Månedsmagasinet på Costa del Sol
2. min. med sjømannspresten: Barnetro for livet

2. min. med sjømannspresten: Barnetro for livet

Det er mange som er vokst opp med ønskekonserten som fast innslag på søndagskvelden. En av de sangene som gikk igjen der, var” Barnatro”, sunget av Lapp-Lisa. Denne sangen ble hennes kjenningsmelodi.

Historien bak sangen er rørende. Unggutten Ejner Westling (1896-1961) var med i Frelsesarmeen og allerede som fjortenåring skrev han sin første sang. Men etter endt skolegang og militærtjeneste kom han bort fra det kristne miljøet.
En sommerkveld i 1929 slang han tilfeldig innom et kveldsmøte i Stockholm i Frelsesarmeen lokaler. Mot slutten av møtet tok den kvinnelige korpslederen fram gitaren og sang Westlings sang. Han løp ut av lokalet etter møtet og rett hjem. Neste morgen ringte han på frelsesoffiserens dør, sa hvem han var og at det var han som hadde skrevet den sangen hun hadde sunget kvelden før. Gjenhøret av sangen hadde vakt til live mange minner og om natten hadde han skrevet en ny sang som han ga til frelsesoffiseren – med tekst og noter. Det var sangen ”Barnatro”.
 
I 1934 solgte han rettighetene til denne sangen for femti kroner til et noteforlag fordi han var i akutt pengeknipe. Og i 1954 sang Lapp-Lisa inn sangen på plate, noe som ble en gedigen suksess.
 
”Har du kvar din barnatro ifrån hemmets lugna bo”? Dette er åpningen på sangen. Og koret som blir gjentatt for hvert vers er vel kjent for mange med Lapp-Lisas vakre stemme: ”Barnatro, barnatro, til himmelen du er en gyllen bro. Barnatro, barnatro, til himmelen du er en gyllen bro”.
 
Det er mange i vårt land som har fått med en barnetro i bagasjen når en forlot barndomshjemmet, gjennom kveldsbønner, bordbønner, barnesanger og søndagsskole. For mange har det blitt en barnetro for livet. For andre har barnetroen blitt liggende brakk av forskjellige grunner. Men så kan det være hendelser og situasjoner der troen dukker opp igjen, slik som hos Ejner Westing.
Når foreldre ønsker å gi barna en tro på veien, er det viktig å gi hjelp til å bevare tillit gjennom livet til mannen fra Nasaret. En barnetro må ikke stå i motsetning til det livet barnet møter, verken som barn eller voksen. Det handler om å snakke sant om livet og sant om Gud. Slik kan det bli en barnetro for livet.
Arne Svilosen

Ung fredag tar sommerferie
Familieopplegget på fredager med taco for hele familien og klubber for store og små barn, hadde sesongavslutning fredag 11. mai. Vi tar en lang sommerferie og er tilbake i september.

Kunstutstilling i Sjømannskirkens kafé

Torsdag 24. mai kl. 12.00 blir det åpning av kunstutstillingen «Alegria» ved Gunnvor Sørbø. Hun jobber for det meste med akryl og olje og maler figurativt og noe abstrakt. Utstillingen varer frem til 13. juni.

Åpningstidene 7.-27. august er kl. 15.00-19.00. Det serveres ikke lunsj i denne perioden, men kafeen er åpen og vaflene nystekte.
 
 
kirken
 
Av Arne Svilosen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.