Månedsmagasinet på Costa del Sol
Bistro & Fondue – en gjenintroduksjon til det belgiske kjøkken

Bistro & Fondue - en gjenintroduksjon til det belgiske kjøkken

Fondue-og-Bistro-foto-C
Forundring vil nok være den mest beskrivende reaksjonen man møtes med hvis man omtaler det belgiske kjøkken som spennende og ytterst velsmakende. Normalt forbindes belgisk mat med sjokolade, vafler og øl, men det er bare halve sannheten.
Som et hvert annet kjøkken, har det belgiske et vell av lekre retter som man i begrenset, om enn tilstrekkelig omfang, finner på menyen hos Bistro & Fondue. I tillegg kommer en spennende fondue, samt de saftige argentinske biffene og grillspyd som alle topper på restaurantens meny.
 
Fondue-og-Bistro-foto-E
 
Ny beliggenhet, samme gode meny
Belgiske Romain De Zutter som er innehaver av Bistro & Fondue, er ingen novise innenfor restaurantbransjen. Han var tidligere eier av den populære restauranten Fondue Lounge i Elviria som han solgte for et par år siden. Den nye restaurantens beliggenhet i El Zoco i Calahonda, er nøye utvalgt og har særlig fokus på det internasjonale klientellet, særlig skandinaver. Hagen i El Zoco er hyggelig, og her kan alle sitte i fred og ro og nyte de lune sommerkveldene.
Selv om restauranten bare har holdt åpent i litt mer enn en måned, er den allerede et populært spisested som et godt alternativ til de andre restaurantene i området.
Konseptet er mer eller mindre det samme som tidligere, og selv om den lekre fondue´en ikke er av belgisk opprinnelse men derimot sveitsisk, topper den som den mest populære retten på menyen. Det skyldes uten tvil kvaliteten på råvarene og den hyggelige tilgangen til retten, der man som over et leirbål kan hygge seg, mens maten syder i gryten. Hos Bistro & Fondue er det nå også mulig å nyte fonduen uten brannfare, for midt på alle bordene er det en induksjonskokeplate der fonduegryten plasseres. En smart liten touch som jeg ikke tidligere har sett her på kysten, og som samtidig gjør det mindre farlig å spise fondue når man har barn med på selskapet.
 
Fondue-og-Bistro-foto-A
 
Geitost, belgisk fiskesuppe og kylling i butterdeig
Som alltid var det vanskelig å velge hvilke retter jeg helst ville prøve. Det lyktes meg likevel å finne et utvalg som jeg tror mange vil like.
Til forrett valgte jeg en salat med geitost stekt i honning servert med vindruer, valnøtter, flere forskjellige slags salat og litt yoghurtdressing. Lekker og lett til tross for de to store stykkene med geitost. Fordi sulten langt i fra var stillet, falt mitt neste valg på to forskjellige hovedretter; fiskesuppen «Pescado a la nage», samt kylling i butterdeig. Med vilje valgte jeg ikke fondue, fordi jeg foretrakk å smake de belgiske spesialitetene. Likevel fikk jeg lov til å være tilskuer da fonduens mange ingredienser ble brakt til nabobordet der begeistringen var stor både under og etter middagen.
Men jeg valgte altså en kald belgisk fiskesuppe «Pescado a la nage», som uten tvil er det beste alternativet til gazpacho som jeg noensinne har smakt. Den kalde suppen inneholder en blanding av kokt laks, torsk, reker og blekksprut tilsatt kokte gulrøtter, bladselleri og purre, samt ferske, hakkede tomater og en fiskebouillon tilsatt fløte. Smaken er deilig rund og vil falle alle i god smak, også selv om man ikke er den store fiskeelskeren. Retten er basert på en belgisk suppe som Romains hustru Nicole selv har tilsatt et par ekstra ingredienser. Resultatet er virkelig bra.
Kylling innbakt i butterdeig med soppesaus er en deilig belgisk oppskrift som også er utviklet i restaurantens kjøkken. Som suppen har den en god og rund smak, og alle – barn som voksne – vil elske denne retten.
Like man best kjøtt, kan det store grillspydet som serveres hengende fra et jernstativ, anbefales. Det byr på et bra utvalg av grønnsaker samt mørnet argentinsk oksekjøtt.
For alle retter gjelder det at det ikke brukes ekstra krydderier, salt eller pepper. Smaken kommer fra en kombinasjon av råvarer og bouillon som sammen gir et fantastisk resultat.
 
Besøk Bistro & Fondue i El Zoco i Calahonda mandag til fredag fra kl. 18.00-23.00. Det anbefales å bestille bord fordi restauranten og hele El Zoco er et svært populært spisested. Bordbestilling kan foretas på tlf.: 952 93 15 33 (etter kl. 16.00) eller 619 50 43 44.
Av Louise Kathrine Pedersen (tekst og fotos)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.