Månedsmagasinet på Costa del Sol
El Campanario – Sjømannskirken Costa del Sol – April 2016

El Campanario - Sjømannskirken Costa del Sol - April 2016

 

Besøksadresse
Avenida del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa.
Postadresse
Iglesia Noruega, Apt 258 La Cala, 29649 Mijas Costa
Telefoner
+34 952 939 800
+34 650 446 348 (beredskapstelefon ved akutte behov)
elcampanario@sjomannskirken.no

Åpen kirke
Tirsdag – lørdag kl. 10 – 16.15
Søndag 10 – 18
Mulighet for omvisninger.
Fast omvising lørdag kl 12.00

Gudstjenester
Hver søndag kl. 16.00 på El Campanario

Kirkekafeen
Tirsdag-søndag 10-16
Salg av vafler, kaffe m.m.
Salg av lunsj hver dag fra kl. 13.15
Lørdager grøt kl. 13.15-15
Søndager grillbuffé kl. 13.30 Husk påmelding ( før lørdag kl 16.00)
34 952 939 800
elcampanario@sjomannskirken.no

Ung fredag – hver fredag.

Klubber for barn og unge . Første klubb i vår 5.februar.
Kl. 16 – 20: Salg av taco til hele familien
Kl. 17 – 19: ”Liv & Røre” fra 1. klasse
Kl. 19 – 20.30: ”Friends Downstairs” fra 5. klasse
Kl. 20.30 – 22.30: ”After Eight” fra 8. klasse
Kontaktperson for klubbene er Ruth Ingeborg Sveinsdotter, tlf. 659 009 362

Småbarnstreff
Tirsdager kl. 10 – 13.
Sangstund i kirken, lek og fellesskap
Kvinneforening (september – mai)
Selofhads Døtre, torsdager kl. 11.00

Hagegruppe (september – mai)
Tirsdager og torsdager kl. 10

Boule (september – mai)
Hver onsdag og lørdag kl 13.30

Internett
Hjemmeside: www.sjomannskirken.no/costadelsol
Facebook: Sjømannskirken på Costa del Sol, Ung på Solkysten

Hvordan finne oss.
Det er ikke alltid så lett å finne fram i Spania, selv om en har GPS kan en komme på villspor. Sjømannskirken ligger mellom Fuengirola og Marbella , og om du kommer med bil på Kystveien ( A-7 /N-340) skal du ta av ved avkjørsel til Calahonda / AP-7 (Det er flere avkjørsler til Calahonda, men denne har et blått skilt). Kjører du betalmotorveien ( AP-7) er det bare en avkjørsel til Calahonda- og da er det lurt å kjøre ned til den store rundkjøringen nede ved kystveien-
og her er et lite kart som kan hjelpe deg:

Kunstutstillinger i kafeen.
7/4 – 4/5 : Gladys Reyes y amigas ( åpning 7/5 kl 12.00)
5/5 – 1/6 Gunnvor Sørhus

________

Nytt fra Sjømannskirken lokalt.

Økning i besøket.
I januar og februar registrerte vi ca 20 % økning i besøkstallene på kirka. Mya av detet skyldes nok at vi har en stor gruppe fra “Vi over 60” boende på et av nabohotellene. Det viser igjen på våre besøkstall og på omsetningen i kafeen.

Økonomi.
Ofte får jeg spørsmål om hvordan det går med økonomien på kirka her. Går det med overskudd , eller underskudd ¿ Og hva er svaret ¿ Godt besøk i “kirkekafeen” og omsetningan fra grupper som bruker El Campanario til kurs og ulike opphold er de viktigste inntekstkildene våre. Målet er at inntektene fra denne driften samemn med gaver, sponsing osv skal dekke våre lokale utgifter. Det ser det ut til at vi klarer. Men Sjømannskirken sentralt bidrar med en betydelig sum til lønninger og personalkostnader for oss som er utsendt fra Norge.

Kostnadene fra Sjømannskirken sentralt for at Sjømannskirken på Costa del Sol skal fungere ligger på ca 4,5 millioner i året. Så det er nok ikke riktig å si at vi “klarer oss selv”.
Sjømannskirken i Norge har i mange år klart å samle inn store beløp til å drive kirkene ute. Dette er blitt noe vanskeligere nå. Og støtten fra Staten ser ikke ut til å øke noe særlig ( den utgjør ca1/3 del av de totale utgifter).

Dermed blir det nok satt søkelys på “den lokale inntjening”. D.v.s hvor mye er det rimelig at brukerne av sjømannskirkene ute er med å “betale” for at virksomheten skal holdes oppe.
Som sagt: Våre viktigste inntekter kommer far driften av kafe og gjestehus, men det er også her vi har store utgifter. Videre har vi inntekter fra bryllup, konserter, gaver, gudstjenesteoffer, basarer og lotteri, sponsing osv

Vi må nok i framtiden regne med større krav til lokal inntjening. Og da er det naturlig å se på alle våre tilbud. Mye av “kjærnevikrksomheten” vår er aktiviteter som ikke gir store inntekter: Gudstjenester, barne og ungdomsarbeid, diakoni osv

Men vi håper og tror at mye av den velvilje og gavmidhet vi møter også henger sammen med at vi har disse tilbudene.
Så får vi videre se på priser på de andre tilbudene vi har. Som en har sagt: Det er vel ikke rett at det samles inn penger i Norge for at kjøttkakene her skal være billige ¿
Men la det også være sagt : Dette skriver jeg også med en stor takknemlighet for alle gaver, all frivillig innsats , alt positivt engasjement for kirka her. Uten den støtten og innsatsen kunne vi ikke drevet kirke her!

Reidar Ådnanes

Påsken på El Campanario.
Nok en flott påskehelg er over. Vi har hatt 6 gudstjenester med tilsammen ca 740 deltagere. Mange setter pris på å feire påske i Spania , her kan en få med seg gudstjenester med fokus på påskens budskap, og også få et glimt inn i de spanske påsketradisjonene som synliggjør det samme budskap gjennom påskespill og prosesjoner

Konfirmantbildet: 16 flotte konfirmanter har vi hatt gleden av å være sammen med dette skoleåret! Vi har hatt overnatting på kirken, tur til London, gudstjenester- og det hele avsluttet med en fantastisk konformantgudstjeneste på El Campanario Palmesøndag!

Basaren: Årets påskebasar ble en suksess på alle vis! Her åpnes basaren høytidelig av Johannes Steen på 6 år!
Resultatet fra selve påskebasaren var i år på hele 4235,40 Euro, i tilleg kom salg av mat fra kafeen og “sponsing” fra firmaet som hadde stand ( Helicopteros Sanitarios)

________

Konserter: 

2 minutter med sjømannspresten.
Vi tror på et liv før døden! Vi tror på et liv etter døden.!

Påskens budskap handler om livet, om oppstandelse. Paulus skriver et helt kapittel om sammenhengen mellom “ de dødes oppstandelse”, og det faktum at Jesus sto opp. Er vi i kirken opptatt av “de dødes oppstandelse” – eller LEGEMETS oppstandels som vi utrykker det i trosbekjennelsen.

Det er nok et tema som det for tiden ikke forkynnes så mye om. Det er en naturlig forklaring på det: Vi vet ikke så mye om livet etter døden, vi vet mer om livet før døden! Bibelens tekster om livet etter døden, om himmelen osv er ofte billedtale og ligger i en viss dunkelhet.

Det er mer nærliggende å tale om livet før døden, livet her og nå. Og ja vi tror på livet før døden, vi tror at den kristne tro har mye å tilføre vårt liv her og nå. Og vi tror at oppstandelsen er et JA til LIVET.

Vi har en tro på livet etter døden, vi vet ikke mye om hvordan det kan bli, bildene bibelen bruker er dels om en vakker by ( gater av gull) og dels om en natur i fullstendig harmoni ( løven og lammet som beiter sammen) Dette er gode bilder som også forteller om Guds gode vilje og hans ideal for livet!
Ja, vVi tror på et liv etter døden, og vi tror på dette livet- før døden. LEV VEL!

Reidar Ådnanes

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.