Månedsmagasinet på Costa del Sol
VELKOMMEN TIL DET NORSKE MAGASINETS SEPTEMBER-UTGAVE 2023!

VELKOMMEN TIL DET NORSKE MAGASINETS SEPTEMBER-UTGAVE 2023!

Home is where you hang your heart er et engelsk uttrykk, men her i Andalucía pleier jeg heller å si at hjemme er der man henger stråhatten.

Vi nordmenn er veldig hjemmekjære og liker å gjøre våre hjem både vakre og hyggelige, uansett om det gjelder en fulltidsbolig, en hytte på fjellet eller et feriehjem på Solkysten. Det er mulig at alle drømmer om en moderne luksusbolig med et evighetsbasseng hvor man så og si kan svømme ut i Middelhavets solnedgang, men jeg tror ikke det finnes et universalt drømmehjem. Alle har sine spesielle preferanser og ønsker, og ditt drømmehjem er sikkert helt annerledes enn mitt.

Vårt hjem i Ronda er langt fra hva mange vil kalle et drømmehjem. Det ligger på en altfor smal gate med et altfor langt navn hvor beboerne må skvise inn bilene sine og skraper opp naboens i farten. Selve huset er bare drøye tre meter bredt og deler vegger med livsglade og derved litt høylytte andalusiske familier. Da mine foreldre så den falleferdige ruinen som vi ville omskape til vårt drømmehjem, trodde de vi hadde blitt helt sprø. «Hvor skal hagen deres være» undret de, og vi åpnet armene og sa at all naturen rundt oss ville være vår hage. «Og hva med når dere har middagsgjester, da», ville de også vite, da de på den tiden hadde et spisebord med plass til tolv. Vi som hadde blitt kvitt alle våre møbler da vi flyttet fra Canada, forsikret dem at vi sikkert skulle få plass til et bord til fire. Hvis vi var flere, kunne vi ta gjestene med opp til Plazaen hvor det ligger et halvt dusin restauranter. Og slik ble det. Casitaen er nå vårt hjem. Den er alt hva vi trenger – vår lille drømmebolig.

Costa del Sol er selvsagt en helt annen sak, og for denne utgaven av magasinet hadde jeg en meget interessant samtale med eiendomsmegler Heidi Bråteng om nettopp hva som utgjør en drømmebolig for boligkjøperne på Solkysten. Med over 30 år i bransjen delte Heidi noen av sine verdifulle erfaringer med oss, så dette blir nok ikke min siste samtale med henne.

Mens vi snakker om møter, så er jeg alltid på utkikk etter spennende nordmenn som har heltids eller deltids fotfeste i Andalucía, så vennligst si i fra hvis du kjenner noen som gjør noe helt unikt eller simpelthen er noen vi bør kjenne til.

Hovedintervjuet denne gang er slik en person. Jeg hadde sjansen til å henge meg på en svensk turistgruppe som guiden Erik Meling omviste på Picasso Museet i Málaga, og ikke bare kom jeg ut med masse ny kunnskap om den verdenskjente kunstneren, men jeg følte også at jeg hadde fått en komplett innledning i det 20. og 21. århundres kunsthistorie. Så hvis du aldri unner deg en autorisert guide, kan jeg anbefale det på det varmeste.

Vi utlendinger som bor i Spania har alltid en mulighet til å integrere oss i lokalsamfunnet og bli kjent med det fascinerende andalusiske folket. Kanskje mange av dere har fått gassbeholdere levert på døren i en årrekke, men kjenner du gassmannen som leverer dem? Visste du at disse hardarbeidene kara med den utakknemlige jobben bærer opptil 10 000 kg om dagen? Det viste iallfall ikke jeg inntil jeg slo av en prat med vår egen gassmann.

Så selv om han ikke vil forstå et ord av hva jeg har skrevet her, dedikerer jeg denne utgaven til vår trofaste og smilende bombonero, Rafa. 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.