Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kjære leser juli 2011

Velkommen!
Vi nordmenn elsker Spania og Costa del Sol. Da turistmyndighetene her på kysten i mai la fram sine ferskeste turisttall, kom det fram at dobbelt så mange nordmenn reiste til Solkysten i høysesongen (april til oktober) i 2010 som året før. Helt nøyaktige tall viser en økning på hele 99,46 prosent i høysesongen og 41,27 prosent i lavsesongen. Økningen er også stor blant dansker (47,23 prosent økning i høysesongen) og svensker (49,70 prosent), men nordmenn står i en særstilling. Selv om den sterke økningen trolig må forklares med at Skandinavia tidligere enn resten av Europa kom ut av finanskrisen, er dette sterke tall. Alt tyder på at turiststrømmen fra nord vil fortsette også i år. Forleden kunne Dagsrevyen melde at stadig flere norske barnefamilier nå pakker koffertene og tar et friår eller to langs den spanske Middelhavskysten. Økningen er så stor at både Den norske skolen Málaga og de tre andre norske grunnskolene på Costa Blanca allerede rapporterer om fulle klasser og ventelister.

– Det handler om å følge drømmen, forklarte en mor fra regntunge Bergen da hun av NRK ble spurt om hvorfor hun og døtrene setter kursen sørover. Hun drømmer nemlig om varme og sol og om å kunne bevege seg utendørs i lette klær nesten hele året rundt.
Vi som har holdt til på kysten i noen år, har ikke problemer med å forstå hva kvinnen fra Bergen mener. Vi vet godt hva vi setter sånn pris i Spania. Det handler blant annet om et deilig klima, med innpå 320 soldager i året, varme, flotte strender og deilig vann, nydelig mat og drikke.
Undersøkelsen fra turistmyndighetene slår da også fast at hele 93 prosent av alle turister som dro til Costa del Sol i toppsesongen sier at oppholdet tilfredsstilte forventningene.

Men Costa del Sol og Spania er mye mer enn bare sol, hav, strand og deilig klima! Landet er proppfullt av kultur, historiske minnesmerker, sjarmerende hvite landsbyer, fantastisk natur og byr på et åpent og utadvendt levesett som mange nordboere vet å sette pris på.
Har du opplevd Costa de la Luz med sitt helt spesielle lys? Har du besøkt nasjonalparken Doñana og opplevd det enestående dyre- og plantelivet der? Har du brukt en dag i en av de mange, små ”pueblos blancos”, gått gjennom de trange smugene, sittet på torget med et lite glass vin og nytt den avstressende stemningen? Har du vært i Sierra Nevada, stått på ski nedover de fantastiske fjellsidene eller vandret fra pueblo til pueblo høyt oppe i Alpujarras? Eller har du reist til La Torcal og beveget deg gjennom det mystiske månelandskapet som møter deg der? Har du kjent på den romantiske og magiske stemningen som Sevilla møter sine besøkende med? Har du vært på shopping eller tatt en tapasrunde i bakgatene i Solkystens hovedstad, Málaga?
Listen over attraksjoner kan gjøres mye, mye lengre.

Vi i Det Norske Magasinet har som mål å vise deg noen av severdighetene som Spania har å by på. Derfor finner du i hvert nummer en presentasjon av store og små reisemål som dette store landet har å by på. Mens den norske kolonien av fastboende her på kysten er kraftig tynnet ut fordi de mange har reist til Norge på et kortere eller lengre sommeropphold, invaderer turistene fra nord nå Costa del Sol. Fra Norge og Skandinavia lander proppfulle fly, tett som hagl, på Málaga flyplass. Ut strømmer tusenvis av glade og forventningsfulle sommerturister. Som en ekstra sommerservice bringer vi derfor i dette nummeret sommerens store opplevelsesguide. Her finner du oversikten over attraksjoner som du, familien din og vennene dine kan oppleve på fantastiske Costa del Sol. Visste du for eksempel at her finnes alt fra dyrehager og flere vannland til temaparker og en rekke opplevelsessentra?

Likevel er det liten tvil om at det først og fremst er sol, strand og sjø som trekker flest nordmenn til Solkysten. Men du skal vite at alternativene finnes!
Uansett: Nyt den spanske sommeren. Den er din!

Av Arne Bjørndal

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.