Månedsmagasinet på Costa del Sol
– Velkommen til skolen vår!

Spente og forventningsfulle møtte 86 elever, rundt 150 foreldre og foresatte og de 20 ansatte opp til høstens skolestart ved Den norske skolen Málaga.

– Jeg gleder meg kjempemasse! Det er så spennende. Lurer på hvem jeg kommer i klasse med. Vet du hvem vi får som kontaktlærer?
Det var mange nysgjerrige spørsmål og forventningsfulle kommentarer å høre fra store og små elever under den formelle skolestarten mandag 29. august.

Rekordmange elever
Daglig leder ved skolen, Henning Nordby, ønsket i sin åpningstale både nye og gamle elever velkommen til et nytt, begivenhetsrikt og spennende skoleår på Costa del Sol. I talen kom han også inn på terrorhandlingene i Oslo 22. juli og minnet også om at det er viktig at den norske kolonien på Solkysten, viser respekt for at vi er gjester i et fremmed land.
I år er skolen bygd om og utvidet for å ta imot rekordmange elever. Med sine 80 elever på barne- og ungdomstrinnet, er skolen i år helt full. Bare på videregående skole er det fortsatt plasser. Seks elever skal dette året gå 1. trinn på studiespesialiserende linje.

Presentasjoner og navneopprop
I tur og orden ble skolens nye og gamle lærere og de andre ansatte ved skolen presentert. Blant årets lærerstab på i alt 15, er det sju nye fjes, i tillegg til assistentene.
– Ganske nøyaktig halvparten av elevene våre er nye, opplyste Nordby før han overlot ordet til skolens pedagogiske leder, Stefan Östgård. Han sto for dagens høydepunkt; navneopprop og inndelingen av elevene i klasser.
En etter en kom elevene fram. Noen selvsikre, andre litt mer sjenerte. Men alle fikk hilse på og møte lærerne sine før de etter hvert gikk hvert til sitt klasserom.

Mye nytt
Det har vært hektisk byggeaktivitet ved skolen i sommer. Bygningsmassen er utvidet, blant annet med ny kantine for elevene. I tillegg er det frigjort mer plass til klasserom og flere spesialrom. Lærerne kan glede seg over nytt og stort lærerværelse, i tillegg til nytt konferanserom, møterom og egen uteplass.
– I vår nye kantine er det plass til alle elevene på både barne- og ungdomstrinnet og på videregående. Dermed holder vi fortsatt fast på tradisjonen med felles bespisning, forteller Henning Nordby.
Den nye kantinen som har plass til minst 130 mennesker, vil også bli tatt i bruk ved større arrangementer og møter ved skolen, opplyser han.

Av Colegio Noruego

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.