Månedsmagasinet på Costa del Sol
El Campanario – Sjømannskirken Costa del Sol oktober/november 2012

El Campanario - Sjømannskirken Costa del Sol oktober/november 2012Besøksadresse

Avenida del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa
Postadresse
Iglesia Noruega, Apt 258 La Cala, 29649 Mijas Costa
Telefoner
+34 952 939 800
+34 650 446 348 (beredskapstelefon ved akutte behov)
elcampanario@sjomannskirken.no

Åpen kirke
Tirsdag – søndag kl 11-17
Mulighet for omvisninger

Gudstjenester
Hver søndag kl 16 på El Campanario
Middagsbønn kl 13 og ettermiddagsbønn kl 16 hver dag
Hverdagsmesse hver onsdag kl 16
Gudstjenester i Fuengirola (Svenska kyrkan) følgende søndager kl 11:
14. oktober, 28. oktober, 11. november og 25. november, julaften (kl12)
Gudstjeneste i Nerja (Hostal San Miguel) søndag 21. oktober kl 11

Kirkekafeen
Tirsdag-søndag 11-17
Salg av vafler, smørbrød, kaffe m.m.
Salg av varm lunsj hver dag fra kl 13.15
Lørdager grøt kl 13.15-15
Søndager grillbuffé kl 14 med påmelding

Familiefredag – hver fredag (28. september – 16. mai)
Kl 16 – 20: Salg av taco til hele familien
Kl 17 – 18.45: ”Liv & Røre” fra 1. klasse
Kl 17.45 – 18.45: Korøvelse EC Singers
Kl 19 – 20.30: ”Friends Downstairs” fra 5. klasse
Kl 20.30 – 22.30: ”After Eight” fra 8. klasse
Kontaktperson for klubbene er Eli Wengshoel, tlf 659 248 538
Ung på Solkysten-kafé
Onsdager kl 15.30 – 18.30 i Svenska kyrkan, Fuengirola

Kvinneforening
Selofhads Døtre, torsdager kl 10

Hagegruppe
Tirsdager og torsdager kl 10

Boule (september – mai)
Hver onsdag og lørdag kl 13.15

Internett
Hjemmeside: www.sjomannskirken.no/costadelsol
Facebook: Sjømannskirken på Costa del Sol, Ung på Solkysten
Fotball: fotball-guiden.blogspot.com.esUnge på Solkysten

Av Trond Gilberg

Onsdag ettermiddag drar gjerne Siri Øvereng Juliebø (22) fra Lier og Grete Linn Tømmerberg (22) fra Meløy innom Ung på Solkysten-kafeen i Fuengirola. Der møter de andre unge nordmenn på Costa del Sol – og ikke minst Sjømannskirkens Ung på Solkysten-general Lena Våtvik.

– Lena er super, sier de i kor når vi møter dem. – Alle på kirka er koselige, dette er nesten som å gå på besøk til gode naboer.

Mange unge nordmenn
Sjømannskirken har Ung på Solkysten-kafé i den svenske kirken i Fuengirola hver onsdag kl. 15.30-18.30. I tillegg inviteres det til middag på Sjømannskirken i Calahonda to ganger hvert semester.
– Ung på Solkysten henvender seg til norske studenter og unge arbeidstagere som har kommet til Costa del Sol. Vi regner med at det bor fast rundt 500 unge voksne nordmenn her, forteller Lena Våtvik, som oppsøker mange av disse på studiested og arbeidsplasser. Hun oppfordrer også alle i målgruppen om å finne Ung på Solkysten på Facebook og bli med.

Siri og Grete Linn kom hver for seg til Fuengirola for to år siden for å studere ved Atlantis Medisinske Høgskole. Nå er de gode venninner og deler leilighet mens de fullfører bachelor-graden i henholdsvis medisin og ernæring.

Hvorfor ville dere studere i Spania?
– Det var litt tilfeldig, forklarer Siri. – Jeg ville studere medisin og fant Atlantis på internett. Siden jeg hadde hatt litt spansk på skolen, tenkte jeg det kunne være gøy å lære litt mer av språket mens jeg studerte.
– Spania fristet mye mer enn Oslo, smiler Grete Linn, som ikke legger skjul på at klimaet var en stor plussfaktor. – Tenk å kunne kombinere studier med strandliv og samtidig oppleve et annet lands kultur!

Visste ikke om kirken
Ingen av jentene visste at det fantes en sjømannskirke på Costa del Sol. Men da noen fra kirken kom på skolen og informerte, opplevde de det svært positivt.
– Vi fikk inntrykk av at det var hyggelige folk på kirken og at terskelen for å ta kontakt var lav. De sa til og med at vi kunne ringe når som helst på døgnet hvis noe skjedde, forteller de.
– Vi har alltid blitt godt tatt imot på kirken. Den har vært et slags ankerfeste og en trygghet mens vi har bodd her.
Etter hvert har begge jentene også blitt med som ledere i kirkens barne- og ungdomsarbeid. Det synes de er meningsfullt og gir mange gode opplevelser som de ellers ikke ville fått.

Til sommeren er studiene i Spania ferdig. Siri planlegger å studere videre til lege i Polen, mens Grete Linn tenker på å ta master i klinisk ernæring i England.
– Men når vi runder 60 kommer vi tilbake til Fuengirola og starter kafé. Og da håper vi at Sjømannskirken fremdeles er her!

Avskjed med Steinar og Solveig
Søndag 21. oktober kl 16 blir det gudstjeneste og kirkekaffe med avslutning for sjømannsprest og daglig leder Steinar Lindvig og kona Solveig. De sluttet 31. august etter seks års arbeid ved kirken. Dette blir kirkens offisielle avskjed med dem. Mange av kirkens barn og unge vil delta denne dagen.
I forbindelse med gudstjenesten 4. november tar kirken farvel med diakon Reidun Laastad Dyvik, som da avslutter sitt knappe to år lange engasjement ved kirken.
Både preste- og diakonstillingen er lyst ut. Ansettelse vil foretas i november, og en venter å ha de nye på plass i løpet av vinteren.

Høsttakkefest
Søndag 28. oktober kl 16 er det gudstjeneste med høsttakkefest på El Campanario. Barneklubben Liv & Røre blir med og preger gudstjenesten. Denne dagen pynter vi kirken med grønnsaker, frukt og bakverk som vi setter til livs under kirkekaffen etter gudstjenesten. Ta gjerne med noe av markens grøde til kirken denne dagen!

Julebasar
Vi minner om tidspunktet for årets julebasar: Lørdag 17. november kl 12-15. Kirkens kvinneforening byr på mat, utlodninger og flotte salgsartikler. Alle inntekter går til Sjømannskirken.

Konsertkalender
Det er konsert på kirken på onsdager kl 19. Fra kl 18 er kirkens kafé åpen med salg av vafler og kaffe. Så lenge været tillater det, vil konsertene finne sted utendørs i den vakre patioen. Det er forhåndssalg av billetter i kirkens resepsjon. Reserverte billetter må hentes senest 30 minutter før konsertstart.

Onsdag 17. oktober kl 19
Musikalske stemninger fra nord og sør
Sopranene Marte Bjørkmann og Beate Mordal vil fremføre spansk, latinamerikansk og nordisk klassisk musikk. En folketone eller en tango kan også dukke opp! Med på laget er også den kritikerroste pianisten Tina Margareta Nilssen, som både vil akkompagnere og spille solostykker.
Bli med på en spennende reise gjennom vakker musikk!
Billetter €15
Onsdag 24. oktober kl 19
Hot Club de Norvège
Billetter €25
Fyldigere omtale annet sted i bladet.

