Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hjertevarm jul på Sjømannskirken

Hjertevarm jul på Sjømannskirken


I snart 150 år har sjømannskirkene rundt i verden invitert nordmenn i utlandet til tradisjonell norsk julefeiring på «kjerka». I 2012 samles ca 400 nordmenn til gudstjeneste i Sjømannskirken på Costa del Sol. 150 av disse vil feire selve julekvelden sammen på kirken.
Gjestehuset med eget juleopplegg

Sjømannskirkens gjestehus har i flere år tatt imot egne «julegjester». Disse er med på alle arrangementer i kirken, i tillegg til at de drar på mange forskjellige turer. Disse får en sosial og opplevelsesrik julefeiring, og mange kommer tilbake år etter år.
Julegudstjenester
På selve julaften setter kirken opp hele tre gudstjenester; én i den svenske kirken i Fuengirola og to på El Campanario. Til gudstjenestene på El Campanario kan barn, unge og voksne være med og dramatisere juleevangeliet. Det kommer også til å være mange som synger og spiller på gudstjenestene.
Julekveld på Sjømannskirken
På Sjømannskirkens kjøkken settes alle kluter til for lage tradisjonell julemiddag til så mange kirken klarer å ta imot. På menyen står svineribbe, medisterkaker, medisterpølser med mye mer. For å få plass til så mange som mulig settes det opp bord i kirkerommet, mens kafeteriaen brukes som serveringsrom. I tillegg til maten, er det sang og leker og naturligvis gang rundt juletreet. Julenissen kan ikke unngå å høre alt oppstyret, og pleier alltid å legge turen innom kirken på sin ferd gjennom Calahonda.
Kirken har dessverre ikke plass til mer enn 150 personer til julemiddagen. Derfor gjelder det å melde seg på så tidlig som mulig. Er du alene, må du uansett ta kontakt, så finner vi plass til deg. Alle tar med seg en julegave på inntil 5 Euro som leveres inn når man ankommer.
Åpen kirke som alltid
Kirken har åpent hver dag i romjulen kl 12 – 16. Som alltid er kafeen åpen så lenge kirken er åpen. Det blir ikke noe åpent arrangement på nyttårsaften i år.
Programmet 3. søndag i advent, 16. desember
16.00: Adventsgudstjeneste med oppsetting av julekrybben
16.30: Juletrefest for små og store
Julaften
12.00: Julegudstjeneste, Fuengirola
14.00: Julegudstjeneste, El Campanario. Møt opp kl 13 for å være med i juledramatisering.
16.00: Julegudstjeneste, El Campanario. Møt opp kl 15 for å være med i juledramatisering.
17.00: Julekveld på Sjømannskirken.
Julemiddag, underholdning og juletregang. €30 for voksne, €15 for barn og studenter.
Påmelding til elcampresepsjon@sjomannskirken.no eller på tlf 952 939 800
Søndag 30. desember
14.00: Julelunsj. Påmelding på tlf 952 939 800.
16.00: Gudstjeneste og kirkekaffe.
Nyttårsaften blir det et internt arrangement for kirkens gjestehus.


Mette slutter
Sjømannsprest Mette Buvik har takket ja til stillingen som sogneprest i Grønnåsen menighet i hjembyen Tromsø. Hun slutter i nåværende stilling 28. februar 2013. I tillegg til gudstjenester og kirkelige handlinger har Mette hatt et særlig ansvar for konfirmantundervisning, samarbeid med andre kirker på Costa del Sol og betjening av norske kolonier i Portugal og Marokko. Det blir gudstjeneste og kirkekaffe med avslutning for Mette søndag 10. februar kl 16.
I skrivende stund er det ennå ikke klart hvem som overtar som sjømannsprest/daglig leder og diakon. Disse stillingene ble lyst ut tidligere i høst. Det er ventet ansettelse i begynnelsen av desember og tiltredelse i mars 2013 for begge stillingene.


Torben flytter
Sjømannskirkens fotballguide Torben Gram har bestemt seg for å flytte hjem til Danmark. Det innebærer at hans populære fotballturer til La Rosaleda stadion i Málaga opphører fra nyttår. Torben anbefaler imidlertid den danske supporterklubben La Peña de Dinamarca – Den danske supporterklub af Málaga CF http://www.malaga-support.dk/, som skaffer billetter og arrangerer lignende turer. Vi takker Torben for hans flotte innsats med Sjømannskirkens supporterklubb. I hans regjeringstid oppnådde Málaga både 4. plass i La Liga og å kvalifisere seg til kvartfinale i Champions League. Vi gratulerer!

