Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Juli/August 2021)

Nytt fra Sjømannskirken (Juli/August 2021)

Semesteråpning

Vi ønsker alle familier, gamle og nye, velkommen på en spennende og actionfylt dag på kirka! Vår semesteråpning blir lørdag 11. september kl. 10.00-15.00, med aktiviteter som passer hele familien. Dagen avsluttes med grillunsj. Se mer i egen annonse i dette bladet, og husk påmelding på www.sjomannskirken.no/semesteråpning.


Sommerstengt kirke

Sjømannskirken har heller ikke i år anledning til å ansette sommervikarer, og vi må dessverre holde sommerstengt i juli og halve august. Vi åpner dørene igjen søndag 15. august kl. 11-14. Vår beredskapstelefon (tlf. 650 446 348) er betjent hele sommeren, og hit kan du ringe dersom du opplever en vanskelig situasjon, sorg eller krise.


Frivillige på Elcampanario høsten 2021

Sjømannskirken på Costa del Sol trenger flere frivillige fra høsten 2021! Å være frivillig i Sjømannskirken er en tjeneste som gir mening. Du kan bety noe for andre, og utgjøre en forskjell. Uten frivillighet er det ingen Sjømannskirke! Vi tilbyr en tjeneste der det er behov for deg. Har du tid og lyst til å bidra med noe – stort eller lite, ikke nøl med å ta kontakt med gjestehusleder Torbjørg Aalborg på telefon +47 930 40 829 eller e-post toa@sjomannskirken.no.


Forsiktig åpning av gjestehuset

Gjestehuset på El Campanario åpner dørene på gløtt høsten 2021, etter halvannet års nedstengning. Gjestehusets profil er betydelig neddempet. Kirkens kafé er åpen kun tre dager i uken. Husets gjester får servert en enkel frokost daglig, og resepsjonen er betjent kun på morgenen. Vi gleder oss til å ta imot gjester på Gjestehuset igjen!


To minutter med Sjømannspresten

Sommeren er barnas årstid. Det er den tiden av året da småbarn løper gjennom vannsprutende hageslanger, vi hører latter og tørker små ansikter og hender for iskrem. Barndom og sommer bringer frem bilder i hodet mitt av å fiske krabber, hoppe paradis, klatre i trær og grille på stranda. Men det er også noe annet ved sommer og barndom som vekker noe langt inni meg. Jeg kan kjenne meg igjen i Peter Pan, som har valgt å bo i Aldrilandet og aldri bli voksen. Det er noe ved fantasiens uendeligheter og det doble livet der leken bor ved siden av alt som skjer. Et kratt er ikke bare et kratt – det er et magisk tilholdssted for usynlige små alver. En eske er ikke bare en eske – men et romskip, en skattkiste, en TV! Og så er det jo slik at småbarns rollelek faktisk er en utprøving av selve livet og stedet der en får utvikle seg. Barn leker at de legger seg og står opp. Leker at de er mammaer og pappaer. Leker sinne og glede, død og liv. Leken bærer på massevis av sannhet. Selv om det er på liksom, så skjer det noe på ekte.

Slik sett ligner leken på liturgien, som er kirkens ord og ritualer. Det hellige og det helt alminnelige bor side om side og er det samme, men allikevel ikke. Akkurat som krattet og esken. Og i kirkens liturgi synger vi, kler på oss kostymer, gjør bevegelser og bruker gjenstander som skal være mer enn det de er. Igjen som krattet og esken. Iblant lurer jeg på om jeg er så glad i liturgien til kirka fordi jeg også er glad i lek. Jesus lot jo barna komme på fanget sitt og sa «Guds rike tilhører slike som dem». Måtte vi aldri bli for voksne til å se det. Det handler ikke om ikke å ha en voksen tro, som stiller voksne spørsmål, men om å la lekens rom få såpass med boltreplass i våre voksne sjeler at det alminnelige brødet også kan være Jesu kropp. Det alminnelige vannet kan også være dåpsvann. At den alminnelige treplaten med maling på også kan være selve Kristus som hviler sitt ansikt på meg. På liksom og på ekte.

Velkommen hjemom!

Caroline Lygre

Sjømannsprest på El Campanario

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.