Månedsmagasinet på Costa del Sol
Det er mer mellom himmel og jord enn noe annet sted.

Det er mer mellom himmel og jord enn noe annet sted.


 

Har mennesket vært på månen, sto USAs president George W. Bush bak terrorangrepet mot World Trade Center og omkom virkelig prinsesse Diana i en bilulykke?

Lista med spørsmål kan gjøres så lang du selv måtte ønske. For når det gjelder ”konspirasjonsteorier”, er utvalget enormt.

”Måne-fake”?
Gikk ikke Neil Armstrong og Buzz Aldrin på månen i 1969? Nei, mener mange mennesker og forlanger å bli tatt på alvor.
NASA (den amerikanske romfartsorganisasjonen) konstruerte nemlig falske bilder og filmer fra det påståtte månelandingsprosjektet. Da du trodde du så Neil Armstrong 20. juli 1969 stå på månen og snakke direkte til millioner av mennesker på jorda om dette ”kjempesteget for menneskeheten”, befant han seg i virkeligheten i et filmstudio i Hollywood!
Hvorfor det? Svaret er, ifølge konspirasjonstilhengerne, at USA og Sovjetunionen kjempet en innbitt kamp om å ligge fremst innenfor romfart. Sovjetunionen var først ute. Allerede i 1961 sendte de opp Vostok 1 i bane rundt jorda med Juri Gagarin om bord. En enorm propagandaseier for kommunistene!
Hvordan kunne USA rette opp dette sviende nederlaget? Da var det ideen om å ”fake” en månelanding kom på bordet. På den måten kunne USA effektivt parkere Sovjetunionen på sidelinjen og selv bli stående som seierherre i romfartskappløpet.

11.september-historier

I kjølvannet av 11.september-terroren i New York, dukket det opp et vell av mer eller mindre fantastiske historier. Felles for dem var at de satte spørsmålstegn ved de offisielle sannhetene rundt de grufulle hendelsene der nesten 3.000 mennesker omkom.
Gjennom filmer som ”World Trade Center” og ”United 93” har vi fått vi sterke historier om mennesker som satte livet til denne dagen. Andre filmer derimot, som dokumentarfilmen ”Loose Change”, har satt seg som mål å presentere de mest populære konspirasjonsteoriene om hva som egentlig skal ha skjedd da tvillingtårnene på Manhattan kollapset.
Filmens hovedbudskap er at amerikanske myndigheter selv var involvert i angrepet på World Trade Center. I tur og orden serveres påstander om at det ikke var passasjerfly som fløy inn i de to skyskraperne, men fjernstyrte og kamuflerte militærfly og at bygningene raste sammen som følge av kontrollerte eksplosjoner. Og hvor ble det av flyenes ferdsskriver – de svarte boksene – som jo skal tåle det meste. Hvorfor ble ikke de funnet?
Funnet ble derimot passet til en av de såkalte terroristene. Det kom uskadd fra flammehavet og ble plukket opp på gaten av en FBI-agent. Hevder filmskaperne som har plusset på med en rekke andre konspiratoriske påstander.
På internett har millioner av mennesker sett den 80 minutter lange filmen som hever at amerikanske myndigheter lyver. Psykologer mener at den enorme suksessen til filmen ”Loose Change” kan forklares med den dype skepsisen som mange, både i USA og i resten av verden, har til det som faktisk skjedde denne septemberdagen. Ifølge det amerikanske månedsmagasinet ”Vanity Fair”, mente 42 prosent av amerikanerne at myndighetene holdt tilbake informasjon om terrorangrepet.
Men hva skulle være hensikten med denne manøveren fra myndighetenes side? Jo, bl.a. å legge veien åpen for amerikansk krigføring i Irak og Afghanistan.
Så alvorlig har amerikanske myndigheter tatt påstandene fra folkedypet at de har laget en egen guide for å tilbakevise alle 9/11-konspirasjonsteoriene.

Velg og vrak!
For mennesker som lider av forfølgelsesvanvidd og er dypt mistenksomme mot det meste, er det nok av andre konspirasjonsteorier å gripe fatt i:
* Det finnes flere teorier om at den amerikanske presidenten John F. Kennedy i 1963 ble myrdet av CIA, FBI i samarbeid med eksilkubanere og den italienske mafiaen.
* Den egentlige Paul McCartney i The Beatles skal ha omkommet i en trafikkulykke for så å ha blitt erstattet av en dobbeltgjenger som fikk plastisk kirurgi for å bli helt lik det avdøde popidolet. Alt dette ble gjort for at The Beatles verken skulle tape penger eller tilhengere. Konspirasjonsteorien hevder at man kan høre om McCartneys død dersom man spiller flere av sangene til popgruppa baklengs!
* En litt søtere Beatles-konspirasjon vil ha det til at medlemmene i gruppa egentlig var hemmelige agenter for det britiske kongehuset. De ønsket å spre hippiekulturen til hele verden, slik at Prins Charles kunne få en god unnskyldning for å skjule de store ørene under langt hår.
* Majestic-12 skal være et hemmelig selskap som ble opprettet av USAs president Harry S. Truman for å dekke over at en UFO styrtet utenfor byen Roswell i New Mexico i 1947. Både UFO´en og de levende romvesenene holdes fortsatt i skjul på den hemmelige flybasen Area 51.
* En annen teori hevder at Adolf Hitler og Eva Braun ikke begikk selvmord i førerbunkeren under Berlin. To dobbeltgjengere ble brent, mens Hitler og Braun ble smuglet ut av landet til Argentina.
* En av tidenes mestselgende konspirasjonsteorier – Den hellige gral – har for lengst gjort forfatteren Dan Brown til mangemillionær gjennom boka «Da Vinci-koden». Historien handler om at Jesus og Maria Magdalena fikk barn sammen og at de var stamfedre til det franske kongehuset.
* Og til slutt altså prinsesse Diana: Noen vil ha det til hun bare arrangerte sin egen død, og i dag lever lykkelig med sin Dodi ett eller annet sted langt unna paparazziene. Med Elvis som nabo.
Noe for enhver smak, altså. Synes du likevel ingen av disse teoriene passer deg, så lag din egne konspirasjonsteori! Verden venter med åpne armer!

Av Arne Bjørndal

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.