Månedsmagasinet på Costa del Sol
El Campanario – Sjømannskirken Costa del Sol mai 2014

El Campanario - Sjømannskirken Costa del Sol mai 2014

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
 
Besøksadresse
Avenida del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa
 
Postadresse
Iglesia Noruega, Apt 258 La Cala, 29649 Mijas Costa
Telefoner
+34 952 939 800
+34 650 446 348 (beredskapstelefon ved akutte behov)
elcampanario@sjomannskirken.no
 
Åpen kirke
Tirsdag – lørdag kl. 10 – 16.15
Søndag 10 – 18
Mulighet for omvisninger
 
Gudstjenester
Hver søndag kl. 16 på El Campanario
Middagsbønn kl. 13.00 hver dag
 
Kirkekafeen
Tirsdag-søndag 10-16
Salg av vafler, kaffe m.m.
Salg av lunsj hver dag fra kl. 13.15
Lørdager grøt kl. 13.15-15
Søndager grillbuffé kl. 13.30 med påmelding
 
Ung fredag – hver fredag. ( siste samling i år: 16.mai!)
Starter opp med åpen fredag 5 september, og vanlige klubber fra 26.september.
Kl. 16 – 20: Salg av taco til hele familien
Kl. 17 – 19: «Liv & Røre» fra 1. klasse
Kl. 17.45 – 18.45: Korøvelse EC Singers
Kl. 19 – 20.30: «Friends Downstairs» fra 5. klasse
Kl. 20.30 – 22.30: «After Eight» fra 8. klasse
Kontaktperson for klubbene er Ruth Ingeborg Sveinsdotter, tlf. 659 009 362
 
Småbarnstreff
Hver tirsdag kl. 10 – 13 fram til 14. mai.
 
Kvinneforening(september – mai)
Selofhads Døtre, torsdager kl. 11
 
Hagegruppe (september – mai)
Tirsdager og torsdager kl. 10
 
Boule (september – mai)
Hver onsdag og lørdag kl 13.30
 
Internett
Hjemmeside: www.sjomannskirken.no/costadelsol
Facebook: Sjømannskirken på Costa del Sol, Ung på Solkysten
 
 
Tilbakeblikk og fremblikk
Når dettet leses har vi aviklet et ( håper vi) vellykket jubileum. I takknemlighet for 10 spennende år på El Campanario vil vi se framover mot nye utfordringer. Vi vil fortsatt være kirke for nordmenn som befinner seg her for kort eller lang tid. Vi vil være et sosialt og kulturelt møtested. En av sjømannskirkens verdier er TILHØRIGHET. I alt vårt arbeid vil denne verdien stå sentralt- de som kommer hit skal oppleve at dette er et sted hvor de kan høre til. Vi blir glade når noen sier at det er som et «hjem borte fra hjemmet». Her er mulighet for å knytte kontakter, deler erfaringer og ta imot og gi hjelp ! I Gudstjenester og andaktsliv kan vi oppleve en tilhørighet til noe som er større enn oss selv. Vi som samles til gudstjenester her kommer fra mange ulike sammenhenger, og da er det er flott å oppleve at vi nettopp i gudstjenesten kan erfare en sterk grad av felleskap og tilhørighet til hverandre og til Gud.
Det Norske Diakonhjem har vert medeier i El Campanario fra starten av og Sjømannskirken og Diakonhjemmet deler fortsatt en visjon om El Campanario som et kraftsenter for diakoni. Det skal fortsatt vise seg ved at stedet blir brukt til kurs og samlinger med fokus på diakoni. Og det skal vise seg ved at vi er en «tjenende kirke i verdens hverdag» slik det også er utrykt i våre målsetninger.
Torsdag 29. mai kl. 18.00 NB: Endret tid!
 
 
Sofiemyr kammerkor
Billetter €10
Konsertkafé fra kl. 17.00
Sofiemyr kammerkor er knyttet til Sofiemyr kirke like sør for Oslo. Under sin leder, kantor Bernt Nordset, har koret gjennom 25 år gitt konserter som spenner fra store klassiske verk av Mozart, Bach, Händel, Fauré og Mendelssohn samt norsk kirkemusikk, til lette viser og folketoner, kjærlighets- og vårsanger, Beatles-låter og jazztoner. Koret nyter stor anerkjennelse og trekker et engasjert publikum til sine konserter.
 