Onsdag 31. oktober kl 19
Olav Stedje
Olav Stedje fra Sogndal slo igjennom med sangen Vi vandrar saman i 1981 og fulgte opp med en rekke plateinnspillinger og deltagelser i Melodi Grand Prix på 80-tallet. I 1983 mottok han Spelemannsprisen i pop-klassen for utgivelsen Tredje Stedje. Hans siste utgivelse er Livstegn fra 2006.
Billetter €20

Lørdag 3. november kl 15
Allehelgenskonsert
Sangeren Tor Kessels allehelgenskonsert i fjor fikk en varm mottagelse. I år er han tilbake med Vidar Åsheim Johansen (resitasjon) og Trond Gilberg (klaver og orgel) med et program bestående av klassiske perler, viser, salmer, folketoner, spirituals og dikt.
Billetter €15

Onsdag 7. november kl 19
Huskonsert
Til inntekt for Roy Andreas’ minnefond for vanskeligstilte barn
Kirkens kor EC Singers, sangere og musikere i alle aldre fra det norske miljøet på Solkysten.
Billetter €10. Stor utlodning. Kafésalg.

Utstillinger
Marja Saario stiller ut bilder i kirkens kafé fram til 8. november. Da overtar Nina Reistad veggene. Den nye utstillingen åpnes ved lunsjen 8. november kl 13.15.

Fotball
Kirkens fotballguide Torben Gram arrangerer populære turer til La Rosaleda stadion og Málagas hjemmekamper i La Liga og Champions League. All nødvendig informasjon finnes på fotball-guiden.blogspot.com.es.
Sjømannskirken tar sikte på å vise både cupfinalen og noen av Norges VM-kvalifiseringskamper denne høsten. Følg med på hjemmesidene!

Fuengirola
I tillegg til gudstjenester (se oversikt i venstre spalte) inviterer Sjømannskirken til hyggetreff i Fuengirola torsdagene 11. oktober og 15. november kl 19. Dette er populære kvelder med servering, program og utlodning. Det blir også sangtreff alle torsdager mellom disse to datoene kl 12. Treffene finner sted i Svenska kyrkan, like bak kjøpesenteret Mercacentro.

To minutter med sjømannspresten

Allehelgensdag
Også i vår lutherske kirke markerer vi allehelgensdag, lagt til første søndag i november. Fra vår katolske arv, og ikke minst påvirket av vår svenske søsterkirke, er det også i Norge blitt vanlig med lystenning på gravene og i hjemmene for å minnes de av våre kjære som er «gått ut av tiden».
Å bo i utlandet er både spennende og tilfredsstillende, men det betyr også avstand til familie, venner og tradisjoner. Men med denne distanse kan man kanskje klarere se hva som har vært viktig og hvem som har vært viktige i sitt liv.
Den liturgiske farge for allehelgensdag er hvitt, for dagen er de levendes dag. Og en sentral tekst for dagen er Jesu ord fra Bergprekenen; «Salige er de som sørger, for de skal trøstes.» Å være salig betyr ikke å være glad, men å kjenne seg omsluttet av Guds og venners omsorg. I den norske kirkelige tradisjon er det kanskje lagt for mye vekt på dagen som en minnedag for de som er døde siste året, deres navn blir gjerne lest opp ved gudstjenesten og lys tent for hver enkelt. Det er ikke noe feil ved det, men dagen er også for alle som vil stanse opp og minnes de som har vært døde lenge, som betydde mye for oss og som var med og gav våre liv innhold og mening. Så skulle dagen gjerne også være en påminnelse til oss som fremdeles lever, om å leve våre liv slik at noen – om noen år – også vil kunne minnes oss med glede og takknemlighet.

NoS 877, v. 2 (Eyvind Skeie, inspirert av Jesu ord i Matteus 4.4:
Husk at du lever ditt liv her på jord
ikke alene av brød
men av hvert ord som går ut fra Guds munn.
Halleluja. Amen.
Ha en god allehelgensdag.
Torbjørn Brøske

Av El Campanario – Sjømannskirken Costa del Sol

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.