Månedsmagasinet på Costa del Sol

Hei Christina,
Jeg skal i bryllup til helgen og vil gjerne bleke tennene før det. Hvordan skjer det, og kan jeg spise og drikke hva jeg vil etter behandlingen? Jeg har hørt at det skal finnes noe nytt man kan legge på tennene som hindrer misfarging.

Med vennlig hilsen,

Madelene

Hei!
Takk for eposten din.
Aller først må vi treffe deg før selve blekingen for å se om det er nødvendig å ta bort tannstein, behandle kariesangrep, om det i det hele tatt går an å bleke, osv.
Tennene man bleker må være helt rene og kariesfrie før blekingen begynner. Ellers kan resultatet bli dårlig, og du kan få smerter i tannen som har hull. Det er bare emaljen som kan blekes, ikke kroner og fyllinger.

Når tennene dine er rene og kariesfrie kan vi bleke!
En tannkjøttbeskyttelse legges på tannkjøttet og langs tennene slik at blekingsmiddelet ikke kommer i kontakt med tannkjøttet.
Blekingsmiddelet påføres tennene, og en spesiell blekingslampe belyser tennene i ti minutter. Dette lyset aktiverer blekingsmiddelet til å bryte ned de lange og «fargede» molekylene i det ytterste emaljeskikitet. Dette gjentas 3 – 4 ganger, avhengig av behovet.
Når blekingsprosessen er klar, pusses tennene, og de kan nå etterbehandlas med et nytt, revolusjonerende middel!
Tidligere var man nødt til å vente i minst 48 timer etter behandlingen med å spise eller drikke noe farget. Men det trenger man ikke lenger!
Nanosealer’en forseiler og remineraliserer emaljen rett etter blekingen, og du kan leve som vanlig etterpå uten å være redd for at resultatet skal bli dårligere.
Totalt tar blekingen 1,5 – 2 timer. Det er stort sett en smertefri behandling. Det er først og fremst ungdommer og voksne under 30 år som kan merke noe samtidig med behandlingen. Dette går raskt over og kan motvirkes ved fluorskylling eller en tablett mot smerter.
Jeg håper du fikk svar på dine spørsmål. Du er alltid velkommen til en gratis konsultasjon hos oss! Ring og bestill tid så hjelper vi deg.

Varm og solfylt hilsen!

Av Tannlege Christina Radics, Nordic Dental Centre

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.