Månedsmagasinet på Costa del Sol
Costa del Sol – vakkert, selv i regnvær!

Costa del Sol – vakkert, selv i regnvær!

Solkysten har hatt flere uker med regnvær, og det skaper alltid litt misnøye for noen som har bestilt ferie for å komme til solens land, at det da regner «bøtter og spann» hele ferien.

Men allerede i januar gikk nyheten ut om at det nesten ikke var vann i karene oppe i fjellet, og at det kunne bli snakk om restriksjoner om bruk av vann, hvis det ikke snart kom noe regn!
Så kjære gjester som har opplevd Solkysten litt fuktigere enn vanlig, tenk på at det alltid går et nytt fly, og husk også på at regntid på Solkysten av Spania kan begynne allerede i oktober, og vare helt ut til rundt mai måned.
Selv har jeg vært på rundtur i Andalucía tre ganger i løpet av denne regntiden, og det er fantastisk å se landskapet med ulike trær i et spill av grønne farger, sammen med oliventrærne, som alltid har denne sølvfargede glansen i sine grønne blader.
På grunn av alt regnvannet som skyller opp i naturen, ligger også blomstene og trærne klare til å skyte ut sine knopper, og det skal ikke mer til enn noen timer med skinnende sol før knoppene begynner å slå seg ut i et hav av vakre farger, i en blanding av rosa, hvite og gule blomster.
Og for ikke å glemme duften av disse blomstene, som borer seg fast i nesehulen, og gir en svært behagelig opplevelse.
Jeg er helt enig i at det er vakkert å oppleve Solkysten og landskapet rundt, da spesielt litt oppe i fjellene bak kysten, når solen skinner på sitt beste.
Men hvis det er slik at det blir regn dag etter dag, er det helt utrolig med en tur rundt i landskapet, og å kjenne den friske duften fra trær og blomster.
Og da igjen, for å oppleve det typiske Spania, så legg lunsjen til en lokal Venta (bar) og nyt det som tilbys av spansk mat, gjerne da servert som tapas, med ulike retter.
Også opplevelsen med å sitte sammen med spanjolene er herlig, men det kan av og til være nødvendig med hørselvern, da volumet inne i baren kan bli rimelig høyt, men også veldig sjarmerende!
Jeg har tidligere skrevet om byene som ligger langs Solkysten, fra Málaga og ned til Tarifa.
Nå vet jo de fleste at jeg selv bor i Estepona, og denne byen er tidligere, i tre år på rad, blitt kåret til Solkystens vakreste by, spesielt på grunn av de enorme blomsteroppsatsene som finnes på husvegger og i potter rundt omkring i hele den gamle bydelen.
Jeg har nok hatt et favorittstempel på denne byen, men må etter hvert krype litt til korset, og innrømme at det også er vakkert i mange av de andre byene.
Jeg har faktisk aldri brukt mye tid på å bli kjent i Fuengirola, men etter noen besøk der nå i det siste må jeg innrømme at denne byen er spennende og flott.
Promenaden foran hele byen er rett og slett vakker, med masse innslag av aktiviteter for både store og små, og det kryr av små barer og koselige restauranter.
Inne i selve byen er det et yrende liv av interessante butikker, restauranter og barer.
Og så har vi byen Torremolinos, som ligger mellom Fuengirola og Málaga, som også er verdt et besøk, i alle fall hvis du ønsker deg en party-by, med et gedigent tilbud av spise- og drikke steder!
Marbella har jo alltid vært en perle på Solkysten, men fikk en knekk under den økonomiske krisen for få år siden.
Men med en kvinne ved roret som borgermester, har de fått denne byen til å blomstre igjen.
Nydelig promenade, flotte parker og mange svært interessante restauranter og butikker!
Men når dette nå er nevnt kan jeg heller ikke glemme Estepona, som fortsatt skinner like mye som tidligere, med sine utrolige blomster, voksende antall restauranter og drikke-steder, nye butikker, nytt konserthus, nye gågater og eget Orkidé-hus!
Ja kjære leser, det er utrolig hva som kan oppleves selv i regntiden, både i Solkystens mange byer, og med en rundtur i Andalucía, og nå, når vi går inn i soltiden, er det bare å finne dine egne ønsker for opplevelser og nyte disse!
Gratulerer med Norges Nasjonaldag, 17. Mai, og nyt denne vakre vår-måneden!
Av Øysteins blogg

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.