Månedsmagasinet på Costa del Sol
Velkommen til Det Norske Magasinets sommer-utgave 2023!

Velkommen til Det Norske Magasinets sommer-utgave 2023!

Vi vet at det er sommer i vår andalusiske hjemby når den eneste tiden på døgnet når det er mer eller mindre levelig å være ute, er fra ni på kvelden til ni neste morgenen. Det heteste jeg har opplevd her i Ronda, var en dag da jeg gikk forbi en temperaturmåler som satt på solveggen utenfor et apotek som viste 52 grader. For å ikke glemme den gangen under vår første sommer her, da vi var naive nok til å parkere rett i solsteiken i juli måned i Jerez de la Frontera og kom tilbake til hele 57 grader i bilen.

Selvsagt kan man ikke fullstendig unngå den sør-spanske sommerheten, men mannen min og jeg har lært å stå opp tidlig, gå til kolonihagen ved syv-tiden og gjøre våre ærend umiddelbart etter at forretningene åpner eller like før de stenger om kvelden. Ellers bekjemper vi varmen med en uendelig rekke kalde drikker, en spansk håndvift, SPF 50 solkrem og ansiktsspray i enhver bag, en evig produksjon av isbitbrett og eksperimenter med kalde supper, alle vinduer og dører stengt på dagtid, elektrisk vifte og fullt åpne dører med myggnett på soverommet om natten, avkjølte laken (ja, man kan putte dem i kjøleskapet!) og en raskt oppredd sovesofa i kjelleren hvis det skulle trenges.

Vi vet det er sommer når de nøttebrune nabobarna som hverken har skole eller andre plikter, tilbringer stort sett hele dagen med å hoppe inn og ut av ethvert basseng som kommer deres vei. Som oftest hører vi barnerop og latter lenge etter at vi har gått og lagt oss. Når smårollingene endelig har tatt kvelden, kan vi høre klikkelyden til gekkoene som klyver oppetter husveggene på leten etter mygg og andre innsekter, og for min del er de hjertelig velkomne til å spise opp alle sammen!

Sommeren er også bryllupenes tid i Spania. Jeg vet ikke hvordan kvinnene i brudefølget orker å tre på seg de trange og ofte syntetiske kjolene, monumentale fjærhattene og syltynne stiletthælene for å stavre seg opp brosteinsinngangen til Espiritu Santo kirken i sommerheten, men Alt for Kjærligheten! Sommer betyr også store bryllupsfester og landsby fiestas med uendelige reggaeton- eller flamencorytmer som gradvis forsvinner etter at solen står opp neste dag.

Også i dette magasinet tar vi dere med på noen utflukter. Denne gangen går turen til den historiske byen Cartagena i Murcia-regionen, til hekselandsbyen Suportújar i Las Alpujarras i Granada-provinsen og selv en liten tur til Nord-Afrika.

For å hjelpe å avkjøle oss bringer Eivind og Kjersti fra La Urracas Kjøkken denne gangen en oppskrift på noe så fristende som jordbærgazpacho med yoghurtis! Og siden intet måltid er komplett uten drikke, har vi også bedt magasinets høyt aktede vineksperter om å komme med deres beste hvitvinforslag for en tropisk sommerdag eller en het sommernatt.

De fleste norske ser ut til å velge å tilbringe sommermånedene på kjøligere breddegrader, og hvem kan klandre dem? Jeg drømmer stadig om å hoppe i en fjord og har alltid store planer om å finne et fast ferievikariat på et værutsatt fyrtårn på Nordkalotten hver august …

Og med dette ønsker vi dere alle en riktig god sommer i nord og sør!

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.