Månedsmagasinet på Costa del Sol
Ut i grønn og våt natur

25 elever, to lærere og to foresatte var med da ungdomstrinnet og elevene på videregående dro på eksursjon til Rio Guadalmina, rett ved Benahavis. Målet var å studere bergarter, og få nærkontakt med vill spansk natur.

Da vi kom fram til elven kjente vi lukten av fjell og frisk luft overalt. Vannet var kaldt, men ikke så kaldt som vi hadde ventet. Vi kunne se fisk svømme omkring. Harde og glatte steiner skjulte seg i det grumsete vannet. Den gjørmete bunnen gjorde det ikke lettere å gå. Digre fjell var som vegger langs vannkanten. Noen steder måtte vi svømme, andre steder kunne vi gå.

De grønne trærne lente seg over fjellkanten. Vi møtte mange spennende dyr på veien. Blant annet så vi små frosker, fisker og noen påstod å ha sett en skillpadde. Froskene var grønne med fargede prikker og ganske ekle. De tunge og våte joggeskoene ble bare dratt etter de desperate svømmegrepene til de lange armene våre.

Så kom vi fram til en hvit og forlatt demning. Alt så helt normalt ut helt til vi kom opp på toppen av den. Da fikk vi sjokk. Øynene var stive, men fulle av spenning! Alle måtte rappellere ned en bratt og glatt fire meter høy fjellvegg. Det fiskefylte vannet ventet på oss der nede. Det var mørkt og grumsete. Først ble alle stive av redsel, for ingen ville være den første. Men det viste seg å være ganske gøy. Vi fikk adrenalinkick som sprudlet i hele kroppen.

Nede ved vannkanten fortsatte vi turen. Høye og digre fjell bøyde seg over oss. Det så ut som flere store steiner skulle rase over oss. Det ga ett lite stikk i magen, men spennende var det. På slutten av elveturen var det mange høye fjell å hoppe fra. Vi klatret opp de bratte fjellene. Hoppet var et skikkelig kick, vi rev oss løs og hadde det morsomt. En super tur!

 

Av Karina, 10. klasse

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.