Utstilling
Inger A. Andersen og Gudmund Markussen stiller ut bilder i kirkens kafé fram til 2. januar 2012.


Kirkegolfen
Sjømannskirkens årlige golfhelg arrangeres 1.-3.februar 2013 på La Cala Golf Resort. Mer informasjon på kirkens hjemmeside sjomannskirken.no/costadelsol.


TO MINUTTER MED SJØMANNSPRESTEN
Jula beveger oss.
Jula har en egen evne til å bevege oss, både fysisk og mentalt. Slik har det alltid vært: Josef og Maria reiste 111 km, fra Nasaret og opp til Betlehem. Der ble Jesus født. Men de måtte videre. I frykt for barnets liv flyktet de til Egypt. Og takket være en human innvandringspolitikk i Egypt, fikk den hellige familie være der til kong Herodes var død. Så gikk ferden tilbake til det som kanskje hadde vært et hjem, eller som i alle fall ble et hjem for familien – i Nasaret.
Svært mange er på reise nå i disse førjulsdager. Noen venter besøk av sine nærmeste, andre reiser på besøk. Jula beveger oss.
Den beveger oss også på det mentale plan. Vi som har levd en stund tenker på vår barndoms jul, vi minnes våre foreldre, søsken og andre som kanskje hadde sin faste plass ved middagsbordet julaften. Ingen høytid greier å skape slik «samkjensle» mellom mennesker som jula. Når jeg hørte Mahalia Jackson synge Silent Night eller skrudde vider og hørte Stille Nacht i radioen på 1950-tallet, forstod jeg at det var mennesker der ute som feiret det samme under som vi gjorde. Og når jeg var med i fjøset og ga sauene mat like før vi selv skulle spise julemiddagen, kunne man kjenne fellesskapet med dyra og hele skaperverket, slik dyr og skapning også var med ved krybba i Betlehem. Jula beveger oss. Jeg håper vi kan være med å gi dagens unge de samme gode opplevelsene av høytid og forpliktende fellesskap med mennesker av alle nasjonaliteter og for skaperverket som Guds gave.
Jeg ønsker dere alle en velsignet julehøytid.

Mitt hjerte alltid vanker i Jesu føderom,
der samles mine tanker som i sin hovedsum.
Der er min lengsel hjemme, der har min tro sin skatt;
Jeg kan deg aldri glemme, velsignet julenatt!
(Brorson)
Torbjørn Brøske

El Campanario
Sjømannskirken Costa del Sol

Besøksadresse
Avenida del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa
Postadresse
Iglesia Noruega, Apt 258 La Cala, 29649 Mijas Costa
Telefoner
+34 952 939 800
+34 650 446 348 (beredskapstelefon ved akutte behov)
elcampanario@sjomannskirken.no
Åpen kirke
Tirsdag – søndag kl 11-17
Mulighet for omvisninger
Gudstjenester
Hver søndag kl 16 på El Campanario
Middagsbønn kl 13 og ettermiddagsbønn kl 16 hver dag
Hverdagsmesse hver onsdag kl 16
Gudstjenester i Fuengirola (Svenska kyrkan) følgende søndager kl 11:
11. november og 25. november, julaften (kl12)
Kirkekafeen
Tirsdag-søndag 11-17
Salg av vafler, smørbrød, kaffe m.m.
Salg av varm lunsj hver dag fra kl 13.15
Lørdager grøt kl 13.15-15
Søndager grillbuffé kl 14 med påmelding
Familiefredag – hver fredag (28. september – 16. mai)
Kl 16 – 20: Salg av taco til hele familien
Kl 17 – 18.45: ”Liv & Røre” fra 1. klasse
Kl 17.45 – 18.45: Korøvelse EC Singers
Kl 19 – 20.30: ”Friends Downstairs” fra 5. klasse
Kl 20.30 – 22.30: ”After Eight” fra 8. klasse
Kontaktperson for klubbene er Eli Wengshoel, tlf 659 248 538
Ung på Solkysten-kafé
Onsdager kl 15.30 – 18.30 i Svenska kyrkan, Fuengirola
Kvinneforening
Selofhads Døtre, torsdager kl 10
Hagegruppe
Tirsdager og torsdager kl 10
Boule (september – mai)
Hver onsdag og lørdag kl 13.15
Internett
Hjemmeside: www.sjomannskirken.no/costadelsol
Facebook: Sjømannskirken på Costa del Sol, Ung på Solkysten
Fotball: fotball-guiden.blogspot.com.es

 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.