Månedsmagasinet på Costa del Sol
Jubileum og jubel for den norske caseta’en

Jubileum og jubel for den norske caseta'en

int-feria-fuengirola
Internasjonale dager – også kalt vårens vakreste eventyr på Costa del Sol – ble nok en gang en stor suksess. I den norske caseta’en som i år deltok for 20. gang, sørget et svært godt musikktilbud med storinnrykk.
 
Feria Internacionales de los Pueblos (FIP) som ble arrangert i begynnelsen av måneden, er nummer 21 i rekken. Aldri tidligere har Fuengirola kommune satset så sterkt på dette arrangementet som regnes for Solkystens aller største folkefest. Det meste syntes å klaffe; været var topp og trolig var det minst like mange besøkende i år som i fjor da kommunen anslo at mer enn 1,2 millioner mennesker stakk innom for å smake spennende og fremmed mat og drikke og høre og oppleve musikk og dans. 33 land og spanske regioner var med på det store arrangementet.
 
– Et fantastiske arrangement
– Det er svært hyggelig å få vist fram noe av det Norge har å by på og bidra med overfor et internasjonalt publikum. Vi ønsker å føre tradisjonen med norsk deltakelse på denne store festen videre. Dette er et helt unikt og fantastisk arrangement som det er veldig moro å være med på, forteller Elisabeth Petterson (leder for den norske arrangementskomiteen) og Janne Hoel (økonomiansvarlig). De to har vært med å arrangere Norges deltakelse og ”Det norske hus” henholdsvis åtte og sju ganger.
Årets FIP ble arrangert fra onsdag 29. april til og med 3. mai, og i den norske caseta´en ble det i løpet av disse fem dagene til sammen brukt et helt årsverk for å betjene kjøkken, bar, lyd og scene, salgs- og uteområdene og alt det andre som det var mulig å oppleve i ”det norske huset”.
– Med stort og smått regner vi med at 40 mennesker deltok som frivillige og ulønnede på caseta’en vår, opplyser Elisabeth Petterson.
 
Martine Kraft nok en gang
– Erfaringene viser at musikken er helt avgjørende for hvor mange mennesker som fant veien inn i den norske caseta´en, sier Janne Hoel. Årets musikktilbud bestod av trubadurene Jørund Westgård, Kenneth Johansen, bluesgruppa BlåCompaniet og folkemusikk-/rock-gruppa The Stolen Gnomes. I tillegg deltok Martine Kraft for tredje gang med sitt firemanns store band som serverte fengende folkrock.
På matfronten har norsk laks vært en gjenganger i den norske caseta´en. I år disket den norske arrangementskomiteen opp med egenprodusert ørret-tapas, lakse-wrap og fiskeburgere, svært populære innslag!
Norsk pilsnerøl kom også i år fra Norges eldste bryggeri, Aass, og ble gjerne servert nysgjerrige spanjoler sammen med ”Nordsjøolje” eller norsk akevitt.
– Vi har mange vi må takke, bl.a. Norsk sjømatråd i Madrid, Innovasjon Norge og Den norske ambassaden i Madrid for ulike former for bidrag og støtte. Dessuten lakse- og sjømatprodusenten Lerøy, Arcus og alle andre sponsorene og bidragsytere, avslutter Janne Hoel og Elisabeth Petterson.
Av Arne Bjørndal

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.