 
17. mai
Tradisjonen tro møtes vi til gudstjeneste kl 11.00 i Turistkirken i Fuengirola/ Los Boliches.
Etter gudstjenesten går det 17-mai tog langs strandpromenaden til havnen i Fuengirola hvor det er felles program.
Kl 15.00 inviterer sjømannskirken til samling på El Campanario, det blir salg av mat , pølser , is og brus hører med, og det blir noe program for alle aldrer.
Sol, sommer og romantikk
Vielser, bading, grilling, gudstjenester, åpen kirke og kafé er blant det du kan oppleve på Sjømannskirken denne sommeren.
 
 
Mange gifter seg
Høysesongen for vielser er her som i Norge – Sommeren! I løpet av sommerukene har vi mange vielser, opp til 7 på en helg. Men fortsatt er det mye ledig ut over ettersommeren og høsten. Vi driver gjerne reklame for vielser på Sjømannskirken. Brudepar som velger denne løsningen har noen ganger med seg mange gjester, andre gjør det enklere med bare de aller nærmeste til stede.
Bading og aktiviteter, åpen kirke og kafé
I sommermånedene juni, juli og august er Sjømannskirken som vanlig åpen tirsdag-søndag kl. 10-16. Kirken har et flott uteområde med patio og hage som står til disposisjon for alle som kommer innom. I hagen er det et stort svømmebasseng, og solsengene står og venter. Kirkens kafé selger is, brus, kaffe og vafler. I tillegg kan man kjøpe lunsj mellom kl. 13.15 og 15.00 På kirken kan man også aktivisere seg med bordtennis, biljard, boccia og andre spill. Kirken har gratis trådløst internett og to datamaskiner til disposisjon i internettkafeen.
 
 
Søndagsgrill, gudstjenester og tidebønner
Hver søndag kl. 16 er det gudstjeneste i det vakre kirkerommet. Et annet høydepunkt på søndager er grillingen! Fra kl. 13.30-15.00 kan man forsyne seg fra kirkens lekre grillbuffé. Inkludert i prisen på €15 for voksne og €7 for barn 3-12 år er dessert og kaffe. Man kan melde seg på grillbuffeen på en liste i kafeen eller ved å kontakte kirken på telefon eller e-post.
Hver dag kl. 13 er det en kort liturgisk formiddagsbønn i tidebønnskapellet.
Sjømannskirken tar ikke sommerferie. Stikk derfor innom for en kaffekopp og en hyggelig prat hvis du er i området i sommer!
Gjestehuset fyller opp i sommer
Sjømannskirkens gjestehus er populært blant norske sommerturister. De elleve rommene er fylt opp det meste av sommeren, men det er ledige rom innimellom. Kontakt gjestehuset på telefon 952 933 783, elcampanario@sjomannskirken.no eller besøk hjemmesiden sjomannskirken.no/costadelsol.
2 minutter med sjømannspresten
 
 
Kirkens festdager
Påskeferien er over for lengst men i kirkeåret er vi midt i det vi kaller påsketiden. Påsketiden varer de femti dagene mellom Påskedag og Pinsedag og regnes som kirkens festdager. Dette er dager hvor vi feirer at Jesus har oppstått.
Jesus kom for å vise ekte kjærlighet og den største kjærlighetshandlingen viste han ved å gå i døden for oss. Heldigvis kunne ikke dødskreftene holde på ham. Jesus oppstod igjen, og i oppstandelsen har vi fått et evig vårtegn. Et tegn om at livets krefter er sterkere enn døden.
Han som en gang har blåst liv i oss, og blåst liv i alt som lever. Han som fortsatt blåser liv i alt som spirer og gror. I Norge er dette vårens mirakel ekstra tydelig. Hver vinter fylles lufta med snø og kulde, og den gulnede marka ser mer død enn levende ut, men livskreftene ligger der, gjemt i røttene. Vinteren varer ikke evig. Hvert år kommer våren, sevja stiger og livet skyter skudd på friske greiner. Og vi kan synge den kjente påskesalmen «Deg være ære, Herre over dødens makt.»
Kjærligheten er sterkere enn døden! Det er tid for jubel og glede! Det er grunn til å feire!
Ruth Ingeborg Sveinsdotter.
 
 
Barnas kunstutstilling
I forbindelse med jubileet er også «Barnas kunstutstilling» åpnet. Her kan enn se resultater fra malerkurset som foregår hver fredag på kirka. Som en av aktiviteten på «ung fredag» har vi nemlig et malerkurs der Astrid Frida Zehetner underviser ivrige talenter. Denne utstillingen henger fram til Sommerutstillingen som åpner 9 juni. Denne utstillingen er ved Margit Bjørklund.
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet