Månedsmagasinet på Costa del Sol
Et alarmsystem uten vaktservice kan være et fatalt valg

Et alarmsystem uten vaktservice kan være et fatalt valg

au
La det være sagt med det samme: Det er direkte ulovlig for et sikkerhetsfirma å ringe til politiet for å anmelde et innbrudd hvis alarmen er utløst i én sone hos en av firmaets kunder.
Likevel lover sikkerhetsfirmaer uten egen vaktservice at politiet kommer når alarmen går. Det kan dessverre vise seg å bli fatalt for kunden – og for kundens venner, familie eller naboer som ved alarmsignal må møte opp med nøkler til eiendommen.
 
Før man treffer en beslutning om å installere et alarmsystem fra et firma uten egen vaktservice, må man nøye vurdere konsekvensene:
 
Helt innlysende: Kommer det overhodet noen når alarmen går?
I tilfelle det er ringt til politiet, bør man stille seg selv spørsmålet om politiet i en tid med et markant forverret trusselbilde, skapt av terror og ukontrollert innvandring, har ressurser til å reagere på en utrykning fra et tilfeldig sikkerhetsfirma som ikke selv har mannskaper til å klare oppgaven.
 
Et eksempel: Alarmen går i én sone.
Kunden blir ringt opp av sikkerhetsfirmaet og må selv innfinne seg for å sjekke om det er innbrudd på adressen ¬– eller om det er en falsk alarm. Kanskje er det en venn, et familiemedlem eller naboen som er utpekt til ‘nøkkelbærer’ og som skal møte opp på adressen for å sjekke eiendommen og ta stilling til om det har vært innbrudd – eller om innbruddet fortsatt pågår. Det sier seg selv at det kan få fatale konsekvenser.
 

Med et alarmsystem uten vaktservice gjør du familie din, venner eller naboen til skyteskive!

 
Et annet eksempel: Alarmen går i flere soner.
Politiet må nå tilkalles, og kunden får samtidig beskjed om enten selv å møte opp på adressen med nøkkelen eller sende ‘nøklebæreren’ (politiet har naturligvis ingen nøkler til eiendommen, og fordi sikkerhetsfirmaet ikke selv har profesjonelle nøklebærende vakter, må andre møte opp med nøklene).
Nå er spørsmålet om nøklebæreren ankommer samtidig med politiet.
For når kommer politiet? Hvor befinner ‘nøklebæreren’ seg på alarmtidspunktet? Er det overhodet mulig for ham å møte opp? Det er livsviktige faktorer som umulig kan tas for gitt.
 
Hva som skjer hvis ‘nøklebæreren’ ved ankomst konstaterer at politiet ikke er der? Betyr det at de har vært der og er dratt av gårde igjen til nye oppgaver? Hva gjør ‘nøklebæreren’ nå? Venter? Eller etterser han selv eiendommen som jo er det vanlige, men svært farlige reaksjon. ‘Nøklebæreren’ går altså inn i eiendommen der innbruddet muligvis fortsatt er i gang. N blir det for alvor risikabelt!
 
Er uhellet ute, vil forsikringsselskapet kalle hendelsen for selvforskyldt, og sannsynligvis ikke dekke skader på verken personer eller eiendeler.
 
I verste fall overfalles ‘nøkkelbæreren’ av innbruddstyvene. Kanskje er behandling på sykehus påkrevd. Kanskje mister han arbeidsevnen. Gjenopptrening og psykologhjelp kan komme på tale.
Hvem betaler for det?
 
Kanskje stjeler innbruddstyvene ‘nøklebærerens’ bil- og husnøkler og kjører hjem til ham for å foreta enda et innbrudd. Denne gangen med nøkler. Vanligvis vil ikke  forsikringsselskapet dekke skadene her, fordi ‘nøklebæreren’ frivillig har påtatt seg oppgaven med å leke sikkerhetsvakt for sin familie, venn eller nabo – og selv har ‘gitt’ tyvene sine nøkler.
 
Man må tenke seg grundig om før man overtaler et familiemedlem, en venn eller nabo til å være ‘nøklebærer’ og dermed en sentral figur i sikkerhetsskjeden. Og man må tenke seg svært grundig om før man som familiemedlem, venn eller nabo sier ja til å opptre som sikkerhetsvakt. Følgene kan være fatale. Utover de menneskelige kan de økonomiske følgene bli astronomiske, for slik man heller ikke kan få dekket skader i forbindelse med for eksempel fallskjermhopping og fjellklatring uten en spesiell form for forsikring som dekker ekstremsport, vil forsikringsselskapet ikke dekke skader forårsaket av selvforskyldte, dumdristige handlinger. Heller ikke om du gjør det i aller beste mening.
 
Sikkerhetsfirmaer som ikke tilbyr det viktigste elementet til kundene, nemlig vaktservice, forsøker å overtale folk til å installere kameraer som erstatning for utrykning. Det sier seg selv at det både er uholdbart og særdeles usikkert å bytte en profesjonell vaktutrykning med et kamera og et familiemedlem, en venn eller nabo.
 
Vil du vite mer om hvordan du sikrer din bolig, virksomhet, deg selv og dem du holder av med et profesjonelt alarmsystem tilkoblet Costa del Sols mest avanserte alarmsentral der velutdannede vakter rykker ut ved alarmsignal fra din eiendom 24 timer i døgnet, sju dager i uka, er du velkommen til å ringe oss i Alarma Universal. En sikkerhetsprat er helt uforpliktende og helt gratis. Til gjengjeld kan den sikre deg mot et feil valg som kan bli fatalt.
 

au-triangulo-de-seguridad
Kontakt Alarma Universal i Fuengirola på tlf.: 952 47 10 36 eller på epost alarma@alarmauniversal.com
www.alarmauniversal.com – Facebook: Alarma Universal S.A.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.