Månedsmagasinet på Costa del Sol
Høye hæler, glitter og stas
Karinger
 
Vinterens tradisjonelle juleball for ungdomstrinnet ble en stilfull seanse der til sammen 60 norske og svenske ungdommer satt hverandre i stevne. Den norske skolen Málaga var arena for det populære partyet.
 
Det startet med en velkomstdrink, fortsatte med tre-retters middag, kåringer, disco og dans. Denne ene kvelden i året er rollene snudd på hodet på Den norske skolen Málaga, for her er det lærerne som står på pinne for elevene.
 
De 31 norske ungdommene fra 8., 9. og 10. klasse og deres 29 svenske kollegaer ved Svenska Skolan i Fuengirola ble oppvartet av lærerne med tortilla med dip til forrett, svinefillet med peppersaus, poteter og grønnsaker som hovedrett før desserten med jordbær og vaniljeis ble servert.
 
En halv ukes jobb
De norske elevene sto for planlegging, innkjøp og pynting, og fire elever fra tiende klasse og to fra niende utgjorde årets arrangementskomité for dette obligatoriske skolearrangementet:
– Det har nok gått med en halv uke av skoletida for å få dette på plass, sier Cathrine.
– En veldig koselig oppgave, legger Maribel til.
De to norske elevene håpet å møte noen kjekke svensker i løpet av kvelden, selv om de på forhånd ikke kjente noen av elevene fra Svenska Skolan.
 
Fem kåringer
Etter middagen ble det dans og kåringer med uhildede lærere som dommere:
Her er vinnerne:
Ballets konge: Felix Centerblad (Svenska Skolan)
Ballets dronning: Vilde Sophie Werner Michelsen (Den norske skolen Málaga)
Best kledde gutt: Alexander Becerra (Den norske skolen Málaga)
Best kledde jente: Nora Jeffry (Den norske skolen Málaga)
Ballest danseløve: Maximilian Stjärnström (Svenska Skolan)
 
 
«Minecraft» i undervisningen
 
Temaet er middelalderen. Klassestyrer Arne Kristoffersen og sjette trinn har lest om modige riddere, levesett, kultur, store kirkebygg og borger. Som en avslutning på prosjektet har Arne gitt elevene sine en meget populær prosjektoppgave; De skal bygge en Middelalderborg eller en stavkirke – ved hjelp av Ipad-spillet Minecraft.
 
Minecraft er et spill der det intuitivt og raskt kan bygges verdener ved å bryte og plassere byggeblokker. Flere deltakere kan logge seg inn i samme «verden» og lage fantastiske og fantasifulle ting, deriblant slott og bygninger. Spillet kan også dreie seg om å krige og bekjempe monstre, men den delen får ikke elevene bruke mens de jobber med dette prosjektet. Ideen til prosjektet fikk læreren da han fant en video på Youtube som viser oppføringen av et stavkirkebygg i Minecraft.
 
Morsomste skoleoppgave – ever!
Klassen er inndelt i grupper på to og tre elever, og et par elever har valgt å jobbe alene. Nå er det ingen som dagdrømmer eller spør om det ikke snart er pause. Thea og Amanda mener dette er den morsomste skoleoppgaven de noen gang har hatt, og vil gjerne vise frem borgene sine. De er snart ferdige. Borgene har vollgrav, tårn, fakler og vimpler, og ser veldig forseggjorte ut. Flere elever viser usedvanlig stor arbeidslyst, og har bl.a. spurt om å få lov til å jobbe med prosjektet hjemme. Det er også relativt vanskelig å jage alle ut når det ringer til friminutt.
 
Følger spent med
Arne er veldig spent på prosjektet, og følger nøye med fra sidelinjen. -Elevene kan programmet veldig mye bedre enn meg, og jobber så fort at det kan være vanskelig å henge med i svingene, sier han.
– Men prosjektet er en braksuksess, til tross for at vi lærerne nok godt kunne ha lært oss programmet litt bedre først, sier Arne. Han er imponert over resultatene han ser rundt på Ipad-skjermene, og har lyst til å vise det fram på neste lærermøte.
Av Nina Simarud (tekst & foto)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.