Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Hold leveren sterk og sunn
Det er et merkelig år som vi akkurat har startet på. Alle vet det er noe under oppseiling. Spådommene går om alt fra dystre sykdommer, naturkatastrofer, økonomisk kollaps, utslettelse av jorda, m.m. til de vakreste tankene om at vi er på vet inn i gyllen tidsalder der alle har det bra, viser omsorg for hverandre, er glade, kjærlige osv.
Selv om jeg synes at jeg har studert mange teorier og veid for og imot, har jeg gitt opp å finne ut av hva dette året bringer. Men én ting vet jeg. Jeg kan leve så mye som mulig i nuet, legge frykten på hylla og konsentrere meg om de nære ting, være glad og forhåpentligvis spre glede, holde kroppen sunn, holde meg i form, spise så sunt som mulig, ta de beste antioksidanter, osv.
Selvfølgelig må vi holde hele kroppen sunn, for slik vi alle i denne verden er bundet til hverandre, er også cellene i kroppen vår også bundet til hverandre.
Det organ som jeg har valgt å fokusere på denne gangen, er leveren. Det er mange årsaker til dette valget. For det første har avdøde Dr. Vogel en gang skrevet at har du en sunn lever, har du også en sunn kropp. Det er jo nettopp leveren som hos mange av oss kan ha hatt det litt tøft gjennom alle jule- og nyttårsfestligheter.

Symptomer
Typiske symptomer på en sliten lever er en enorm tretthetsfølelse, selv om du har sovet tilstrekkelig, en tendens til svimmelhet, hudproblemer f.eks. akne, eksem, psoriasis, pigmentforandringer pga. alder, forstoppelse, smerter i ledd og muskler, m.m.
Andre symptomer på en dårlig fungerende lever, er at det hvite i øynene blir grumsete og gulaktig, at kroppen har vanskeligheter med å bryte ned fettholdig mat og at du ikke tåler tobakksrøyk, parfyme og andre sterke dufter.

Maten – avgiftning og støtte
Et av nøkkelordene for en sunn lever er avgiftning. Det er nemlig det vidunderlige ved leveren at nesten uansett hvor medtatt den er, er den i stand til å rehabilitere seg selv, bl.a. ved endringer i livsstilen, ved å holde en god diett og ta de riktige tilskuddene.
Begrens bruken av alkohol til 1 – 2 alkoholenheter daglig, eller slutt helt i en periode. Unngå bearbeidet mat. Spis mest mulig økologisk. Reduser inntaket av mettet fett og spis i stedet fisk og andre essensielle oljer.
Spis godt med grønnsaker og frukt, særlig bær, rødbeter, selleri, brokkoli og kål.
Dryss gjerne en dessertskje med lecithin over frokosten. Lecithin hjelper kroppen med å bryte ned fett og letter dermed belastningene på leveren.
Unngå å spise tunge måltider, spis i stedet små og lette måltider. Det letter leverens arbeid.
Hold en god diett, og ta de riktige tilskuddene.

Gode tilskudd
Som jeg alltid understreker svært sterkt, så sørg for at du alltid tar et godt multivitamin/mineralprodukt f.eks. Omnimin, Spektro, Mivitotal m.m. og ta en oljekapsel med essensielle oljer. Sørg for en god kvalitet uten toksiner, F.eks. CardioMega, EPA GLA +, Bio-Marin m.m..
Marietidsel er det mest kjente levermiddelet som inneholder bioflavonoider som Silymarin. Det fremmer rehabiliteringen av cellene i leveren, øker kroppens innhold av gluthathione som er en særdeles viktig antioksidant som avgifter leveren. Marietidsel har vist seg å god for å reparere leveren når den er skadet av alkohol.
Alfa Lipoic Acid er en særdeles sterk antioksidant. Jeg elsker Alfa Lipoc Acid fordi den blant annet øker effekten av andre antioksidanter i kroppen. Den blir tatt av mange diabetespasienter for å unngå komplikasjoner, og noen forskere mener at den kanskje kan medvirke til å forebygge blodpropp og hjertesykdommer.
Alpha Lipoic arbeider særdeles bra sammen med Q 10 og C-vitaminer i kroppen.

Små tips
Det er utrolig mye mer du kan gjøre for leveren din, men plassen her begrenser seg til bare å gi deg litt inspirasjon. Dersom du vet at leveren din er belastet, så søk en lege som er spesialist på lever og gjerne også er spesialist på behandling med naturlige levermidler.
Røyker du, så slutt eller begrens røykingen.
Jeg har også sett at Edta-behandlinger har gjort underverker på en medtatt lever. Oppsøk en lege med spesialutdannelse.
Unngå forurensing. Søk glede, fordi det har vist seg at sinne og dårlig leverfunksjon henger sammen.
Jeg ønsker deg av hele mitt hjerte et godt nytt år!
 

Av Anni Dahms, Anni’s Vitalshop

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.