Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nå er det endelig sommer og det innbyr til hjemmebakte terter med friske bær – som kan nytes på terrassen med en god kopp kaffe. Som de fleste har skjønt elsker jeg å bake lekre ting til mine gjester og gjør gjerne det lille ekstra, når jeg vet om det i god tid. Man kan aldri gjøre for mye – det gjelder å få folk til å føle seg velkommen og i gode hender når de kommer på besøk. Godt med puter på benken eller i hagesofaen, så folk sitter godt og mykt, og så frem med godsakene, som man kan sitte og nyte sammen.
Denne terten er ikke bare lett å lage – den smaker supergodt. Og det morsomme er at ingen klarer å gjette at den er laget på TUC-kjeks – så man kan alltid lage en liten gjettekonkurranse ut av det.
Kast deg ut i det – og du kan jo selv velge hva du vil pynte med – det er også flott med litt sjokoladekuler kastet litt rundt med løs hånd på toppen. Kun din fantasi setter grenser.
 

TUC-tærte med friske bær

Dette trenger du:
 
Bunn:
100 g. TUC-saltkjeks
3 eggehviter
2 dl. sukker
100 g. hasselnøtter
1 tsk. bakepulver
200 g. sjokolade
 
Glasur:
3 dl. kremfløte
2 tsk. vanilje
3 spsk. sukker
 
Pynt:
Friske bær etter smak
Forskjellige sjokolader
Slik gjør du:
 
Bunn:
Pisk eggehviter og sukker til det stivner. TUC-kjeks og hasselnøtter blendes til mel og blandes med bakepulver i eggehvitene. Deigen helles i en smurt form og stekes ved 175 °C i ca. 25 minutter. La bunnen kjøles helt ned.
Smelt sjokoladen og smør den i et tynt lag ut på bunnen. La det stivne.
 
Glasur:
Fløte, vaniljesukker og sukker piskes til skum, og sprøytes eller smøres på bunnen, og den settes på kjøl i 45 min. Rett før servering pyntes det med friske bær.
 
Av Veras Veranda – Natalina Atlanta Bramsted

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.