Månedsmagasinet på Costa del Sol
Online: En håndfull apper på reisen – del 1

Online: En håndfull apper på reisen - del 1

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
online-top 
Få det beste ut av reisen ved å laste ned de beste reise-apper. Alle apps er gratis å hente ned og installere på mobilen og kan brukes på både iPhones og Android.
 
Skal du ut å reise, enten det er ferie eller forretning, er det flere ting du kan gjøre for at turen blir enklere, morsommere og mer rik på opplevelser.  Din smartphone kan være til stor hjelp under reisen. Noen av de tingene du nå kan bruke smartphonen til er nærmest magiske. Særlig innenfor området ”øyeblikkelig oversettelse” har det skjedd en utrolig utvikling der de store aktørene som Microsoft og Google er i gang med å tegne opp banen. Hva med for eksempel å få oversatt skilter, menyer og aviser fra fremmede språk til ditt eget? Eller hva med å snakke norsk til en spanjol der din tale øyeblikkelig blir oversatt til spansk og du får svar tilbake på norsk? Det er nemlig i ferd med å bli mulig!

online-wordlens  Wordlens
Oversett automatisk tekst fra et språk til et annet med mobilkameraet.
 
Opplev verden på ditt språk. Med denne appen kan du for eksempel peke på et tysk veiskilt, en meny på en portugisisk restaurant eller en tekst i en spansk avis med ditt mobilkamera og se skiltet, menyen og teksten bli oversatt øyeblikkelig. Det er som magi. Word Lens er en så god og revolusjonerende app og idé at firmaet nettopp har blitt kjøpt opp av Google som står for videreutviklingen av produktet.
Det kommer forhåndsinnstilt  med spansk, tysk, fransk, italiensk, russisk og portugisisk og der alle språkpakker er gratis tilgjengelige. Flere språk er på vei.
 
Las den ned gratis iTunes AppStore eller hos Google Play.
online-skype  Skype
Online-kommunikasjon med øyeblikkelige oversettelser.
 
De fleste kjenner Skype som etterhvert har blitt et standardprogram på datamaskinen for online-kommunikasjon. Med programmet installert på din mobiltelefon kan du spare store beløp på telefonregningen når du er på reise. Har du forbindelse til internettet, kan du snakke med dem der hjemme gratis, hvis oppkallet foregår gjennom Skype i stedet for via mobil- og fasttelefonnettet. Kvaliteten på oppringningen er i ferd med å bli like god som på vanlig telefon.
 
Hent Skype på Google Play eller iTunes AppStore.

online-skypetranslate
To jenter fra USA og Mexico snakker sammen på hvert sitt språk.
 
Skype Translate
Microsoft, som eier Skype, har også en særdeles interessant kanin i hatten som de allerede har begynt å vise frem. De holder på å gjøre realtime-oversettelser tilgjengelige for alle.
 
Hva hvis du, som i science-fiction-serien Star Trek, kan kommunisere med intelligente romvesener fra andre galakser? I framtiden sier man noe på sitt eget språk som øyeblikkelig blir oversatt til klingonsk eller en annen dialekt fra ytterkantene av  Melkeveien. Universaloversettere er standardutstyr på reiser i rommet.
 
Men det er faktisk i ferd med å bli virkelighet for deg og meg. Altså ikke å snakke med romvesener, men å kunne snakke med alle i verden – selv om man ikke deler et felles språk. Microsoft har allerede gjort det mulig å gjøre øyeblikkelige oversettelser mellom forskjellige språk slik at du faktisk kan snakke med personer på deres innfødte språk. Det er virkelig imponerende.
Registrer deg hos Skype og bli én av de første til bruke realtime-oversettelsen. Det kan du gjøre her: http://www.skype.com/en/translator-preview/
 
Få flere tips om hvordan du kan få ekstra glede av  smartphonen din på reisen i neste utgave av Det Norske Magasinet.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet