spesialmøter, internmøter og foreldresamtaler, forteller Vigdis.
Tidlig i praksisperioden fikk studentene brynet seg skikkelig. Da reiste nemlig de fleste av skolens pedagoger på seminar, og studentene fikk prøve seg som hovedlærere for hver sin elevgruppe i tre dager til ende. Det ble tre dager fylt med selvplanlagt undervisning og tilhørende inspeksjoner. Studentene fikk dermed alle muligheter for å teste seg praktisk under forutsette og uforutsette situasjoner som oppstår i skolehverdagen.
Skolens lærere skal kvalitetssikre og signere sluttvurdering av studentene. Det ser ut til at begge de flinke, blide jentene får et rungende «bestått» underskrevet av skolens assisterende rektor, Stefan Östgård. De får også med seg en Tapas – kokebok til minne om oppholdet, og beskjed om å fortelle alle Voldas kommende tredjeårsstudenter om at de er hjertelig velkommen til praksis Malaga.
Den Norske Skolen i Malaga holder til i Benalmádena, ca 15 min vest for Malaga. Andalucia er et vakkert område og her lever vi i en smeltedigel av kultur, språk og historie, med vakker natur og mange rekreasjonsmuligheter. Vi har kort avstand til storbyer, vintersportsteder, fjell og strand. Her er det lett for hele familien å trives.
 
Vi tilbyr grunnskole 1. – 10. klasse
Skolebygget vårt sto ferdig i 2006. Vi har felles kantine, og hver dag serveres det sunn og god lunsj, både varm og kald.
Skolen er en privatskole som følger den norske læreplanen. Vi har dyktige pedagoger som jobber forskningsbasert og som er genuint opptatt av elevenes utvikling, både faglig og sosialt. Hos oss vet vi at elevene må trives for å prestere. Ett av skolens store satsningsområder er bruk av iPad på alle trinn. Som følge av at vi ligger i Spania har også alle våre elever obligatorisk undervisning i spansk.
 
Les mer om skolen på www.norskeskolen.net
Av Nina Cicilie Kaasin Simarud

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet