Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kjære leser august 2011

 

Bruk stemmeretten!

Fredag 22. juli vil for alltid bli stående som den svarteste dagen i Norges moderne historie. Vi er ikke flere enn at mange av oss kjenner noe som på ulike måter ble rammet av bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet eller har familie, venner og kjente blant ungdommene som ble massakrert og skadd på AUFs sommerleir på Utøya.
Norge har siden den svarte fredagen i juli valgt å stå sammen som folk, vi har støttet hverandre og grått sammen når ord blir meningsløse og når fortvilelsen var i ferd med å ta overhånd. Nå kjenner vi på den samme smerten og fortvilelsen som har rammet så mange andre mennesker etter terror jorda rundt; New York, Madrid, London, Moskva, Irak og Afghanistan.
Norge gjennomgår nå en kollektiv og nasjonal sorgprosess. Varmen og støtten vi har opplevd fra våre naboland og fra resten av verden, har gitt styrke midt oppe i all sorgen.
Når krisen først har rammet oss, er det fantastisk å kunne slå fast at det samfunnet terroristen ville bekjempe og ødelegge med bomber og kuler har ført oss sammen på en måte vi aldri tidligere har følt. Det merkes blant nordmenn her på kysten også, selv om de forferdelige hendelsene skjedde 3.000 km unna. Det er mange av oss som har sittet klistret til fjernsynet, hørt på radio, fulgt med i nyhetene på internett og vært aktive på sosiale medier som Facebook og Twitter i dagene og ukene etter tragedien.
Vi har fulgt med på de mange minnemarkeringene, sett 200.000 roser som løftes opp i luften samtidig på Rådhusplassen i Oslo og hørt gripende vitnesbyrd fra ungdommer som overlevde terroren på Utøya.
Våre ledere med statsminister Jens Stoltenberg og regjeringen i spissen, lederne for de politiske partiene, Oslos ordfører og kongehuset, har alle stått fram og vist god handlekraft og godt lederskap i tiden etter de fatale ugjerningene.
Terroristen ønsket å ramme det norske samfunnet. Og ja, vi er rammet. Hardt. Ødelagte bygninger og materielle skader betyr lite i denne sammenhengen. Men alle de som mistet livet da bomben sprang midt i regjeringskvartalet i Oslo og da terroristen gjennomførte sin massakre på Utøya, dem skal vi aldri få møte igjen. Dette er vårt største tap. 12. september skal det holdes kommune- og fylkestingsvalg i Norge. Terroristen ønsket å ramme vårt demokratiske system, våre ideer og idealer. Det skal han ikke klare. De politiske ungdomsorganisasjonene melder om mange nye medlemmer i dagene og ukene etter terroren. Det viser at ungdom er engasjerte og at de ønsker å ta del i vårt demokratiske system. ”Vi har valgt å besvare grusomhet med nærhet. Vi har valgt å møte hat med samhold. Vi har valgt å vise hva vi står for.” Slik innledet Kronprins Haakon den storstilte rosemarkeringen på Rådhusplassen i Oslo der trolig flere enn 200.000 mennesker deltok.
Det viktigste vi andre kan gjøre for å vise hva vi står for, at vi støtter opp om vårt demokrati og våre ideer, er å bruke stemmeretten.
Husk at siste frist for å avgi forhåndsstemme utenriks er fredag 2. september. Nordmenn her på kysten kan avgi sin stemme ved det norske konsulatet i Los Boliches i Fuengirola.

Godt valg!

Av Arne Bjørndal

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.