Månedsmagasinet på Costa del Sol
Jubileum og jubel for den norske caseta’en

Jubileum og jubel for den norske caseta'en

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
int-feria-fuengirola
Internasjonale dager – også kalt vårens vakreste eventyr på Costa del Sol – ble nok en gang en stor suksess. I den norske caseta’en som i år deltok for 20. gang, sørget et svært godt musikktilbud med storinnrykk.
 
Feria Internacionales de los Pueblos (FIP) som ble arrangert i begynnelsen av måneden, er nummer 21 i rekken. Aldri tidligere har Fuengirola kommune satset så sterkt på dette arrangementet som regnes for Solkystens aller største folkefest. Det meste syntes å klaffe; været var topp og trolig var det minst like mange besøkende i år som i fjor da kommunen anslo at mer enn 1,2 millioner mennesker stakk innom for å smake spennende og fremmed mat og drikke og høre og oppleve musikk og dans. 33 land og spanske regioner var med på det store arrangementet.
 
– Et fantastiske arrangement
– Det er svært hyggelig å få vist fram noe av det Norge har å by på og bidra med overfor et internasjonalt publikum. Vi ønsker å føre tradisjonen med norsk deltakelse på denne store festen videre. Dette er et helt unikt og fantastisk arrangement som det er veldig moro å være med på, forteller Elisabeth Petterson (leder for den norske arrangementskomiteen) og Janne Hoel (økonomiansvarlig). De to har vært med å arrangere Norges deltakelse og ”Det norske hus” henholdsvis åtte og sju ganger.
Årets FIP ble arrangert fra onsdag 29. april til og med 3. mai, og i den norske caseta´en ble det i løpet av disse fem dagene til sammen brukt et helt årsverk for å betjene kjøkken, bar, lyd og scene, salgs- og uteområdene og alt det andre som det var mulig å oppleve i ”det norske huset”.
– Med stort og smått regner vi med at 40 mennesker deltok som frivillige og ulønnede på caseta’en vår, opplyser Elisabeth Petterson.
 
Martine Kraft nok en gang
– Erfaringene viser at musikken er helt avgjørende for hvor mange mennesker som fant veien inn i den norske caseta´en, sier Janne Hoel. Årets musikktilbud bestod av trubadurene Jørund Westgård, Kenneth Johansen, bluesgruppa BlåCompaniet og folkemusikk-/rock-gruppa The Stolen Gnomes. I tillegg deltok Martine Kraft for tredje gang med sitt firemanns store band som serverte fengende folkrock.
På matfronten har norsk laks vært en gjenganger i den norske caseta´en. I år disket den norske arrangementskomiteen opp med egenprodusert ørret-tapas, lakse-wrap og fiskeburgere, svært populære innslag!
Norsk pilsnerøl kom også i år fra Norges eldste bryggeri, Aass, og ble gjerne servert nysgjerrige spanjoler sammen med ”Nordsjøolje” eller norsk akevitt.
– Vi har mange vi må takke, bl.a. Norsk sjømatråd i Madrid, Innovasjon Norge og Den norske ambassaden i Madrid for ulike former for bidrag og støtte. Dessuten lakse- og sjømatprodusenten Lerøy, Arcus og alle andre sponsorene og bidragsytere, avslutter Janne Hoel og Elisabeth Petterson.
Av Arne Bjørndal

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet