Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hvordan streamer jeg film, tv-serier og sport på TV? – Online

Hvordan streamer jeg film, tv-serier og sport på TV? - Online

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
online
Hvilke apparater må jeg bruke?
 
En ny tv-sesong er i gang, og det er uendelig mye tv å se både fra de tradisjonelle tilbydere som DR, NRK og SVT og fra online-streamingtjenester som Netflix, Hulu og Amazon.
 
Og det er flere metoder for å streame tv enn noensinne tidligere. Hvilke streaming-apparater trenger du for å få din ukentlige dose av ”Mad Men”, ”Breaking Bad”, ”House of Cards” eller se igjen gamle superklassikere som første sesong av ‘Heroes’? For et års tid siden var det lett å velge et produkt til streaming. Man valgte en Roku 3. Produktets kombinasjon av app´er og programmer og brukervennligheten kunne ikke sammenlignes med de andre streaming-apparatene.
Men konkurransen på markedet for streaming av tv, serier, film og musikk er stor, og et imponerende tilbud av nye apparater til streaming er på vei ut i butikkene eller kan allerede kjøpes online. De beste produktene til streaming er:
 
Apple TV (ca. 150 € for den billigste)
Etter tre år har Apple bestemt seg for å gi ut en ny streamingboks. Det nye Apple TV har innbygd en app-store, support for spill og har den smarteste fjernbetjeningen med Touch-overflate. Apple TV er også velintegrert med Siri slik at du kan snakke med tv´en din.
 
Amazon Fire TV (ca. 99 €)
Online-giganten Amazons Fire TV kan vise innhold i beste kvalitet (4K), og fordi Amazon er en av de få 4K-videotilbyderne på markedet, kan Fire TV selvfølgelig streame den beste billedkvaliteten av alle. Fire TV som kommer med fjernbetjening, er fylt med spill og har sin egen stemmeassistent som Apples Siri. Hos Amazon heter hun Alexa. Varianter av Amazon Fire TV inkluderer en spilleutgave til 139 €.
 
Google Chromecast 2 (35-40 €)
Google har nettopp utgitt den nyeste versjonen av Chromecast som er en film- og tv-avspiller konsentrert rundt Android-telefoner. Chromecast har fått en bedre Wi-fi enn den tidligere versjonen, samt en app som forbedrer søkningen av tv-show og film. Den store fordelen ved Chromecast i forhold til de andre produsentene er at den ikke fyller mer enn en vanlig USB-stick og at man bruker mobilen som fjernbetjening.
 
Roku 4 (ca. 129 €)
Rokus nyeste versjon kommer i slutten av oktober og gir adgang til 2500 tv-kanaler med mer enn 300.000 filmer og tv-serier. Billedkvaliteten er 4K, den beste kvaliteten du kan få. Roku er fylt med smarte funksjoner som for eksempel en ”Finn fjernkontroll” der fjernkontrollen selv forteller hvor den er – eller du kan snakke med fjernkontrollen som deretter vil streame det du har bedt den om. Roku virker sammen med mobiltelefoner, tablets og tv.

Hva er streaming?
Tilbudet av streaming-tjenester har aldri vært større, og det er enkelt og billig å bruke dem. Men hva betyr å streame?
Streaming betyr egentlig bare å hente ned data fra en annen datamaskin til din datamaskin, smarttelefon eller tablet, uten at innholdet blir gjemt. Altså, du ser en film eller hører musikk uten at det faktisk befinner seg på harddisken din. Vanligvis snakker man om tv, tv-serier og film når praten handler om streaming, men det er også mulig å bruke tjenester som streamer musikk, spill og bøker.
Det kan være gratis å streame, for eksempel via biblioteket, men du kan også tegne abonnementer på tjenester der du får fri adgang til tv-serier, musikk og bøker.

Populære streaming-tilbydere til tv
Netflix er nok verdens mest populære tilbyder av film og serier, men det er også Hulu Plus og Amazon Instant Video samt et hav av andre der du for et fast beløp i måneden får adgang til tusenvis av filmer og serier som du kan se når du har lyst.
Ellers er det jo alltid gratis tjenester som du kan streame direkte til tv´en din, blant annet: YouTube med alt hjertet begjærer, Funny or Die som er fylt med komedie, Twitch for gamers og Vevo til musikkfans.
www.netflix.com
www.hulu.com
www.amazon.com/aiv
www.youtube.com
www.funnyordie.com
www.twitch.tv
www.vevo.com
Av Michael Andersen, michael@norrbom.com

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet