Månedsmagasinet på Costa del Sol
En hund etter motorsykkelturer
web29
Du har sannsynligvis aldri sett maken
En stor og sølvglinsende motorsykkel vekker oppmerksomhet, men det er ikke bare sykkelen som får folk til sperre opp øynene når Geir Wolden (46) kommer kjørende til sjømannskirken El Campanario eller på mange andre veier. Årsaken er den lille hunden som sitter trofast på bensintanken.
Geir Woldens sykkel er en Yamaha Royal Star Venture. Han anslår toppfarten til 160 km/t, men har aldri vært i nærheten av slik hastighet. Det gir andre trafikanter mulighet til å få med seg det originale synet.
 
Kjendisstatus
Ikke rent få blir overrasket når de ser radarparet Geir og Easy på sykkelen.
– Vi vekker oppmerksomhet, sier Geir beskjedet, og Easy protesterer ikke. Flere ganger har smilende bilførere nærmest sluppet rattet for å fotografere det uvante synet.
Når Geir og Easy svinger inn blant motorsykkelfolkene som på kveldene samles ved Friday’s på Karl Johan i Oslo, tar det ikke lang tid før kameraene dukker opp. Rykter brer seg, og det tok heller ikke lang tid før Geir stilte opp i NRK og ble intervjuet om motorsykkelturene med Easy. Det har gitt en viss kjendisstatus.
 
Vinteren på Costa del Sol
Annerledes er det ikke når de to tilbringer vintermånedene på Costa del Sol.
– I Marbella kom en fyr med et visittkort og tilbød gratis hotellovernatting og Easy var selvfølgelig hjertelig velkommen til å være med, forteller Geir, og legger til at fyren mente det var et så spesielt syn at det burde belønnes.
– Jeg må innrømme at jeg var veldig spent på om det ville fungere å ha med Easy på tur, sier Geir og legger til at om det ikke hadde gått, ville han ha solgt sykkelen.
 
web28
 
Biker Dogs MC
Men Easy protesterer ikke, og er nå blitt første og hittil eneste medlem fra Norge i en internasjonal MC klubb for hunder: Biker Dogs MC (www.bikerdogsmc.org). Easy og Geir er dessuten blitt medlem av Norsk Motorcykkel Union (NMCU) (www.mncu.org), en landsdekkende interesseorganisasjonen for gatemotorsyklistene i Norge.
Helsemessige årsaker gjør at Geir noen år har tilbrakt vinteren på Costa del Sol, der han oppsøkte sjømannskirken ved første besøk og ble godt mottatt av sjømannsprest Mette Buvik. Selv sier han det var litt tilfeldig at han kom innom sjømannskirken, men besøket ga mersmak, og nå er han frivillig medhjelper både i Sjømannskirken og den svenske kirken på Solkysten. Han er spesielt opptatt av ungdomsarbeidet kirken utfører.
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.