Månedsmagasinet på Costa del Sol

Har du hatt en morsom fest, fødselsdag eller firmafest og vil dele begivenheten med våre andre lesere, send dine fotos og tekst til louise@norrbom.com og vi legger dem her på siden.


Friske skudd i økonomien – og et boligmarked som, tross alt, ikke er gått helt i stå

Slik litt av budskapet da Nordea Bank 20. oktober hadde invitert sine norske kunder til seminar på Hotel Andalucía Plaza i Marbella.

På seminaret snakket Nordeas advokat, Fernando Geijo Mora, fra advokatfirmaet Gestimed Levante. Han fortalte om den aktuelle krisen og situasjonen på boligmarkedet, et emne som det er et umettelig behov for blant boligeiere og potensielle kjøpere.
Han kom i første omgang inn på den unike, spanske situasjonen der arbeidsløsheten er den høyeste i Europa og at det derfor vil ta lengre tid før Spania, i forhold til andre europeiske land, gjenvinner fotfestet. Dernest tilbakeviste han myten om at salget av boliger har gått helt i stå, bl.a. ved å vise til at det i årets seks første måneder tross alt er solgt 200.000 boliger. At boliger ikke selges og kjøpes i samme høye fart som for et par år siden og at prisene gjennomsnittlig har falt med 30 prosent, mener han er en naturlig utvikling fordi markedet med ujevne mellomrom trenger å stabilisere seg og fordi prisene på mange boliger rett og slett har vært for høye.
Fernando Geijo Mora tror at det vil gå ennå noen år før prisene begynner å stige igjen, og han minnet om at det tok åtte år før markedet helt kom seg på fote igjen etter krisen på 90-tallet.
Den spanske advokaten som har base på Costa Blanca, mener dessuten at man trygt kan kjøpe nå hvis man kjøper for selv å kunne nyte boligen og at boligen etter et visst antall år trolig vil ha steget i verdi. Hva renten angår, har tiden jo aldri vært bedre. Men man må ikke forvente seg en avkastning på kort sikt.
De mange korrupsjonssakene i flere spanske kommuner har dessuten, mente Geijo Mora, ført til uro blant utlendinger. Men han påpekte at det ikke er snakk om korrupsjon i forbindelse med bolighandel som jo alltid registreres hos notaren og at spanske banker er noen av verdens mest solide og solvente.
Det betyr likevel ikke at man, selv om man har sin egen advokat, skal overlate alt i andres hender. Han mener at skandinaver generelt er for tillitsfulle, noe han synes er et sjarmerende trekk, men han oppfordrer alle til alltid selv å lese igjennom alle dokumenter før man skriver under.
At temaet var viktig for de frammøtte, viste seg tydelig i de mange relevante spørsmål som ble stilt til Fernando Geijo Mora.
Etter kaffepausen tok Tore Mauseth, Director, Head of Nordic Team Norway temperaturen på verdensøkonomien der det sees mindre oppsving bl.a. på det amerikanske boligmarkedet som med subprime-saken ga startskuddet til krisen. Tore Mauseth manet likevel til besinnelse fordi en stor del av salget er drevet av førstegangskjøpere. De har benyttet muligheten for å underskrive kjøpekontrakter som følge av flere økonomiske hjelpepakker. I tillegg minnet han publikum om at økonomien i høy grad drives av privatforbruket som må forventes å være temmelig tregt den nærmeste tiden mens folk betaler ned på gjelden. Dessuten er den stigende arbeidsløsheten en vesentlig faktor.
Stemningen var likevel overveiende positiv fordi økonomiske nøkkeltall peker i retning av et oppsving – om enn langsomt.
Tore Mauseth avsluttet med å presentere Nordea Banks nylig sjøsatte produkt, multi-manager porteføljeforvaltning. Det betyr at det tilbys investeringer i de beste investeringsfondene på tvers av alle aktivaklasser. Et konsept som Nordea forvalter for sine kunder.

Etter seminaret inviterte Nordea Bank på asiatiske delikatesser i hotellets restaurant.


Vinutstilling

Fra 25. september til 10. oktober dannet El Corte Inglés i Málaga rammen om en utstilling av vin fra vinhus i Málaga-provinsen med denominación “Sierras de Málaga”. Det var hver dag mulighet for å smake de forskjellige vinene og mange la veien forbi El Corte Inglés disse dagene. Særlig 7. oktober ble besøket høyt fordi det da var mulig å smake viner fra Cézar Viñedos y Bodegas S.L., Enkvist viner. Enologen José Manuel Cozar Cabañas var til stede og kunne svare de mange interesserte på deres spørsmål om vinene fra Enkvist.


