Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Den Norske Skolen (september 2021)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Hundre elever fra vårt langstrakte hjemland var samlet på den vakre Carvajalstranden i Fuengirola, Spania, denne første fredagen i september. Stranddagen, som er et fast punkt på lista over aktiviteter som gjennomføres hver høst på Den Norske Skolen i Málaga, er med på å etablere vennskap som skal få gro og blomstre, og videre danne en grunnmur vi skal bygge læringsmiljøet vårt på.

Jeg er her for å bidra til at alle har det bra

Dette er den tredje og viktigste regelen vi etter beste evne skal etterleve som elev (og ansatt) på Den Norske Skolen, Málaga. Et trygt og inkluderende læringsmiljø er veldig viktig for at elevene skal kunne lære og utvikle seg.

I år har vi fått femti nye elever som skal finne seg til rette i klassene sine. Blant klassekameratene deres, de andre femti som har vært elever på skolen over kortere eller lengre tid, er det også elever som trenger nye venner, som skal bli kjent med nye lærere og kanskje også har hatt sommerfugler i magen før skolestart.

På skolen vår blir man god til å møte nye mennesker og inkludere dem i livet sitt, for dette er et arbeid vi tar på aller største alvor. Bli-kjent-aktivitetene har dreid seg rundt disse tre reglene, som vi ønsker skal leve igjennom alt vi gjør, fra morgen til kveld, hver dag:

– Jeg er her for å lære
– Jeg er her for å hjelpe andre å lære
– Jeg er her for å bidra til at alle skal ha det bra

I år fikk foreldrene igjen være med første skoledag, og kiosken som blir drevet av foreldrenes arbeidsutvalg, serverte vafler, pølser og is. Slik det er nå, kan vi ønske foreldrene velkommen i skolens lokaler, for sosialt samvær rundt FAU-bua på tirsdager, og i forbindelse med levering og henting av elever. Det er vi veldig glade for.

En tilnærmet normal skolehverdag

Etter noe som kjennes som en evighet av usikkerhet og restriksjoner rundt Corona-situasjonen, startet dette skoleåret opp med et så godt som fullvaksinert personale, en hverdag uten kohorter og med dørene åpne for foresatte.

Vi har fortsatt restriksjoner fra kommunen som sier at vi, når vi er på skolens område, skal ha på oss maske når vi ikke holder 1,5 meters avstand. At barn ikke holder avstand, er en kjent problematikk, for de glemmer seg bort og er veldig aktive og fysiske. Vi fortsetter å gjøre så godt vi kan mens vi venter på at de spanske skolene skal åpne, og kommunen derifra gir oss stadig oppdatert informasjon om hva vi til enhver tid skal forholde oss til med hensyn til smittevern. Akkurat nå er heldigvis smittetallene i Andalucia lave, og dermed også skuldrene på oss som skal gjennomføre tiltakene.

Ledige skoleplasser

Har du lekt med tanken på å bli i Spania et års tid eller mer med familien? Da råder vi deg til å levere inn søknaden så snart du har bestemt deg. Vi har kapasitet i flere klasser for dere som vil starte etter nyttår. Søknad for skoleåret 2022/23 kan også sendes nå. Søknadsfristen for å være garantert skoleplass neste skoleår går ut 1. februar. 

På stranden er det lov å bade og leke uten maske, og vi fikk en strålende dag, der vi følte vi var sammen slik som vi er på fritiden, uten restriksjoner.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet