Månedsmagasinet på Costa del Sol
El Sin Igual – spansk familierestaurant med franske, marokkanske og spanske retter

El Sin Igual – spansk familierestaurant med franske, marokkanske og spanske retter

På gaten Ramón y Cajal i Fuengirola ligger den hyggelige familierestauranten El Sin Igual. Restauranten ble i sin tid etablert av en kypriotisk familie, inntil den for små 40 år siden ble overtatt av spanske Juan Fernández Martinez.

Restaurantens allsidige kjøkken med både spanske, marokkanske og franske spesialiteter har oppstått på bakgrunn av Juan Fernández Martinez fargerike liv som startet i Marokko dit hans foreldre flyttede på grunn av stor arbeidsløshet i Spania. Juan ble født i Marokko og startet sin karriere innenfor restauratørbransjen som konditor. På begynnelsen av 1960-tallet og etter mange års hardt arbeid, hadde Juan og hans franske hustru etablert en lekker marokkansk restaurant med plass til rundt 400 mennesker. Juan levde et godt liv i Marokko med sin hustru og parets tre sønner Bruno, Miguel og Manolo, men på begynnelsen av 1970-årene besluttet marokkanske myndigheter at alle restauranter eid av utlendinger måtte ha en marokkansk partner som eide 51 % av restauranten. Familien solgte derfor restauranten og flyttet tilbake til Sør-Spania, og i 1974 kjøpte Juan El Sin Igual.

Juan bestemte seg for å fortsette med den eksisterende menyen som bestod av spanske og greske retter, men tilføyde noen marokkanske og franske spesialiteter, og det skulle vise seg å bli en stor suksess. Så stor at restauranten i dag fortsatt bruker samme meny.
På menyen finner man alt fra cous-cous, tamara (torskerognssalat med persille og sitron), gratinert aubergine med løk og koriander og fransk paté med akasier. Hva angår kjøttretter, finner man lam med spisskummen, svisker, mandler og ris, samt kylling med kastanjer, broccoli og kokte poteter, og sist, men ikke minst, entrecote med peppersaus.
En stor forkjærlighet for det søte gir seg uttrykk i et stort, variert utvalg av desserter, hvorav profiteroles med sjokoladesaus og is må nevnes som én av de beste. Men også sjokolademoussen med fløteskum, samt flan med vaniljeis er helt superb. Det er selvfølgelig mange andre retter å velge mellom, til rimelige priser. For eksempel må man bare ut med 13,50 euros for dagens meny, og alle hverdager unntatt onsdag og helligdager, tilbyr El Sin Igual en lunsjmeny til kun 8,90 euro. Den omfatter forrett, hovedrett, dessert og et glass vin, en øl eller mineralvann.
For bordbestilling, ring tlf.: 952 47 50 96.

Restaurante El Sin Igual
Avda. Ramón y Cajal s/n
29640 Fuengirola
(Ved siden av Repsol)
Åpningstider: kl. 13.00 – 15.30 og 18.30 – 23.30
Restauranten holder stengt på onsdager.

Av Louise Kathrine Pedersen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.