Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hun hjelper norske atleter med OL-medaljer

Hun hjelper norske atleter med OL-medaljer

Av Michael Jepsen

Når idrettsøvelsene starter i OL i Beijing, er Gitte Møller Jensen på plass på stadion. Der vil hun gi støtte til et av Norges største medaljehåp i OL, Kjersti Plätze. For Plätze er en av de 30 OL-deltakerne som Gitte og hennes spanske forlovede er agenter for.

Gitte Møller Jensen er sammen med sin spanske forlovede Alberto agent for 160 atleter fra 22 forskjellige land. Blant de største navnene er den norske kappgangeren Kjersti Plätze som vant sølv i OL i Sydney i 2000 og hennes lillebror Erik Tysse som også er kappganger.
De norske søsknene kom i stallen til det dansk-spanske paret i forbindelse med en konkurranse i Granada.
– Vi skulle arrangere en konkurranse og vi ville gjerne ha med atleter som vi ikke direkte samarbeidet med. Derfor kontaktet vi Kjersti og Erik, og samarbeidet utviklede seg slik at vi til slutt ble agenter for dem, forklarer Gitte.
De siste tre årene har hun og hennes spanske forlovede drevet virksomheten Alka Sport og hjelper atleter med alle praktiske ting fra å finne sponsorer til å melde dem på turneringer og booke flybilletter og hoteller.
Det gjør de så bra at de nå er agenter for 160 idrettsutøvere, bl.a. Spanias største medaljehåp i OL, den tredobbelte VM-sølvvinneren i kappgang, Paquillo Fernández.
Kjersti Plätze og Erik Tysse er de eneste skandinavene blant de mange idrettsutøverne.

Hard start
25 år gamle Gitte Møller Jensen har bodd på Costa Blanca helt siden hun for 10 år siden flyttet til Spania med sine foreldre. Faren hadde hatt polio som liten og hadde vært gjennom en bypassoperasjon. Derfor var det særlig klimaet som tiltrakk familien.
Gitte var nettopp blitt ferdig med 9. klasse i Danmark, og startet på et instituto som tilsvarer et dansk gymnasium.
– Det var hardt i begynnelsen, for jeg kunne ikke særlig mye spansk. Jeg var den eneste utlendingen i min klasse, og på hele skolen var vi ikke flere enn fire utlendinger. Mine foreldre spurte om jeg heller ville på et internasjonalt gymnasium, men allerede da hadde jeg en følelse av at jeg kom til å bli her nede. Derfor fortsatt jeg på den spanske videregående skolen, forteller Gitte.

160 idrettsfolk
I 2004 møtte hun spanske Alberto som drev idrett på elitenivå. Da han var ferdig med sine studier i 2005, stiftede de Alka Sport.
– Det siste året som idrettsutøver brukte Alberto mer tid på å finne sponsorer, og en kamerat spurte hvorfor han ikke gjorde det seriøst. Alberto hadde bruk for mine språkevner når idrettsfolk skulle på konkurranser til utlandet, og så startet vi firmaet sammen.
I starten var Alka Sport agent for et 20-talls idrettsfolk, de fleste var Albertos venner i idrettsmiljøet. Men det ryktes raskt at her var det et firma som tok idrettsfolk seriøst:
– Av de 160, ligger ca. 30 av dem på topp 20 på verdensranglisten i sine disipliner, opplyser Gitte.

Penger og finesser
Alka Sport er ett av i alt ni registrerte firmaer som den spanske idrettsunionen har gitt lisens for å representere idrettsfolk.
– Vi er svært unge i forhold til de andre firmaene. Alberto har selv drevet idrett på elitenivå og vet hvilke behov de har. Den beste reklame er at idrettsfolk drar rundt og snakker med hverandre. Mange managere kikker mye mer på penger, mens vi kikker mer på hvilken service vi kan hjelpe atletene med, sier Gitte som forklaring på firmaets suksess.

På vei til OL
Alberto og Gitte reiser mye for å være i nærheten av idrettsfolk og hjelpe dem under store konkurranser. EM i friidrett i Göteborg i 2006 var parets første store stevne. Deretter fulgte VM i japanske Osaka i 2007, og 13. august reiser de altså til Beijing.
– Jeg gleder meg. Vi er så dypt inne i sportsverdenen, at vi lever det fullt ut. OL er svært stort, og det fyller mye i en idrettsutøvers lille verden, konstaterer Gitte.
Hun er sikker på at der også blir tid til å nyte OL-stemningen i Kina, som hun da besøker for tredje gang.
– Faktisk skal vi ikke gjøre så veldig mye under OL. Hver utøver reiser med sitt lands delegasjon som også tar seg av dem. De bor i OL-byen som vi ikke har adgang til. Så vi er der mest for å gi moralsk støtte og for å gjøre det vi kan for at de skal kunne konsentrere seg om konkurransene.

Gitte Møller Jensen
25 år – født 1983 i Aalborg
Har bodd på Costa Blanca siden 1998
Studerer ved universitetet i Murcia
Forlovet med Alberto
Sammen har de firmaet Alka Sport

Alka Sport
Agent for 160 idrettsutøvere, bl.a.:
Manolo Martínez, kulestøt
Mayte Martínez, 800 m
Paquillo Fernández, kappgang
Mario Pestaño, diskos
Jane Saville, kappgang

Kjersti Plätze
Født 18. januar 1972 i Søfteland
Kappganger
Sølv i OL i Sydney 2000
Nr. 12 i OL i Athen 2004
Nr. 4 i VM i Osaka 2007

Erik Tysse
Født 4. desember 1980 i Bergen
Kappganger
Nr. 5 i VM i Osaka 2007
Lillebror til Kjersti Plätze 1820__MainPicture__NMjItlMPjJsQjTvHJxMUR.jpg

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.