Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Den Norske Skolen (April 2021)

Vårsolen varmer i nakkene og bena går som trommestikker oppover bakkene mot målet der oppe på fjellkanten i Pizarra. Det er endelig mulig å dra på skoletur igjen. Halve skolen har reist til Sierra Nevada for å boltre seg i alpinbakkene, den andre halvparten er her i den spanske lavlandsvårens eksploderende blomsterflor og deilige, svale vinddrag. Oppdagelseslyst og lek preger denne deilige onsdagen i mars, sammen med en god dose herlig fysisk fostring. 

En aktiv vår

Selv om skolen for det meste har gått som normalt dette semesteret, har det vært noen begrensninger for arrangementer og rekreasjoner, siden skolen selvfølgelig følger de til enhver tid gjeldende smittevernsrestriksjoner. Nå som restriksjonene har mildnet litt, benyttes enhver anledning til å komme seg ut og være sammen. 

I tillegg til skidag og fjelltur, har ungdomstrinnet hatt annerledesdag med drageverksted, quiz , discodans og grilling. Også for resten av skolen har den daglige undervisningen i stor grad vært tverrfaglig og prosjektbasert, med en stor del gruppearbeid, og med kompetansemålene flettet inn i skapende aktiviteter. 

Annerledesdag med drageverksted. Elevene lagde sin egen drage (som ligger klar for en kommende utedag der flygeegenskapene skal testes). Denne dagen var alle interaktive hjelpemidler inndratt og erstattet med med gjenvinnbare materialer, naturfaglige prinsipper, samarbeid og teambuilding. 

Sierra Nevada innfridde med gnistrende, nyoppkjørte løyper badende i sol fra skyfri himmel. Denne turen krever litt forhåndskunnskap med ski på beina, og det ble litt knall og fall i år, men for de aller fleste ble det nok en vakker side i minneboka fra tiden som elev på Den Norske Skolen, Málaga. Foto: Hilde Rasmussen.

Følelser på utstilling

Å være i stand til å gjenkjenne, forstå og takle følelser er viktig. I 3. og 4. trinn på har elevene jobbet tverrfaglig med folkehelse og livsmestring, med hovedfokus på nettopp dette med følelsene våre. Arbeidet resulterte i mange gode bevis for læring, gjennom reflekterte samtaler der elevene viste at de hadde fått en dypere forståelse for følelsene og reaksjonene sine. Til slutt delte de alt de hadde lært gjennom en vernissage, der de inviterte barnetrinnet og mellomtrinnet til utstilling og opplesning, canappeer og bobler i glasset. TIPS: Denne utstillingen finner du på film på skolens hjemmeside, og er virkelig verdt å se!

Selve utstillingen var et fotoprosjekt som presenterte følelsesspekteret vårt med ansiktsuttrykk og kroppsspråk, sant små forklaringer på hvorfor vi føler som vi gjør. Små hyller med bildefoldere var hengt opp slik at publikum kunne gå rundt og se, oppleve og lese om følelsene våre.

Sterkt og vakkert presenterte elevene en utstilling som vakte undring og aktiv deltagelse. Sjettetrinn hadde laget canappeer, og det ryktes at førstetrinn hadde øvet seg på å holde de stilige glassene med boblende sitronbrus. 

Skoleplass 2021/22

Det ser det ut til at skolen får høyere elevtall igjen allerede neste skoleår, men det er fortsatt noe kapasitet på noen trinn. Selv om søknadsfristen er utløpt, er det derfor fortsatt mulig å søke, og restplassene fordeles fortløpende etter ventelisteprinsippet – altså førstemann til mølla. 

Bli kjent med skolen og få et innblikk i hverdagen på våre nettsider www.dnsmalaga.com, og ved å følge oss på Facebook: www.facebook.com/dennorskeskolen/

Av Nina C. Kaasin Simarud

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.