Månedsmagasinet på Costa del Sol
15 år i shuttle-trafikk mellom Norge-Spania

15 år i shuttle-trafikk mellom Norge-Spania

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
 
web10
 
Én til to ganger i måneden, året rundt og i 15 år har Per-Einar Antonsen, Jenny Blix og de ti ansatte i selskapet Antonsen T-Line sendt trailere med flyttelass opp og ned gjennom Europa.
 
– Det er riktig at vi har 15-års jubileum 1. juni i år. Det markerer vi blant annet ved å ta i bruk en ny og moderne lagerbygning på nesten tusen kvadratmeter med varme for tørr og frostfri lagring i tillegg til ny kontorfløy, forteller Per-Einar Antonsen. Sammen med Jenny Blix eier og driver han transportselskapet som har hovedkontoret i Sortland i Vesterålen.
Egentlig kan Per-Einar selv feire 27 år i bransjen, for det første transportbyrået startet han i Bodø allerede i 1987. Nå har han, Jenny og de ti andre i selskapet spesialisert seg på langtransport og bare utenlandskjøring.
 
Fast følgesvenn
– Har du tall på hvor mange på hvilke land du har kjørt gjennom i dine år som transportør?
– Nei, men siden min faste følgesvenn på turene, hunden Amo, kom inn i mitt liv i 2009, har jeg fått bedre kontroll. Amo og jeg har siden den gang reist gjennom 19 land. Aldri en tur uten vår fine og flotte maskot! Svarer Per-Einar og holder fram den søte hunden.
– I 1994 begynte jeg med flyttetransport. Sammen med Jenny kjørte vi for oss selv, med egne biler og eget firma, forteller han og legger til at han i 1999 ble invitert til å se på transport til Spania:
– I og med at jeg hadde kjørt på kontinentet før, fattet både Jenny og jeg interesse for dette.
Dette endte med at 1. juni samme år ble et nytt firma registrert og første bil sendt sørover fra Norge til Spania med selskapets trofast sjåfør gjennom alle år, Stewart Miller.
– For oss er Stewart blitt et ikon fordi han har kjørt denne ruten mer eller mindre i alle år, sier Per-Einar.
 
Hovedkontor i Vesterålen
– Er det ikke litt usentralt å ha hovedkontor og lager i Sortland i Vesterålen for et firma som har så mye trafikk utenlands, undrer vi.
– I dag kan det meste styres av en pc, mobiltelefon og med et hode som sitter på rett sted. Dermed kan man jo stort sett befinne hvor som helst i verden. Også i Vesterålen, forklarer Per-Einar Antonsen. For der bor han og Jenny. De har store lagerkunder som Forsvaret, NATO og Statoil, i tillegg til lagring møbler og utstyr for privatpersoner som er på flyttefot.
– Her har vi hele tiden rundt ti ansatte som står for kontortjenester, driver lageret, ordner vedlikehold, kjører biler og hjelper til på bilene. Vi er som en stor familie der alle har flere oppgaver. Om du en dag ringer for å snakke med Jenny på kontoret, så kan du neste dag møte henne ute på veien med traileren full av flyttegods. Om sommeren er det høysesong, og da øker arbeidsstokken betraktelig, ifølge Per-Einar.
 
 
web8
 
 
Kjært barn – mange navn
Jenny og Per-Einar har hatt og drevet en rekke ulike transportselskaper. Fram til 2002 drev de Antonsen Transport AS og T-Line AS parallelt. Da transportselskapet Vinjes Transport i Trondheim kjøpte Antonsen Transport AS, sluttet Per-Einar og Jenne helt med transport innenlands fram til 2009. Nå ble det fullt fokus på utenlandskjøring, og i 2009 skiftet selskapet navn fra T-Line til Antonsen T-line AS.
I dag består bilparken av sju vogntog og to mindre distribusjonsbiler. Selskapet har 20 «vekselflak» – containere – som er spesialinnredet for flyttetransport.
– Mange transportører kjører både fisk, frukt, frysevarer og stykkgods. Det gjør aldri vi. Vi er et rent flyttebyrå, forklarer Per-Einar.
 
Samarbeider med Silkeborg
Mads Brygmann fra Silkeborg Flytteforretning i Los Boliches er Antonsen T-Lines mann på Costa del Sol:
– Noen ganger kan ikke våre 18-meter lange flyttebiler komme helt fram til kunden. Her hjelper Silkeborg Flytteforretning med omlasting av flyttegodset og stiller med ekstra flyttepersonale hvis det skulle være nødvendig. Dessuten kan Silkeborg Flytteforretning også sørge for lagring av flyttegods.
Ifølge Per-Einar Antonsen startet samarbeidet med Mads rett og slett ved at de fant «tonen». Dermed ble Silkeborg den naturlige samarbeidspartneren på kysten.
Det var dette med «tonen» som også ble avgjørende da Per-Einar ble kjent med Anita og Henrik Kolsrud på Costa Blanca. Der drev de to flyttebyrået Mobico, og på nytt ble det inngått samarbeid. Da Mobico ble lagt ut for salg, slo Per-Einar og Jenny til og kjøpte opp selskapet.
– Vi er nå inne i en fase der vi kommer til å slå sammen Antonsen T-Line og Mobico. Det bidrar også til å holde kostnadene nede.
 
Faste ruter
Ruta mellom Spania og Norge går gjennom Frankrike der Antonsen T-Line også svinger innom Cannes og Nice. Andre ganger hender det at det også blir en liten avstikker til Østerrike og Italia.
– Hovedtyngden av våre kunder som flytter mellom Norge og Spania, fordeler seg nokså likt mellom Costa del Sol og Costa Blanca. Men vi har også kunder fra Tyskland, Sveits, Frankrike, Belgia, osv. Da er det jo viktig å ha tunge rett i munnen for at logistikken skal bli riktig, forklarer Per-Einar og skryter uhemmet av selskapets faste sjåfør Stewart som med sine lastelister har «stålkontroll».
Godt spredt utover hele Europa har Per-Einar og Jenny et solid nettverk av samarbeidspartnere og kollegaer som sørger for innhenting, lagring og utkjøring, – om det skulle være behov for det.
 
– Mye som skal klaffe
– Det er utrolig mye som skal klaffe rundt en flytteprosess, for eksempel det at mange kunder ønsker å være til stede ved både opplastingen og når flyttebilen kommer for å levere. Vi strekker oss svært lang for å innfri dette ønsket fra kundene. Kunden setter også pris på at det er samme sjåfør som møter kunden både ved lasting og lossing. Det klarer vi i 90 prosent av tilfellene. For kunden gir det større trygghet når kunden vet at det bare er én person som har hatt med vedkommende eiendeler å gjøre, forklarer Per-Einar.
– Hva bør folk tenke på når de planlegger en flytting?
– Det viktigste er å ta kontakt god tid i forveien. Da kan vi rettlede når det gjelder pakking, transport, logistikk og papirarbeidet i forkant av oppdraget, avslutter Per-Einar Antonsen som også kan bidra praktisk med det meste som har med flytting å gjøre, enten det gjelder valg av emballasje, pakking, reingjøring, bortkjøring og rydding.
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet