Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Den Norske Skolen (juli/august 2021)

Nytt fra Den Norske Skolen (juli/august 2021)

I år ble det spansk temauke på Den Norske Skolen, Málaga, den siste uken før sommerfest og sommeravslutning. Det ble en uke spekket med opplevelser, skoleturer og kreative aktiviteter.

Spansk kunst

Hva er egentlig typisk spansk? Det er lærerne på de forskjellige teamene som samarbeider og setter i stand et nytt kreativt opplegg hvert år. Gjennom årets temauke fikk elevene blant annet lære om maleren Picasso og forsøkte å kopiere kunsten hans. Noen elevgrupper har malt keramiske fliser i andalusisk stil, og dekorert vifter. De yngste har kost seg med å lage andalusiske motiver i mosaikk med små mosaikkfliser, tilberedt tapas og øvd på å spille spansk musikk, for å nevne noe. I tillegg har hele skolen fått undervisning i spansk flamencodans samt vært på flere ekskursjoner.

Byorientering

Mijas Pueblo, vår nærmeste hvite perle av en spansk landsby, fikk besøk av vårt fargerike perlekjede av norske elever første dagen i temauka. Elevene lærte om Spania ved å gå på oppdagelsesferd med et oppgaveark i hånden. Samtidig spredte de liv og glede i gatene.

Oppgaveheftet inneholdt et kart som elevene skulle følge, med små, morsomme utfordringer underveis der elevene skulle ta kontakt med lokalbefolkningen, samtale og synge på spansk. Det var bilder av kjente bygninger og severdigheter som elevene skulle finne, og jammen var det noen regneoppgaver der også.

Sommerforventninger

Ingerid og Kristiane sitter på en benk i skolegården og mumser i seg spansk frokost som er laget av en temagruppe som jobber med spansk mat. Vi tar en prat om sommeren, og jentene forteller at de gleder seg til ferie nå.

– I sommer så skal jeg få nytt rom i Norge, og så håper jeg at jeg kan sykle mye og kose med hunden min, sier Ingerid. Så forteller hun at hun skal flytte hjem til Norge i sommer, til bestefars hus i Åsgårdstrand, og begynne på ny skole der. – Og så tror jeg at jeg skal på sportsleir eller noe. Jeg gleder meg til å bade, for det er en strand der, forteller Ingerid.

Kristiane skal også flytte i sommer. Hun skal tilbake til Larvik, og forteller at de skal pusse opp huset.  –Og så skal jeg litt til hytta mi. Jeg gleder meg til å møte venner og være hjemme og kose meg. – Jeg har også tenkt å se alle Marvin-filmene, forteller Kristiane.

Skoleplass 2022/23

Det ser ut til at skolen får høyere elevtall igjen allerede neste skoleår, men det er fortsatt noe ledig kapasitet på noen trinn. Disse restplassene fordeles fortløpende etter ventelisteprinsippet – altså førstemann til mølla, men oppstart er enten i forbindelse med skolestart, eller etter jul. Det er også kommet en del søknader for skoleåret 2022/23, så vi anbefaler å søke tidlig. Søknadsfrist er 1. februar 2022.

Bli kjent med skolen og få et innblikk i hverdagen på våre nettsider www.dnsmalaga.com, og ved å følge oss på Facebook: www.facebook.com/dennorskeskolen/

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.