Månedsmagasinet på Costa del Sol
“Keep in touch” med Viber og WhatsApp

“Keep in touch” med Viber og WhatsApp

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
online-viperwhatsapp
 
Der kan være forbundet med savn å bo i utlandet, men heldigvis er det masser av muligheter for å holde kontakten med dine kjære i hjemlandet. Her kan du lese om to av de siste skudd på stammen – Viber og WhatsApp.
 
Noe sender epost, andre bruker Facebook og de fleste kjenner nok også dataprogrammet Skype som brukes til IP-telefoni. Men utvalget i kommunikasjonsplattformer er enda bredere. Det finnes nemlig også to andre geniale App´er til din smartphone som kan gjøre det enda enklere å holde kontakten med venner og familie i Norge. Viber og WhatsApp heter de.
 
Med programmene kan du sende beskjeder til andre brukere av henholdsvis Viber og WhatsApp, fullstendig som om det var vanlige sms’er, men utenom ditt mobilabonnement. Det er gratis. Eneste forutsetning er likevel at du er på 3G-nettverk eller Wi-Fi når du vil sende eller motta en beskjed. I tillegg til å sende tekstbeskjeder kan du også både sende små videoklipp og bilder tatt med mobilen. Og så kan du på Viber også ringe til andre brukere. Dette er likevel ikke mulig på WhatsApp, uten at oppringningen sendes gjennom ditt mobilselskap.
 
Det er altså ikke den helt store forskjellen på de to applikasjonene. Ditt valg mellom WhatsApp og Viber bør derfor avhenge av hvor mange av dine kontaktpersoner i adresseboken som har henholdsvis det ene eller det andre, fordi man som sagt bare kan skrive til andre brukere av programmet. Du kan også med fordel laste ned begge, fordi det gir deg mulighet for å kommunisere med enda flere.
 
Når du har hentet gratisapplikasjonene i AppStore, Android Market eller Windows Store, må de installeres korrekt, før de kan brukes. Men det er svært enkelt, og du blir guidet her:
 
online-viber
 
Viber, hvordan?
 
1) Når du åpner Viber første gang, ber programmet om adgang til adresseboken. Dette må du akseptere for at Viber kan synkronisere dine kontakter.
 
2) Dernest må du velge landskode og taste inn det telefonnummeret du ønsker å knytte til din Viber-konto.
 
3) Deretter mottar du en SMS på din smartphone med en unik adgangskode som du må taste inn.
 
4) Nå ber Viber om navnet ditt, og det er også mulighet for å laste opp et bilde til din profil, som andre Viber-brukere kan se. Trykk på ”Fortsett”, og dermed har du nå Viber.
 
5) Hvis du av en eller annen grunn har slått av ”Varsler” i telefoninnstillingene, vil Viber foreslå at du slår dem på igjen slik til at inngående oppringninger og SMS-beskjeder blir vist på telefonen. Ellers må du nemlig selv manuelt gå inn i Viber og se etter om du har fått nye beskjeder. Under fanen ”Kontakter” kan du se alle de andre i din adressebok som har Viber, og så er det bare å ringe og skrive løs.
 
online-whatsapp
 
How to WhatsApp?
 
1) Som det første du gjør i WhatsApp må du taste inn din landskode og ditt telefonnummer.
 
2) Dernest må du skrive navnet ditt og tilføye et profilbilde, hvis du har lyst. Du kan også importere din profil fra Facebook, hvis du har en slik. Det er forøvrig også mulig i Viber. Trykk på ”OK”, og WhatsApp er klar til å bli tatt i bruk.
 
3) Du kan dermed kommunisere fritt med alle dine såkalte ”Favoritter” som også bruker applikasjonen. Og du kan invitere dem som ikke allerede har programmet, så det blir enda enklere å holde kontakten.
 
Funny Fact
I februar kjøpte grunnleggeren og eieren av Facebook, Mark Zuckerberg, WhatsApp for 13,8 mrd. euro. Han mener at app’en er verdt mye mere penger og at den saktens kan få over én mrd. brukere. I dag sendes det cirka 20 millioner beskjeder i døgnet fra de mere enn 465 millioner WhatsApp-brukerne.
Av Runa Louise Ammitzbøll Flügge

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet