Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kjære leser – Málaga har mye å feire

Kjære leser - Málaga har mye å feire

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Malaga
 
Samtidig som trykksverten i dette eksemplaret av Det Norske Magasinet er i ferd med å tørke, gjør store og små malageños seg klare til årets store byfest, «Feria de Agosto». Årets fest starter 16. august og går helt fram til 23. august, en drøy uke.

Málagas feria er en opplevelse. Du får alt fra flott fyrverkeri, dramatisk tyrefekting, staselige parader, levende musikk og dans i gatene, tivoli, god mat og masse drikke.
Festlighetene her i Solkystens hovedstad regnes for å være Spanias største, bare forbigått av April-festen i Sevilla. Men der folk i Sevilla for det meste fester i lukkede caseta´er – hus der det danses, spises og drikkes – på byens feria-plass, holder los malageños dørene til sine casetas vidåpne for alle som vil inn. På dagtid foregår festen i Málaga sentrum, på kvelds- og nattestid foregår festlighetene på byens store feria-plass.
Málaga er Spanias femte største by med knapt 600.000 innbyggere, men når byen nå kaller sammen til sin årlige storfest, regner man med å få besøk av godt over fem millioner mennesker.
Tidligere ble Málaga gjerne sett på som litt nedslitt og grå, en by de fleste turister valgte bort til fordel for nok en dag i solsenga på de populære turistdestinasjonene øst- og vest for byen.
Slik er det ikke lenger. I dag er Solkystens hovedstad en sterk utfordrer til de andre spanske storbyene som Madrid, Barcelona og Valencia. Málaga rommer 30 museer, bl.a. et eget Picasso-museum og en avlegger av Madrids berømte Thyssen-Bornemisza-museum. Sammen med samtidskunstmuseum Centro de Arte Contemporáneo (CAC), har Málaga dermed fått sitt eget gylne kunsttriangel, – om enn i en litt mindre målestokk enn Madrids.
Snart får byen også sitt eget Pompidou-senter. Det skal ligge i det nye og flotte havneområdet, Muelle Uno, Málagas genistrek. Her har man ryddet opp og åpne byen mot den tidligere avstengte sjøkanten. Borte vekk er gigantiske skipskraner og nedslitte havneområder.
Med solide investeringer har det 56.000 kvadratmeter store havneområdet fått bedre havn for fritidsbåter, 70 nye butikker, parker, spisesteder og barer. Sammen med 420 palmer har dette gjort området til turistenes og los malageños´ nye spradeområde. Et klart førstevalg for en liten søndagsutflukt med innlagt lunsj.
Málaga har et solid utvalg i historiske attraksjoner; en egen kongeborg, et stort festningsanlegg, et romersk amfiteater midt i det gamle bysentrum og sin monumentale katedral «La Encarnación» fra 1500-tallet.
Det er hevdet at Málaga sentrum har flere barer per kvadratmeter enn noen annen europeisk by. Særlig er de konsentrert i gatene og smugene mellom gågaten Calle Larios og oppover mot byens katedral. Byen rommer også det som må være Spanias bruneste bar, nemlig «Antigua Casa de Guardia». Avlegg et besøk, særlig om du liker søte viner!
Málaga er et paradis for shoppere. Stor og kjente motebutikker ligger på rekke og rad langs gågata Calle Marques de Larios, de mindre og mer eksotiske butikkene finner du inne i smugene på hver side av gågata.
Málaga tilbyr i dag en stor og moderne cruisehavn og hoteller i mange varianter. Byen har sin egen flotte bystrand, og nå i år står også byens nye metro klar.
Kort sagt: Málaga har masse å feire. Bli med!
Av Arne Bjørndal

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet