Månedsmagasinet på Costa del Sol
Egentlig er det litt merkelig å si at sommeren er kommet til Spania, for veldig mange tror at vi har sommer hele året. Men også vi her på Solkysten har fire årstider, akkurat som hjemme i Norge.

Nå må jeg legge til at denne vinteren og våren har allikevel vært litt annerledes, i alle fall av det jeg har opplevd i de snart 12 årene jeg har bodd her nede. Regntiden som vi pleier å ha fra januar til mars har i år vært minimal. Selvfølgelig har det regnet litt, også med litt torden, lyn og smell, men det skulle jo bare mangle. Faktisk hadde vi en ukes tid i desember med voldsom nedbør, hvor det regnet så mye i løpet av 36 timer at tunneler ble fylt med vann, bensinstasjoner, butikk og restaurant lokaler som lå nede i groper ble i løpet av 24 timer totalt overfylt med vann, og dessverre endte det tragisk i noen tilfeller. Men spanjoler jeg snakker med, forteller meg at det er vanskelig å forutsi hvordan en vinter vil være, og de er vant til å ta det som det kommer, uten alt for store bekymringer.
Men våren i år har vært svært så behagelig, med litt ujevn temperatur, noen ganger på kveldstid med litt lav temperatur ned mot 4 til 5 grader og litt for høy fuktighet. Men herlighet, vinter er vinter og vår er vår, og årstidene skal nytes!
Og spesielt, når det i vår også har vært dager med nærmest sommervarme, og kvelder med tropenatt-temperatur, ja, da er det godt å leve her på Solkysten.
Allikevel ble det litt merkelig, når vi allerede i juni måned begynte å kjenne litt trope-temperaturer både på dagtid og kveldstid.
Når mine spanske naboer begynner med grilling ute på terrassen i juni måned, ja, da er det tegn på en liten forandring i forhold til det som er normalt!
Fra tidligere så vet vi at når juli kommer, så kommer også varmen. I begynnelsen litt sakte, men videre utover i august og september, da skjønner jeg hvorfor spanjolene har innført siesta på dagtid. Og det er der vi er nå, i midten av juli, og bare venter på at det vil bli varmere og varmere utover de neste to månedene, og vi vet alle at; «nå er det sommer»!
Venter du på regn så må du vente lenge, for fra og med nå kan vi ikke ta med i betraktningen at vi får regn før en gang ut i oktober måned.
At du våkner om morgenen med litt morgentåke hører med når du er på Solkysten, men solen ligger rett bak og bare venter på å få komme til for å sole bleke sommer kropper. Men kjære leser, vær forsiktig, og husk å bruke en god og effektiv solkrem.
Så nyt den spanske solkysten, nyt solen (med forsiktighet), nyt fjellene rett bak solkysten, nyt spansk tradisjonell mat og ikke minst, spanske viner. Og kjære leser; ha en fortreffelig sommerferie i en av Europas flotteste kyst-perler!
Av Øystein Wiig Rambøl

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.