Månedsmagasinet på Costa del Sol
Sol, sommer og smaken av Middelhavets havsalt på leppene

Sol, sommer og smaken av Middelhavets havsalt på leppene

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
shutterstock 42486901
 
Det er sommer, solen skinner fra en skyfri himmel – og det er praktfullt! Men du blir plutselig sulten og tørst mens du ligger der på stranden og soler deg. Heldigvis kan du med et enkelt klikk på mobiltelefonen sjekke de lokale strandbarenes – chiringuito’enes – menyer og åpningstider. Bildene du tok med smarttelefonen av bestefars sandslott, ungenes strandleker og de helt tilfeldige fotoene av lokale strandløver og -løvinner, kan du med et annet klikk sende til framkalling i cyberspace og få levert som «skikkelige» papirbilder i posten.

Men husk nå å passe på i sola. Med den siste app´en kan du blant annet lese tips og tricks om hvordan du best passer på deg selv i solen, forebygger hudkreft og holder øye med dagens UV-stråler.
 
chiringuia-dispositivos
 

ChirinGuía

Applikasjonen til mobiltelefoner og tablets med det største utvalget av spanske chiringuitos, strandbarer.
Sommeren er det beste tidspunkt for å nyte strandlivet og selvfølgelig også til å få seg en forfriskning på en av de mange strandbarene, chiringuitos, som finnes på alle strender i hele Spania.
ChirinGuía inneholder en lang liste over strandbarer i Spania. Menysystemet er enkelt å finne ut av. Zoom deg inn på ditt område og se hva som finnes av strandbarer der du er.
Klikk deg inn på en enkelt bar for å se bilder og beskrivelse av den aktuelle chiringuito´en. Samtidig får du en oversikt over telefonnummeret til baren, webside, samt deres Instagram-, Twitter-, Facebook- og YouTube-sider og detaljer om baren, som adgangsmuligheter, terrasser, solsenger, åpningstider mm.
ChirinGuía er en gratis applikasjon på engelsk eller spansk. Den kan lastes ned både til Android og iPhone.
 
mimento-mobil
 
Mimento
Bytt ut bildene fra mobiltelefonen, Instagram- eller Facebook-kontoen med skikkelige bilder framkalt på papir.
Mimento er kanskje den raskeste og enkleste måten å få skrevet ut dine bilder fra mobiltelefonen på skikkelig fotopapir. Bildene blir skrevet ut på 10×12 centimeter fotopapir – og du kan selv velge om de skal skrives ut som vanlige bilder eller som retro polaroid-bilde.
Last ned Mimento på mobilen og velg de bildene du gjerne vil ha printet fra fotogalleriet ditt og fra Instagram- eller Facebook-kontoen din. Når du har valgt bildene, kan du deretter velge om du vil tilføye bildetekst. Når du er tilfreds med bildene og tekstene, sender du dem til printing. Jo flere bilder du ønsker å få skrevet ut på fotopapir, desto billigere blir det. For å få printet to bilder er prisen € 2,45, ønsker du å få printet 10 bilder, blir prisen € 7,79. Bildene blir sendt gratis overalt i verden.
Programmet Mimento er på engelsk og spansk – og kan hentes gratis fra App Store og Google Play til både iPhone og Android.
 
fotoskin
 
Fotoskin
Fotoskin er et verktøy som kan forebygge hudkreft.
Noen av funksjonene er blant annet:
– Min hud: Her kan du utføre forskjellige tester slik at du bedre kan lære din egen hudtype å kjenne, din melanom-risiko (føflekkreft) og dine sjanser for å få aktinisk keratose (solskader). Etter at testene er gjort, vil du få et resymé av hudens tilstand og råd om hvordan du best kan beskytte deg selv mot solens stråler.
– Min kontroll: Du kan fotografere din egen hud og dine føflekker slik at du over en periode kan finne ut om det er forandringer ved å sammenligne bildene av kroppen din.
– Mitt råd: Tips og tricks til blant annet for å lære hvordan du tar vare på huden, får en sunn soleksponering, bruker solkrem korrekt og hva du må gjøre når du er solbrent.
– Mitt miljø: Her kan du blant annet få en øyeblikkelig oversikt over temperaturen og mengden av UV-stråling som du blir utsatt for akkurat der du er. «Mitt miljø» gir deg også anvisninger om hvilke skritt du bør ta for å beskytte huden mot solskader.
Programmet er gratis og er på engelsk eller spansk. Fotoskin kan lastes ned til Android og iPhone på Google Play og App Store.
 
God tur på stranden!
Av Michael Andersen

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet