Månedsmagasinet på Costa del Sol

Fra 13. september er Norsk Forening i gang igjen med en ny sesong.

Åpningstider:
Mandag til fredag 11 til 17 (Middag serveres kl. 13)
Lørdag fra 11 til 15 (Middag serveres kl. 12)
Middag og smørbrød serveres hver dag

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til høstens aktiviteter i Norsk Forening.
Siden Coronarestriksjonene satte begrensinger for aktivitetene, var det nødvendig å utsette Generalforsamlingen til første halvdel av oktober. 

Kjøkkenet fungerte i hele vår med strenge Corona-regler, noe som gjorde at vi måtte gi alternative tilbud til medlemmene. Dette har blitt høyt verdsatt.
Til oppstart nå i høst håper vi at mange av medlemmene kommer nedover. De som er vaksinerte har ingen problemer med å komme sørover.
Foreningen vil holde ‘Valgvake’ den 13. september i lokalene.
Nærmere program vil komme senere, se Facebook.
Med hilsen
Gunnar Finholth, president

September i Fuengirola. Foto: Ivar Johnsen

Gruppene våre fortsetter som før:

Per Hervig i Alpingruppa melder at søndagsturene starter i begynnelsen av oktober. Oppmøte på Feriaplassen kl. 11.

Grete Folkedal opplyser at Boulegruppa spiller mandager, onsdager og fredager kl. 11 på banen bak Norsk Forening. Så snart temperaturen går ned, er det bare å møte opp igjen.

Arne Bjørndal og Tone Elisabeth Hølland er tilbake med Quiz hver onsdag kl.18, så snart Foreningen åpner igjen. Følg med på Facebook. Arne håper alle interesserte vil komme tilbake, og det er plass til flere. Tilbud om servering av varme småretter og drikke.

Tor Arne Finsrud i Fotballgruppen Oso Polar holder oss orientert om hva som skjer på Facebook. Følg også med på siden i Det Norske Magasinet.

Gunvor Sørhus i Malegruppen Artic Circle har sendt et bilde med tittelen Det er lys i tunellen, med tanke på at medlemmer og andre interesserte snart er tilbake på tirsdager og torsdager.

Det lille intervjuet

Jeg gleder meg til å komme tilbake til Fuengirola

Det er mange som har oppdaget den helsebringende betydningen av å tilbringe vintrene uten kulde og snø. Inger Jakhelln, veteran på Solkysten, er en av dem. Som de fleste av Spaniafarerne, måtte hun holde seg hjemme sist vinter, men den 25. september er hun på plass igjen sammen med ektemannen Olaf og Bobbie, deres lille sorte puddel som alle i Norsk Forening kjenner.

Inger ble kjent med Spania allerede i 1990, da foreldrene hennes tilbrakte vintrene i Torremolinos. Hun arbeidet som lærer og besøkte i vinterferiene. Da foreldrene ble borte, fortsatte Inger og Olaf å tilbringe vintrene i Spania, og i 2004 kjøpte de leilighet i Fuengirola. Det var en passende stor by med god forbindelse til flyplassen, den lå vakkert til i bukten med den lange sandstranden, og ikke minst fantes mange ulike tilbud her. Og helt avgjørende, sier Inger, var at Norsk Forening holdt til her.   

Da begge ble pensjonister, ble vintrene i Spania lenger. De fikk venner i Foreningen og deltok aktivt i aktivitetene der.

«Både Olaf og jeg fikk etter hvert verv og oppgaver i Norsk Forening, Olaf som mangeårig sekretær og ett år som formann. Jeg satt i Foreningens styre fra 2010 til 2019 og hadde samtidig ansvaret for Foreningens side i Det Norske Magasinet, hvor jeg skrev informasjon fra Foreningen og referater om turer og andre aktiviteter.»

Gjennom årene har Inger levert mange artikler til magasinet, om alt fra hvordan det er å ha hund, både i Spania og i Norge, og hvordan det er å gå til frisør i Spania. De første artiklene var fra Alpingruppens utflukt til Carmona i 2010 og om et cruise fra København til Malaga.

Inger er spesielt interessert i å oppleve kunst og kultur i Andalucia og andre spanske regioner. I vel fem år hadde hun ansvaret for samarbeid med reisebyrået Ruta Solar for Foreningens dagsturer og overnattingsturer som ledet til mange fine gjennom årene.

Da Inger og Olaf fikk seg bil, ble det mye farting rundt i Sør-Spania. Inger sier at ingenting er hyggeligere enn å stoppe og spise spansk lunsj ved et respatexbord på et fortau et eller annet tilfeldig sted.

Olaf har vært mangeårig sekretær og leder for Alpingruppen med turer i skog og mark, hvor han og Inger først reiste rundt og fant de beste turløypene.

Inger har vært en flittig spiller i Boulegruppen og har deltatt i Foreningens Malegruppe fra starten i 2008. Hun er med på det meste som skjer i Foreningen. Med så mange venner og aktiviteter i det norske miljøet, ble det litt for lite spansk. Begge har tatt spanskkurs, men synes det er vanskelig å snakke språket.

Inger avslutter intervjuet med å si at nå som de er vaksinerte, gleder de seg til å møte venner og kjente som de ikke har sett på lenge.

Inger og Bobbie

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.