Månedsmagasinet på Costa del Sol
Asador El Rancho de Salva – For alle som elsker kjøtt
 
web39
 
«Svært godt kjøtt må spises på en argentinsk restaurant» hører man ofte her på kysten, og det hersker da heller ingen tvil om at argentinsk kjøtt smaker godt. Men det er ikke nødvendig å besøke den samme restauranten gang på gang for å få et stykke mørt oksekjøtt. På kysten finnes flere både spanske og internasjonale restauranter som enkelt kan måle seg med, eller kanskje også overgå de argentinske biffeldoradoene.
Vi skandinaver er kjent for vår store forkjærlighet for kjøtt, og vi stiller strenge krav. Derfor skal det ikke mye til for å skuffe oss når vi besøker restauranter der salat og et halvt kilogram pommes frites overskygger det lille kjøttstykket på tallerkenen. Selv elsker jeg en stor, mør entrecote. Og særlig pga. kjøttet var spanske El Rancho de Salva en positiv overraskelse for meg. Restauranten som åpnet for et halvt år siden, eies av Salvador Lucena Girón, bare kalt Salva. Restauranten som ligger i en liten sidegate til strandpromenaden i Fuengirola, er hyggelig med en avslappet men pen innredning a la Andalucía med en stor grill i kjøkkenet og en flott glassmontre med utstilling av de forskjellige utskjæringer.
«Jeg er gift med en svenske, så jeg kjenner skandinavenes store krav til kjøtt, og jeg kunne aldri finne på å gå på kompromiss med kvaliteten for å få en billigere kilopris», forteller Salva mens han viser meg vei til kjøkkenet der kjøttet allerede syder på grillen. Deretter vises jeg inn i det store lokalet der kjøttet tilberedes før servering.
«Vi bruker kjølerom til vårt kjøtt» forklarer Salva, «på den måten er vi alltid sikre på at kjøttet er mørt. Når vi kjøper kjøttet, er det nyslaktet og derfor hardt, men når det anbringes i et kjølerom et par dager, blir det svært mørt. Vi kjøper aldri frosset kjøtt, og vi kunne aldri finne på å fryse det ned. Kjøttet får lov til å modne i kjølerommet, og først når vi mottar en bestilling, skjæres kjøttet og legges på grillen».
 
En myte motbevises
Jeg setter meg til bords og blir først budt på en stor anretning tomat med mozzarella og oregano, laget av kjempetomater fra den andalusiske campo´en. Imponert av tomatens størrelse setter jeg mine forventninger høyt til resten av rettene som Salva har å by på. Jeg kiker gjennom menyen, og mine øyne faller raskt på Entrecote Gigante. Salva forklarer at mange ikke nøyer seg med en «vanlig» entrecote, og derfor velger den store på 500 gram. Jeg velger likevel den «vanlige» og et stykke Secreto Ibérico. Begge er helt formidable i både smak og konsistens. Entrecoten er lyserød inni med en deilig sprø kant, og den er mør. Det samme gjelder den typiske andalusiske Secreto Ibérico som blir skåret av grisens spesielle fettmarmorerte områder, og som derfor har en deilig, kraftig smak. Begge retter lever mer enn opp til mine forventninger. Kombinasjonen er perfekt, og jeg er nå også selv overbevist om at «argentinsk er best» er en myte som dermed er motbevist.
Som en god avrunding på et velsmakende måltid, bys jeg på restaurantens mest populære dessert, oste flan med karamellsaus og mandler. Selv om jeg nok burde ha stoppet med hovedrettene, så glemmer jeg ikke desserten. Som alt det andre lever den opp til mine forventninger om et kvalitetsmåltid på Costa del Sol.
I tillegg til de nevnte retter har El Rancho de Salva mange andre interessante ting på menyen som oksemørbrad, galisisk oksebiff, lammekoteletter, lammekølle og oksekjøtt på spidd. En spesialitet som man ikke finner mange andre steder, er tatar av fersk og fettfri oksekjøtt servert med eggeplomme, løk, eller hva man skulle ønske seg. Neste gang jeg besøker El Rancho de Salva, må jeg uten tvil prøve tataren som så utrolig lekker urfordi en gjest på nabobordet bestilte den.
El Rancho de Salva har åpent alle dager fra kl. 12.00 til 16.00 samt kl. 19.00 til 24.00. Restauranten ligger på Calle Juan Sebastián Elcano 3 i Fuengirola. Se også www.elranchodesalva.com eller besøk restauranten på Facebook.
For bordbestilling ring +34 951 39 66 71.
 
Av Louise Kathrine Pedersen. Foto av Lina Blanco og Louise Kathrine Pedersen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.