Månedsmagasinet på Costa del Sol
Denne måneden synes jeg dere skal prøve noe som er superenkelt. Denne kaken går raskt å lage og den smaker fantastisk. Den holder seg fersk i et par dager.
Jeg bruker røremaskinen min, men den kan saktens piskes sammen med en håndmikser eller hvis du har gode armer – for hånd.
Generelt anbefaler jeg at hvis du vil bruke mye tid på å lage lekre ting på kjøkkenet ditt – enten det er det søte eller salte kjøkken – så skal du ofre penger på ting som gjør det til en fornøyelse å lage mat.
Hvis du vil gjøre det lille ekstra kan du servere den med en god, fet creme fraiche som er tilsatt litt limeskall, slik at den får litt mer syre – eller med vaniljesukker hvis du vil ha litt mer sødme til den søte tann.
Kaken her kan evt. også lages med tynne skiver av pære, men da skal du huske at den blir søtere, da pærer ikke inneholder så mye syre som eplene gjør.
 

 

Dette trenger du:

3 egg
325 g. sukker
200 g. mykt smør
300 g. mel
3 tsk. vanilje
2 tsk. bakepulver
2½ dl. melk
 

Slik gjør du:

Pisk egg og sukker sammen til det blir lyst.
Tilsett det myke smøret og pisk godt.
Tilsett bakepulver, vanilje, mel og melk, og pisk til det hele er blandet godt sammen.
Hell deigen i en form.
Pynt med tynne skiver av eple og dryss med sukker og kanel.
Stekes i ovnens nest nederste trinn i ca. 40 min. ved 190 °C.
 
 
 
Av Natalina Atlanta Bramsted, www.verasveranda.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.