Månedsmagasinet på Costa del Sol
2 minutter med Sjømannspresten

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Sommertanker

Juni er årets første sommermåned – måneden hvor mange starter velfortjent ferie.
For meg er tiden snart inne til å si farvel til dere som holder til her på Costa del Sol, Spanias vakre solkyst. Prestevikariatet i Sjømannskirken på El Campanario er snart over for denne gang. I vel fire uker har jeg vært sammen med dere, minnerike uker som har gitt meg udelt glede.
Jeg er både glad og stolt av å ha fått gjøre prestetjeneste her sammen med gode medarbeidere og frivillige. Det har gitt meg både glede og håp, håp og tro om at vår tjeneste i Guds åkerland ikke er forgjeves.
Jeg har reist en god del omkring på forskjellige steder i verden, men jeg har alltid syntes det er godt å komme tilbake til Norge. Det er noe spesielt med gammellandet, stedet der en er født og oppvokst, der en har sine røtter.
Selv om mange har bodd her i solrike Spania i mange år, og etablert seg med bolig, familie og nære venner, vil det alltid være steder hvor en bodde som barn eller vokste opp, som gir gode følelser. Steder der en opplevde noe positivt, der en opplevde hendelser som har vært med å forme livene våre.
For noen kan det være at det også er steder en helst vil glemme, steder der en opplevde nederlag, sorg og brutte forhåpninger, hendelser en gjerne skulle være foruten. Jeg har også noen slike steder. Men heldigvis er vi skapt slik at vi har lettere for å glemme det som er vondt og vanskelig enn det som er hyggelig og som vi gleder oss over.
Den siste romanen dikterhøvdingen Knut Hamsun skrev i 1947 en selvbiografi som han kalte «På gjengrodde stier», og hvor han reflekterte over sitt levde liv.
Jeg tror at vi mennesker er tjent med å gå litt på «gjengrodde stier». Vende tilbake til steder der vi opplevde glede og lykke, men også til de stiene der vi trådte feil. Jeg tror det er god mentalhygiene at vi fra tid til annen ser tilbake på livet vårt. På den måten kan vi lære oss selv bedre å kjenne, å oppdage og kanskje forstå bedre våre sterke og svake sider.
«Du ska få en dag i mårrå», skriver Alf Prøysen i en av sine mange viser. Prøysen forteller oss i fortsettelsen at det står en dag foran oss som er «rein og ubrukt», en dag vi kan rette opp feil «i frå i går». Kanskje sommeren kan bli en «slik dag»? En tid hvor vi kan se oss tilbake, og på nytt legge livet vårt i Gud vår Faders hender og be om hans nådige beskyttelse over resten av vår levedager.
Da tror jeg vi alle får en god sommer enten vi er i solfylte Spania eller vårt kjære Norge.
PS: «Søk Herren mens han er å finne, kall på ham den stund han er nær!» (Jesaja 55,6.)
Takk for at jeg fikk være hos dere, og Gud velsigne dere alle!
El Campanario, 24. mai 2017
Lars Henrik Haugan

Vaffelbesøk hos Runway Norwegian

Ung på Solkysten er på vaffelbesøk hos en av kystens mange bedrifter, Runway Norwegian i Malaga med sine 250 ansatte. Vi fikk en hjertelig velkomst og mange gode smil fra den flotte gjengen! Med oss hadde vi 3 sykepleiestudenter fra Diakonova i Norge. Rakel, Tale og Jessica. Takk for flotte uker og perfekt vaffelsteking!
Ung på Solkysten er Sjømannskirkens arbeid for unge nordmenn som bor, arbeider og studerer på Costa del Sol.

Vielser i Sjømannskirken

Det er en travel vigselssommer for Sjømannskirken i Calahonda. I løpet av sommermånedene juni, juli og august er det nesten 30 vielser her på huset. I løpet av året har vi opp mot 80 vielser. Sjømannskirken El Campanario er med dette en av Norges mest populære bryllupskirker. Noen ganger kommer parene hit alene, mens andre tar med seg store selskaper. Kirkens vakre anlegg gir en flott ramme rundt seremonien, og etter vielsen kan man bestille vafler og kaffe. Det er også anledning for bryllupsfølgene å bo på kirkens vakre gjestehus. Vi ønsker deg velkommen til å feire bryllup her hos oss!
Tre bilder. Alle er tatt av Sheila Roberts:
– «Her koser brudefølget seg med vafler i kirkens patio»
– «Sjømannskirken El Campanario»
– «Forbønn for brudepar»

Kunstutstilling i kafeen på Sjømannskirken

Astrid Frida Zehetner og Gunnvor Sørhus har Sommerutstillingen » FØLELSER» på El Campanario i sommermånedene. Astrid kommer fra vakre Værøy i Lofoten og har alltid malt , og er selvlært. Mye av inspirasjonen hennes kommer fra Lofoten, havet og naturen. Gunnvor kommer fra Fjæra i Sunnhordland , med fjord , høye fjell og fossefall. Hun har også malt fra hun var ung, med noen års opphold, og har deltatt i mange kurser og kunstskole. Hun henter også inspirasjon fra fjell og fjord. Begge har hatt mange utstillinger rundt om hele Costa del Sol. Gunnvor har også hatt flere utstillinger i Norge. De er medlem av kunstnergruppen » Happy Artists», en gruppe med internasjonale kunstnere. Begge organiserer de månedlige utstillinger på El Campanario, sjømannskirken. Velkommen til å se sommerens utstilling!
 
Av Lars Henrik Haugan – Sjømannspresten

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet