Månedsmagasinet på Costa del Sol
Opplev Smokie live under åpen himmel i Fuengirola

Opplev Smokie live under åpen himmel i Fuengirola

Nå kommer det legendariske, engelske rockebandet, Smokie, til Fuengirola. De gir konsert på den vakre borgen Castillo Sohail. Kjøp billett allerede nå og få årets konsertopplevelse med masser av god energi og alle de kjente hit´ene.

Smokie turnerer verden rundt og er fortsatt på toppen, selv om bandet har 35 imponerende år på baken.
Den originale lyden er så karakteristisk at den har holdt bandet på toppen av pop og rock i mer enn 20 år – og Smokie er still going strong og holder konserter verden over. Smokies lyd er også omdreiningspunktet hos mange fans. Det er ikke bare låtene de liker, men Smokie i det hele tatt. Smokie selv sier at lyden er som fastfood-kjeden Kentucky Fried Chickens oppskrift: Hemmelig.
Hvem kan ikke nikke gjenkjennende til klassikeren og hiten ”Living Next Door To Alice” som midt på 1990-tallet ble til ”Who The F… Is Alice” som også ble en kjempehit, for ikke å nevne ”Oh Carol”, ”Needles and Pins” og ”Lay Back In The Arms Of Someone”, blant mange andre store hits gjennom årene.
På Smokies konserter er du alltid garantert et festfyrverkeri av lys, lyd og god stemning, samt en opplevelse av bandmedlemmenes mangeårige kameratskap og store pasjon for musikken. Også samholdet mellom og gleden hos de mange fans som elsker Smokies lyd, vil du oppleve.
Alderen plager ikke bandmedlemmene, snarere tvert imot, og som keyboard´ist Martin Bullard uttrykker det: "Actually it is more and more fun to play, when you get older. For the simple reason that you get better over the years".
I Fuengirola kan du oppleve Smokie gi konsert i det vakre, stemningsfylte, arabiske Castillo Sohail lørdag 8. mai 2010. Dørene åpnes kl. 19.00, og konserten begynner kl. 21.00.

Historien bak ’lyden’
De første spede skritt til dannelsen av Smokie ble tatt i en skolegård i West Yorkshires der nåværende bassist Terry Uttley sammen med Alan Silson og Chris Norman delte pasjonen for musikken i bandet som hele tiden byttet navn. Suksessen lot vente på seg, men i 1973 inngikk bandet som på det tidspunktet kalte seg ”Kindness”, samarbeid med Peter Noose fra det suksessfulle bandet Herman’s Hermits, og et års turné sto for døren. Denne turneen ga likevel ikke bandet noen umiddelbar suksess før i 1974 da de endelig kunne skrive under på en kontrakt hos det engelske plateselskapet, RAK, som også hadde bl.a. Herman’s Hermits og Suzi Quatro i stallen. Bandet ’Smokey’ som nå besto av Terry Uttley, Alan Silson, Chris Norman og Pete Spencer, var en realitet, og den første singelen som snalt inn på de engelske hitlistene, var ”If You Think You Know How To Love Me”. Den solgte i millioner verden over. ’Smokey’ ble likevel raskt endret til Smokie fordi soullegenden Smokey Robinson mente at det minte for mye om hans navn og ville forvirre fansen.
Etter fem år på alle verdens landeveier, bestemte bandmedlemmene å gå hver til sitt. Denne pausen varte bare i fire år, og i 1986 var Smokie atter gjenoppstått ved en veldedighetskonsert, og suksessen fortsatte. Etter turneer i bl.a. Europa og Australia, besluttet vokalist Chris Norman seg for å forlate Smokie for å dyrke sin spirende solokarriere. Smokie sto nå uten sanger, men snart ble bandet fulltallig igjen med Alan Barton som vokalist og på gitar, Terry Uttley vokal og bass, Alan Silson vokal og gitar, Martin Bullard på keyboard samt Steve Pinnell på trommer og perkusjon. I 1989 opplevde Smokie kjempesuksess med albumet ”Boulevard Of Broken Dreams” som i Norge lå som nummer 1 i hele 10 uker. Smokies originale lyd var skapt, og bandet spilte utsolgte konserter. I 1995 opplevde bandet under én av sine turneer, en stor tragedie da vokalisten Alan Barton omkom i en trafikkulykke.