Consulting A.C.M Bergman feiret 10 års dagen

2. oktober feiret Ann-Charlotte Bergman 10 års jubileum for sitt firma Consulting A.C.M Bergman. Hun har i årenes løp hjulpet svært mange skandinaver gjennom det spanske byråkratiet når det handler om alt fra kjøp og salg av fast eiendom, import av biler til selvangivelser, m.m.
I dagens anledning var det åpent hus på kontoret der både kunder og venner møtte opp for å hylle Ann-Charlotte.


Fødselsdag, fest og farger i Centro Idea
Lørdag 17. oktober var det proppfullt av glade fødselsdagsgjester i det skandinaviske innkjøpssenteret, Centro Idea på Mijas-veien.
Til tross for årstiden var begivenheten begunstiget med praktfullt sommervær, og det var trengsel rundt bordene i patioen der restaurant Bistro serverte fødselsdagstallerkener og kalde øl, mens musikken spilte og smarte mannekenger viste vintermoter som kan kjøpes i butikkene Daniella, Viggo og Divina. Også smykkemoter ble det fristet med i patioen. Vitamina lanserte sin nye serie av samleringer fra Spinning Jewelry.
Det ble arrangert ”auksjon” over en Costa del Sol-bolig, og vinneren kunne gå hjem med en flott kjøpmannskurv. Kvinnelige gjester fikk lagt smart makeup i høstens nye farger av Angela fra Centro Belleza, mens andre fikk seg en ny frisyre under frisør Aases kyndige hender.
Også barna var det tenkt på. En herlig klovn underholdt podene som fikk malt morsomme motiver i ansiktene.
På denne dagen feiret også Flor Valentin åpningen av butikk nr. 2 som ligger ved Centro Ideas hovedinngang og der det selges moderne boliginnredningsartikler, gaveideer og brukskunst.
Denne deilige dagen ble en riktig fin start på Centro Ideas 22. år.

 


Stor fødselsdagsfest på Holger Danske


Til tross for årstiden, sørget værgudene for et fantastisk sommervær søndag 18. oktober da restauranten Holger Danske i Los Boliches, Fuengirola, feiret sin fem års fødselsdag.
Både innendørs og utenfor på terrassen vrimlet det av mennesker som nøt den gode maten som innehaver Susanne hadde sørget for.
Egon Kjer stod bak keyboardet og leverte den ene stemningsfylte sangen etter den andre, og en del av terrassen ble raskt forvandlet til dansegulv.
Selv om Susanne og John hadde det travelt, var det tid for å snakke med de frammøtte og ta imot de mange lykkeønskningene.

Susanne og John takker alle som møtte opp for å være med på å feire restaurantens fødselsdag.


Roca Tranqulla feirer 1 års fødselsdag.
17. september hadde Restaurant Roca Tranquila invitert gjester og venner til å feire ett års fødselsdag. Mange var møtt opp for å ønske til lykke, nyte de deilige omgivelsene og de kulinariske lekkerbiskenene.
Blant de innbudte var også Fuengirolas ordfører, Esperanza Oña, som i sin hylningstale uttrykte stor begeistring for stedet og dets betydning for turismen i Fuengirola.


Food and Sun-festival i Marbella.
I september arrangerte Marbella en kulinarisk festival, kalt Food & Sun. Åpningen foregikk i Palacio de Congresos i Marbella som denne dagen også var rammen om en presentasjon av andalusiske vinbodegaer og osteprodusenter. Blant annet deltok Bodegas Cezár, med eieren Rickard Enkvist, som presenterte sine viner for et svært interessert og profesjonelt publikum.


International Marbella Art Charity
Barbara Weber og Lord Michael Kaplan inviterte 1. oktober til åpningen av IMAC (International Marbella Art Charity) der flere enn 20 kunstnere stilte sine verker. Kvelden bød også på flott moteshow, lotteri, auksjon, m.m. De innsamlede midlene gikk til Fundaspandem, Amsudan og "A Heart for Children", alle sammen barnehjelpsorganisasjoner. Pengene er myntet på arbeid blant barn i Marbella. Underholdningen ble levert av den talentfulle Mariza Ruppmann.


Åpning av den nye Restaurant Kromand
Lørdag 19. september møtte flere hundre skandinaver opp for å feire åpningen av den nye Restaurant Kromand i Los Boliches, Fuengirola. Det ble servert mat og drikke i stride strømmer, mens Egon Kjer underholdt med levende musikk. Både Finn ”Kromand” Løvgreen og Lars Juelsgaard hadde en fantastisk dag som startet kl. 15.00 og først sluttet ved midnatt da de siste gjestene gikk.
Finn og Lars var ytterst tilfredse med mottakelsen og takker alle som møtte opp og deltok i festlighetene.


 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.