Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sjømannskirken juni 2012

El Campanario
Sjømannskirken Costa del Sol

Besøksadresse
Avenida del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa
Postadresse
Iglesia Noruega, Apt 258 La Cala, 29649 Mijas Costa
Telefoner
+34 952 939 800
+34 650 446 348 (beredskapstelefon ved akutte behov)
elcampanario@sjomannskirken.no
www.elcampanario.no

Åpen kirke i sommer
Tirsdag – søndag kl 11-16
Mulighet for omvisninger

Gudstjenester i sommer
Hver søndag kl 16 på El Campanario
Middagsbønn kl 13

Kirkekafeen i sommer
Tirsdag-søndag 11-16
Salg av vafler, smørbrød, kaffe m.m.
Salg av varm lunsj hver dag fra kl 13.15
Søndager grillbuffé kl 14 med påmelding

 

Sol, sommer og kjærlighet
Vielser, bading, grilling, gudstjenester, åpen kirke og kafé er blant det du kan oppleve på El Campanario denne sommeren.
Mange gifter seg
I år vil nesten 100 norske par gifte seg i Sjømannskirken på El Campanario. Det er juni som er den store bryllupsmåneden, men kommer du innom i juli og august er det også gode sjanser for å treffe på et bryllupsfølge. De aller fleste brudeparene er bosatt i Norge. Noen par kommer helt alene for å gifte seg, mens andre tar med seg hele selskapet til Spania.
Bading og aktiviteter, åpen kirke og kafé
I sommermånedene juni, juli og august er Sjømannskirken åpen tirsdag-søndag kl 11-16. Kirken har et flott uteområde med patio og hage som står til disposisjon for alle som kommer innom. I hagen er det et stort svømmebasseng, og solsengene står og venter. Kirkens kafé selger is, brus, kaffe og vafler. I tillegg kan man kjøpe lunsj mellom kl 13 og 15. På kirken kan man også aktivisere seg med bordtennis, biljard, boccia og andre spill. Kirken har gratis trådløst internett og to datamaskiner til disposisjon i internettkafeen.
Søndagsgrill, gudstjenester og tidebønner
Hver søndag kl 16 er det gudstjeneste i det vakre kirkerommet. Et annet høydepunkt på søndager er grillingen! Fra kl 14-15.30 kan man forsyne seg fra kirkens lekre grillbuffé. Inkludert i prisen på €12 for voksne og €6 for barn 3-12 år er dessert og kaffe. Man kan melde seg på grillbuffeen på en liste i kafeen eller ved å kontakte kirken på telefon eller e-post.
Hver dag kl 13 er det en kort liturgisk formiddagsbønn i tidebønnskapellet.
Sjømannskirken tar ikke sommerferie. Stikk derfor innom for en kaffekopp og en hyggelig prat hvis du er i området i sommer!

Sjømannskirkens gjestehus er populært blant norske sommerturister. De elleve rommene er fylt opp det meste av sommeren, men det er ledige rom før 25. juni og etter 12. august. Kontakt gjestehuset på telefon 952 933 783, elcampanario@sjomannskirken.no eller besøk hjemmesiden sjomannskirken.no/costadelsol.

 

Sommerklem til alle barn og unge
På sommeravslutningen i mai ble lederne kastet fullt påkledt i bassenget av barna og de unge. Dette er blitt en tradisjon på Sjømannskirken.
– Det har vært et fantastisk år med god oppslutning av mange herlige, kreative og livlige barn, sier barne- og ungdomsarbeider Eli Wengshoel.
Det har gått med over 100 porsjoner taco til barn og foreldre de fleste fredagene dette skoleåret.
– Vi har satt stor pris på alle, og vil gjerne takke for et herlig og innholdsrikt år, fortsetter hun.
– Vi vil at alle barn og unge som møter Sjømannskirken skal føle seg sett og inkludert i et trygt og givende miljø. Her er du bra nok akkurat sånn som du er, sier Eli Wengshoel.
28. september er den nye sesongen i gang med enda flere aktiviteter enn før. Følg med!
Konfirmant?
Høsten 2012 tar vi opp nytt konfirmantkull ved sjømannskirken på Costa del Sol. Noen av konfirmantene går på den norske skolen i Benalmádena. Andre går kanskje på spansk eller internasjonal skole, men ønsker likevel å følge et norsk opplegg for konfirmantforberedelse. Undervisningen blir satt opp på ettermiddag/tidlig kveld ca annenhver torsdag fra begynnelsen av oktober. Konfirmasjonen blir palmesøndag 2013 som er 24. mars.
Konfirmantkurset innebærer også en weekendtur på høsten og en tur til London i mars 2012. Vi kommer tilbake med mer info her i magasinet og gjennom andre kanaler til høsten, men meld gjerne interesse allerede nå på e-post til prest Mette Buvik mbu@sjomannskirken.no.

 

To minutter med sjømannspresten
Jeg savner marka av og til. Det var noe svalt å begi seg innover i skogen. Kanskje finne steder jeg ikke har vært før. Om våren var det spesielt deilig. Det duftet av skog og det er fremdeles litt fuktig, noe som fremhever duftene sterkere.
Her, på kysten går vi mye på stranda. Kilometer etter kilometer ligger strendene foran oss. Rundt en tange dukker det opp en restaurant som byr på mat og drikke. Vi har dessuten blitt flinke til å finne de strendene det er best å gå på. Ikke der det er for mykt. Vi går der sanden er hardere. Det er tungt å gå på stranda – mye tyngre enn på stier og skogsveier.
Jeg har noen venner i Malawi i Øst-Afrika. De lærte meg et visdomsord: ”Vil du vinne et løp i sanden, vær sikker på at du starter sammen med de andre”. Erfaringen har de sikkert fra den vakre Malawisjøen. Det er tungt å løpe i sanden. Setter du deg som mål å løpe langt, er det en fordel å være flere i følge. Har dere et felles mål kan dere trekke hverandre og oppmuntre hverandre til å nå målet.
Det kommer en del utfordringer i livet. Tunge dager. Vanskelige avgjørelser. Motgang. Nederlag. Løp i sand. Vi kan ha en trang til å møte de tunge dagene alene. Det er bedre å ikke snakke, søke råd og hjelp, tror vi og gir oss i kast med vandringen i sanden alene. «Alene er jeg sterkest», sier vi til oss selv, låser døra, slukker lyset og drar ned gardinene.
En delt smerte mister sin kraft, sier et visdomsord. Neste gang jeg synes mitt eget løp i sanden blir for tungt, vil jeg be noen om å slå følge med meg. Være sammen med meg mens jeg strever mot målet. Jeg vil sørge for å starte sammen med andre.

Av Steinar Lindvig

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.