Fansen var én av grunnene til at Smokie ikke kunne gå i stå, og bandet fortsatte med den nåværende vokalisten Mike Craft, som i 1995 sang ”Who The F… Is Alice” til topps på hitlistene og solgte mer enn 200.000 eksemplarer. I 1996 tok gitarist Alan Silson beslutningen om å forlate Smokie, og i stedet fikk bandet den nåværende gitaristen Mick Connell.
Suksessen vil ingen ende ta for de fem engelske musikerne, og i 2003 utkom Smokie med en cd-boks, ”The Hit Box” som inneholder 10 cd’er med kutt fra 1970-tallet og fram til 2003. Den ble så populær at den solgte til både gull og platina i Skandinavia. Siden den tid har Smokie fått enda flere trofaste fans i Skandinavia, og disse blir alltid tilgodesett i Smokies konsertplaner der bandet på sine europaturneer alltid gir mange konserter i Danmark, sist i 2009 og igjen denne sommeren.
At Smokie lever for musikken og sine fans, kom også til uttrykk i 2008 da de utgav det siste albumet fylt med nye numre og gamle klassikere som raskt føyk inn på den danske topp 10-albumlisten. Smokie har solgt til platina i mer enn fire årtier, solgt sin musikk i flere enn 30 millioner eksemplarer og opptrer 150-200 ganger i året for opp mot tre millioner mennesker. I 2010 er Smokie klar med enda et album som vil være spekket med god musikk.


Mer informasjon
På Smokies offisielle hjemmeside kan du finne mye mer informasjon om Smokie, linker til fansens sider og lytte til musikken www.smokie.co.uk. På www.youtube.com kan du finne konsertvideoer med Smokie og på www.smokie-spanien.com finner du alt om konserten i Fuengirola, billettinformasjon, rabatter, etc.

Castillo Sohail
Den vakre arabiske borgen ligger om kvelden vakkert opplyst på bakketoppen ved elven. Borgen har på grunn av sin plassering ved havet, vært angrepet og besatt utallige ganger i tidens løp, bl.a. av pirater og Napoleons tropper. I 1978, etter en større renovering av ruinene, ble borgen erklært for et historisk monument. Castillo Sohail er i dag eid av Fuengirola kommune som har bestemt seg for å bruke borgen til musikalske arrangementer. I 2002 ble prosjektet ”Parque del Castillo” påbegynt. Målet var å anlegge store grønne områder med arkeologiske fund, samt parkeringsplasser til de mange besøkende.
På følgende link kan du se borgen og konsertområdet i 3D http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=9e63e6a191bc34d1a518e33aa6f019af .

Billetinformasjon
Konserten avholdes lørdag 8. mai kl. 21.00 under åpen himmel på Castillo Sohail i Fuengirola. Dørene åpnes kl. 19.00. Billetter til ståplasser koster 40 euros og sitteplasser koster 50 euros. Kjøp billett før 1. april og få ståplassen for bare 30 euros og sitteplasser for bare 40 euros. Billetter kan kjøpes hos:
Fuengirola: Café Copenhagen – Holger Danske – UniOptica –
Vitamina (Centro Idea) – Frisør Hair Inspiración (Euromarket)
Arroyo de la Miel: Frisør Kazzi
Marbella: Handelsbanken (Centro Plaza)
Torre del Mar: Muebles Piramides
Almuñecar: Café Rosa

VIP-billetter
Vil du ha ekstra luksus på første parkett, så må du kjøpe en VIP-billett som inkluderer en lett buffet og gratis champagne, drinker, øl, vann og vin under hele konserten. I VIP-loungen kan du hygge deg i hvite, bløte sofaer og nyte Castillo Sohails beste plassering, i samme høyde som scenen, slik at du som VIP-gjest er garantert fritt utsyn til konserten. Det er bare 150 VIP-plasser – for å sikre disse gjestene god plass og super service.

After Party
Etter konserten vil det være stort After Party med all den beste musikken fra 80- og 90-tallet, flotte dansepiker og fyrverkeri. Dette er inkludert i billettprisen og vil også foregå på Castillo Sohail.


Trommeslager i Smokie, Steve Pinnell, om hvorfor vi må dra på Smokies konsert:
”Smokie er alltid 100 % live, alt du hører på våre konserter, er live. Alle kan synge eller plystre med på våre sanger, og det er det folk gjerne vil ha: Sanger de kan gjenkjenne og synge med på. Det er alltid en god atmosfære mellom oss på scenen og publikum, og vi gjør bare det vi selv liker og forsøker å skape en fest på alle våre konserter.”

Bassist i Smokie, Terry Uttley, lover publikum at ”Living Next Door To Alice” og ”Oh Carol” vil bli spilt på konserten:
”Ja, vi vil spille alt og litt mer. Vi har jo etter hvert svært mye materiale, så det vil bli en blanding av nytt og gammelt.”

Du kan lese mye mer om konserten i Det Norske Magasinet i april, bl.a. eksklusive intervjuer med Terry Uttley og Steve Pinnell fra Smokie. Sistnevnte bor, akkurat som oss, her i Spania…

Av Sanne Kronow

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.