Månedsmagasinet på Costa del Sol
Glede og skuffelse blant norske spillere i den spanske håndballigaen

Glede og skuffelse blant norske spillere i den spanske håndballigaen

Av Michael Jepsen

Norsk topphåndballspillere i den spanske serien fikk en blandet avslutning på sesongen. Best gikk det for Kristian Kjelling og Portland San Antonio som tok andreplassen i Liga Asobal etter Ciudad Real. De to lagene kjempet lenge side om side i mesterskapet. Avgjørelsen falt først i nest siste serierunde. Her tapte Portland San Antonio overfor den 26 år gamle norske landslagsspillerens gamle klubb, Ademar León, som ble nummer tre i serien og som dermed sikret seg Champions League kvalifisering foran Barcelona på fjerdeplassen.
I årets Champions League-turnering slo Kristian Kjellings mannskap rivalene fra Ciudad Real i kvartfinalen, men i semifinalen endte det med ett måls nederlag mot tyske Kiel etter to kamper.
I den spanske ligaen endte Bidasoa Irún med Ole Erevik i mål på sisteplass, slik at baskerne nå må en tur ned i andre divisjon.
Til gjengjeld overlevde Darien Logroño, og det kan holdet i stor grad takke Håvard Tvedten for. Den norske landslagsspilleren ble toppscorer for sin klubb med 200 scoringer, noe som holdt til en tredjeplass på toppscorerlisten i Liga Asobal. Håvard Tvedten ble også seriens beste straffekastskytter. Han scoret på 92 av 107 straffekast, noe som gjorde ham til ligaens suverent beste.
Stian Vatne og CAI Aragón fikk en flott sesong med en god 6. plass.
Kenneth Klev og Altea sluttet skuffende i den nedre delen av tabellen, men unngikk nedrykk. Alexander Buchmann var ikke med på de siste kampene for Altea. Den norske kantspilleren var skuffet over klubbens nivå og forlot Costa Blanca-klubben før sesongavslutningen for å vende tilbake til den franske håndballserien der han spilte de siste kampene denne sesongen.

Liga Asobal Point
1. Ciudad Real 57
2. Portland San Antonio 53
3. Ademar León 49
4. Barcelona 46
5. Valladolid 39
6. CAI Aragón 34
7. Granollers 25
8. Arrate 23
9. Torrevieja 22
10. Algeciras 21
11. Keymare Almería 20
12. Antequera 20
13. Altea 20
14. Darien Logroño 18
15. Teka Cantabria 17
16. Bidasoa Irún 16 1319__MainPicture__XMgxEKRnccqmbzlWJmjE.jpg

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.